Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Jani6 řekni třeba, že dáte po něm jméno, protže Adolf, to je strašné. A co na to říkají jeho rodiče?
@Attila8 píše:
@Jani6 tohle bych nedovolila! aby naše děti měli nějaké pofidérní jména a zlobte se na mě jak chcete ale za pofidérní jména považuji i Beáta, Tobiáš, Matyáš a jiné nesmyslné jména, kterým ani matky v životě neřeknou celým jménem!!je to jen Tobi, Maty a jiný nevím co!! já jsem pro pěkné česká jména!! já osobně chci třeba Adama a nebo Aleše, Aničku, Haničku!!ale jako Adolf? masakr!! přemýšlím proč se ti rodiče těm dětem tak mstí…za co?
tak podle tvého hodnocení moje děti mají pofiderní jména ![]()
oslovuji je jen převážně v základním tvaru jména, nekomolím, k dětem sedí nedovedu si představit, že by se jmenovali jinak pofiderní nepofiderní, někomu může přijít pofiderní tvůj výběr, protože se mu nelíbí ![]()
@Jani6 píše: Že se mu to jméno líbí, že není na každém rohu jako jiná jména (no proč asi, že jo) a že kdyby plácnul jiné, tak to vadit nebude, ale že já šílim jen skrze Hitlera, ale že byli za válek i jiný, to mi nevadí a jejich jména fungují dál. Nicméně má rád historii, druhou světovou, sbírá kravinky z této doby apod, takže určo nezastírám, že v tom jede i toto.
Tak ať se nechá přejmenovat na Adolfa a to malé nevinné dítě ze své „úchylky“ vynechá. Asi bych to s ním na tvém místě teď neřešila, zbytečně se tím stresuješ a on momentálně beztak svůj názor nezmění. Nechala bych to tak dva týdny spát, o jméně bych neřekla ani slovo, pak bych vytáhla papír a pojď, jdeme něco vybrat. A kdyby řekl, že je přece jasno, že Adolf, tak mu v klidu odpovědět, ať s tím přestane a začne se jménem vašeho dítěte zaobírat zodpovědně a ne jako nevyzrálej debil. A jestli mu jsou všechny argumenty, který jsi mu předložila málo, tak je patrně nějak intelektuálně zabedněnej. A tím bych kauzu s názvem Adlof ukončila a pojď se konečně bavit jako dva rozomní a rovnoprávní lidi. A kdyby vrčel dál, tak bych to zaklapla a řekle mu, že se teda jako dva idioti potkáme ohledně jména našeho dítěte u soudu. Do kolonky bych napsala jméno, které se líbí mně a nazdar.
Bohužel, tvůj partner je patrně taková ta směska na jednu stranu zamindrákovanýho a na druhou přehnaně sebevědomýho člověka, kterej potřebuje za každou cenu zaujímat nějakou pózu, aby byl vidět a slyšet. Nevím, kolik mu je, ale to je jedno, dospělej ještě rozhodně není.
@Attila8 píše:
@hanka.br. taky z toho cítím takový ten náckovský výraz a diktátorství!!bůh ví co s tím nebohým dítkem zamýšlí do budoucnaale já bych si to doma obhájila natolik tvrdě že by u nás jméno Adolf nepadlo už nikdy
Bohužel - takové typy, jakého má zakladatelka doma - si rozhodně nevybírají sebevědomé ženy, které sebou nenechají manipulovat.
@Attila8 píše:
@hanka.br. taky z toho cítím takový ten náckovský výraz a diktátorství!! bůh ví co s tím nebohým dítkem zamýšlí do budoucnaale já bych si to doma obhájila natolik tvrdě že by u nás jméno Adolf nepadlo už nikdy
ano taky s toho cítím stejné, kdyby Adolf nebyl spojený vyloženě se jménem Hitler tak by to nebylo špatné jméno, ale takhle,
když má pán Německé předky a trvá na jejich jménu dalo by se určitě vybrat nějaké jiné jméno, které v ČR nenajde, ale způsob jakým si trvá na Adolfovi s toho až běhá mráz po zádech, paní si asi ještě s takovým mužem užije
@Jani6 tak tě neuklidním, já bych to jméno nedala. Ano ke každému jménu je něco, ale z rovna k tomuhle je toho strašně moc a v lidech to ještě pár desítek let bude.
Já nejsem puťka žádná, kdyby jsi mě znala, tak víš, že jsem se vším na hned hotová. @hanka.br. Ale tohle zrovna není nějaká jen tak kravina na řešení, protože se jedná o naše dítě, tak proto jsem chtěla s otcem to jméno řešit, u holky jsme se shodli uplně v pohodě. Zase je spousta věcí ve kterých on má u mne respekt a ví, že jak něco blbě kecne, že ho spálim na hned. Bohužel tady oroduje tím, že to je naše dítě, že to je kluk a že u něj si chce vybrat jméno on.
Nicméně jak řikám, mne by to jméno jako takové nevadilo, ale prostě ta první myšlenka je blbá a jelikož to není jen můj nějak vsugerovaný pocit, tak to projít nenechám. Bohužel teda asi i za cenu, že dítě - minimálně při porodu - nebude mít otce v RL, jelikož on se teď šprajcne na just, že jsem si prosadila svoji a na matriku se mnou ve volnu nepůjde a já už fakt za chvíli rodim
Víš jak, když to předemnou řekl támhle v březnu nebo dubnu, tak jsem to brala s humorem, jakože hahaha, jasně, Áda, navíc jsem si řikala, že třeba to bude holka, tak ok. Jenže vím na tuty, že kluk a i to, že se jménem to myslí vážně. Nechám to ještě uzrát přes víkend, než odevzdají tu zakázku, snad z něj pak opadne to napětí ze všeho a bude kloudnější řeč, ale spíš tomu ani sama nevěřím.
A i si jsem jistá, že časem on si dojde na to, proč to jméno nechci a nebo i sám pozná, že jako proč tak a tak, ale prostě teď si umanul, šprajcnul se a je to peklo
Jenže jak řikám, on je takhle zvyklý už z výchovy u jeho matky, ta ho naučila mít tento postoj, posléze ho v něm více utvrdila, udělala z něj strašnýho mamánka, což mi taky trvalo dobu to z něj „vymlátit“, aby pochopil, že jako fakt takhle prostě ne. To už za sebou máme, ale teď zase tohle
![]()
@Jani6 Jo, jasně - jeho matka ho to naučila, takže za nic nemůže. Je to tvůj život, tvůj partner a tvoje dítě. Jestli je volba - dítě se bude jmenovat po Hitlerovi nebo se ho zříkám a nejsem jeho otec - pak úplně nechápu, proč s někým takovým žiješ.
To je hrozně smutný, že místo aby tě před porodem udržoval v pohodě, tak ti dává takhle zabrat Bohužel mi to teda taky zavání tím, že není uplně v pořadku. To tě absolutně nechci nijak urážet, ale jeho diktátorské chování mi fakt zavání něčím nezdravým. Tak mi napadá, nechtěl by se teda on přejmenovat na Adolfa a nekazit život Vašemu dítěti? Jestli jsi opravdu přesvědčená, že to má v hlavě v pořádku, tak bych zvolila postup, co tu už někdo psal - úplně bych se s ním o tom přestala bavit a znovu bych to otevřela až přímo před porodem. Když by do té doby nevychladnul, tak holt soud, jsem naprosto přesvědčená, že tohle by nikdy nedopustili. A pokud si tou hlavou úplně jistá nejsi, tak možná nohy na ramena, dokud je čas
. A můžu tě ujistit, že peklo můžeš mít i s mnohem neškodnejším jménem. My jsme dali Luisu a dostávám kvůli tomu čočku denně, už jsem z toho na nerva. Ačkoliv se mi to jméno stále nesmírně líbí, už bych to asi znovu neudělala.
@hanka.br. píše:
@Jani6 Jo, jasně - jeho matka ho to naučila, takže za nic nemůže. Je to tvůj život, tvůj partner a tvoje dítě. Jestli je volba - dítě se bude jmenovat po Hitlerovi nebo se ho zříkám a nejsem jeho otec - pak úplně nechápu, proč s někým takovým žiješ.
Já Ti netvrdim ale přeci, že on za nic nemůže, nic takového nepíšu, to vůbec
Samozřejmě tu jeho větu, že se ho pak nic netýká beru asi stejně jako Ty, že vyhrožuje tím zřeknutím se
ale jako to má stejně smůlu, mlít si takhle může co chce, tak dostane otcovství soudně a o to hůř pro něj a on moc dobře taky ví, že já si rodinu bez něj uživim, nejsem na něm závislá, proto on v afektu je ostřejší, zkouší to svoje bububu, ale když dojde posléze na to, že si má už něco uvědomit, tak to jde, ale ta chladná hlava u něj, to je jak na objednávku ![]()
@Jani6 Promiň, ale tvůj způsob partnerství a rodičovství je pro mě jak z jiné planety.
@carry Koukám, že zážitek se může nastolit s jakýmkoliv jménem. Já jsem mu už řikala, že vím, že když dojde na věc, tak děti, kolegové apod si vždy najdou nějaký důvod šikanovat, posmívat se apod, ale proč tomu jít přímo naproti, že. To s tou hlavou, no, tak jsou situace, kdy vím na beton, že to má srovnané, ale teď si tím fakt jistá nejsem vůbec ![]()
To jméno ani není hezké, když už si odmyslím Hitlera
nedala bych ani náhodou!!
@hanka.br. píše:
@Jani6 Promiň, ale tvůj způsob partnerství a rodičovství je pro mě jak z jiné planety.
V pořádku, každý žijeme nějak a vysvětlovat něco sáhodlouze nemá cenu a ani to nejde
Tady se bavíme o jméně, jak kdo žije nemá cenu řešit ![]()