Jméno Adolf

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
63
9.8.14 14:13

Přesně tak. Já bych ti v každém jiném případě řekla, že je každýmu velký prd i do toho, jaký si dáš jméno dítěti - ale právě s touhle vyjímkou. To jméno bude prostě navždycky mementem něčeho hroznýho a tak by se už nikdy nemělo dávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
9.8.14 14:23
@carry píše:
Přesně tak. Já bych ti v každém jiném případě řekla, že je každýmu velký prd i do toho, jaký si dáš jméno dítěti - ale právě s touhle vyjímkou. To jméno bude prostě navždycky mementem něčeho hroznýho a tak by se už nikdy nemělo dávat.

Právě no :(

Jen nevím, zda teda prostě jít přes mrtvoly - když může on, tak i já a že to umím sakra dobře. A nebo udělat ten kompromis (když je to tedy naše dítě, jak zmínil naposledy), že první jméno dám „normální“ a to druhé toho Adolfa, aby tam „jakože“ bylo, ale přitom se stejně používat nebude. Ale zase si řikám, že už je to ústupek a nechce se mi do toho :think: :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
9.8.14 14:34

No tak to vůbec! Jestli máš dojem, že druhý jméno se nepoužívá, tak to nikoliv! Ze zákona se musí uvádět ve veškerým úředním styku, navíc ty 2 jména podle mě na sebe ještě víc upozorní! V tomhle fakt vůbec neustupuj. Vymysli nějaké alternativy, a v porodnici se buď dohodnete, nebo má smůlu.
Když do toho tahá ty německý předky, co takhle Erik nebo Albert? Mně třeba Bertík pro dítě a Albert pro dospělýho přijde fajn, u malýho je to roztomilý a u velkýho důstojný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
9.8.14 14:35

@Jani6 žádný druhý jméno bych nedávala…prostě Adolfa nechceš tečka, důvody zná, víc bych to nepitvala… nech ho vychladnout, na matriku můžete jít klidně až po porodu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
9.8.14 14:37

@carry Bertík se mi líbí moc, vždycky si vzpomenu na S Tebou mě baví svět, jak malej byl Bertík a na velkýho Alberte! :D :D TO bylo úžasný. :palec: :palec:

@brumdinka Máš pravdu, jede mi pumpa u toho jména, tak žádné ústupky, to je fakt :nevim: :palec: Jo, holt nebudeme první ani poslední, kdo budou řešit otce v RL po porodu :cert: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
9.8.14 14:46

@Jani6 hele já teda nevim, ale to je nějaká moda chodit na matriku před porodem :think: co já si pamatuju, tak u obou kluků jsem jen dostala papír o rozhodnutí jmeně dětí na gyndě…tam byly jen kolonky na uvedení jména dívčího a chlapeckého a pak kolonky na podpisy obou rodičů…to se odevzdávalo v porodnici… návštěva matriky se řešila až po porodu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
9.8.14 14:49

To je u nesezdanejch párů. Když nejsou manželé, tak už do porodnice musí přijít s papírem z matriky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
9.8.14 14:50
@brumdinka píše:
@Jani6 hele já teda nevim, ale to je nějaká moda chodit na matriku před porodem :think: co já si pamatuju, tak u obou kluků jsem jen dostala papír o rozhodnutí jmeně dětí na gyndě…tam byly jen kolonky na uvedení jména dívčího a chlapeckého a pak kolonky na podpisy obou rodičů…to se odevzdávalo v porodnici… návštěva matriky se řešila až po porodu…

A Vy jste byli manželé nebo ne? Já právě přemýšlím nad tím, že pokud jako otec se uvede až po porodu, zda tak nutně musí být jeho podpis na tom lejstru o jméně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
9.8.14 14:54
@Jani6 píše:
Ahoj holky, potřebuji nějak uklidnit. Čekáme s přítelem chlapečka a on si dal do hlavy, že chce, aby byl Adolf. Že se mu to jméno prostě líbí a hotovo, víc se mnou o tom diskutovat nebude. Já proti tomu jménu jako takovému nic nemám, to v žádném případě, i třeba zkratka jako Dolfi, Áda apod se mi líbí, ale samozřejmě myslím i do budoucna jak s tím kluk půjde životem. Já vím, že ke každému jménu jde něco najít, ale logicky, když se řekne Adolf, vybavim si hnedka Hitler a nevim, aby pak ve škole to nedostával „vyžrat“. :nevim: Asi moc hormonů v těhotenství, ale potřebuji nějak uklidnit, že to je ok :think:

pro mě by se z něj stal ex přítel, kdyby tohle jméno dal.. mám z něj osypky.. normální, soudný člověk, tohle jméno prostě nedá :think: ale toť jen můj názor :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
9.8.14 14:54
@brumdinka píše:

to asi nebude moda je treba aby dosel rodny list, aby se vyridila karticka pojistovny a dite se nahlasilo na pojistovne tam bezi lhuta myslim 8 dni a ma se nahlasit bez rodneho listu nic nevyridis.
My jsme teda vziti tak jsme papir odevzdali pokazde v porodnici a cestou s porodnice jsme vyzvedli rodny list a dalsi den sli na pojistovnu.
Nesezdani to maji prece jinak je treba pred porodem i ta matrika, nevidim na tom nic modniho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
9.8.14 14:59
@Jani6 píše:
A Vy jste byli manželé nebo ne? Já právě přemýšlím nad tím, že pokud jako otec se uvede až po porodu, zda tak nutně musí být jeho podpis na tom lejstru o jméně?
Čoveče já si myslim, že tohle problém neřeší, právě naopak. Je to jenom způsob, jak ho projednou oblafnout. Ale to takhle budete v životě řešit všechny důležitý věci, na kterých se neshodnete? Prostě se oblafnete?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
9.8.14 15:03

@Jani6 Kdy ze mas termin?
Nezapomen nam pak napsat, jak to u vas dopadlo.
Me by to zajimalo ;-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
9.8.14 15:03

Holky kdo to umíte pohledat na netu…kolik je vůbec v čr kluků s tímto jménem? někde jsou myslím tyto statistiky ne? nebo třeba jak často se dával v minulém roce a tak.. :think:

• Citovat
  • Upravit
104
9.8.14 15:05
@carry píše: Čoveče já si myslim, že tohle problém neřeší, právě naopak. Je to jenom způsob, jak ho projednou oblafnout. Ale to takhle budete v životě řešit všechny důležitý věci, na kterých se neshodnete? Prostě se oblafnete?

Nene, to ne, to zase jednám rázně, to jsem jen teďka chtěla to řešit nějakým smírčím jednáním, když jde o naše dítě, aby aspoň jeden měl rozum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
9.8.14 15:07
@Kelsey píše:
@Jani6 Kdy ze mas termin?
Nezapomen nam pak napsat, jak to u vas dopadlo.
Me by to zajimalo ;-).

Termín mám 12.září, ale dle dr budu ráda, když přijdu 20.tého na kontrolu :think: Určitě vědět dám a rozhodně to Adolf nebude :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze