Jméno Adolf

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
9.8.14 21:47

Adolf

Jejda.. Mno, ještě bych to probrala. Pravda Adolf Born mě nijak neruší..tak jestli jste příjmením Bornovi ;) Jediné co mě teď napadlo jako útěcha MUDr. Adolf Novák, kardiolog, zní docela dobře :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3172
9.8.14 21:50

@Janha mě taky ta přezdívka nepřišla divná, až jsme se v tom začli šťourat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
9.8.14 22:05
@snee píše:
@Janha mě taky ta přezdívka nepřišla divná, až jsme se v tom začli šťourat :mrgreen:

No jo, ono asi na tom stourani neco bude :lol: ja to mam obcas s nekterym slovem, ktery mi nikdy neprislo divny a anajednou jo :mrgreen: naposled jsem premyslela nad slovem baňka :) ale ja jsem asi nekdy prastena vratama od stodoly ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
9.8.14 22:05
@Janha píše:
@Litta pardon, ze do toho vstupuji, ale ja mela za to, ze Fero je zdrobnelina Frantiska (slovensky) a ta Frantiska je jmeno… tak mi ani zdejsi slecna Ferka neprisla prezdivkou „divna“… :)

Jojo, asi to tak bude. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
9.8.14 22:06
@Janha píše:
No jo, ono asi na tom stourani neco bude :lol: ja to mam obcas s nekterym slovem, ktery mi nikdy neprislo divny a anajednou jo :mrgreen: naposled jsem premyslela nad slovem baňka :) ale ja jsem asi nekdy prastena vratama od stodoly ;)

Baňka je taky dobrá. Já si takhle taky vždycky říkala jedno slovo dokola, až bylo úplně absurdní, celé dětství a zůstalo mi to. :mrgreen: Třeba kyblík. 8o Teď už u toho vždycky řeším etymologii, ale občas je to na hlavu. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3172
9.8.14 22:10
@Janha píše:
No jo, ono asi na tom stourani neco bude :lol: ja to mam obcas s nekterym slovem, ktery mi nikdy neprislo divny a anajednou jo :mrgreen: naposled jsem premyslela nad slovem baňka :) ale ja jsem asi nekdy prastena vratama od stodoly ;)

hele tak to jsme na tom podobně, já zase přemýšlela, jak někdo mohl vymyslet slovo pižamo :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
9.8.14 22:17
@Litta píše:
Baňka je taky dobrá. Já si takhle taky vždycky říkala jedno slovo dokola, až bylo úplně absurdní, celé dětství a zůstalo mi to. :mrgreen: Třeba kyblík. 8o Teď už u toho vždycky řeším etymologii, ale občas je to na hlavu. :mrgreen:

A co takovy kramlik :-) to se taky furt nekdo divi ze nezna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
YPB
168
9.8.14 22:21
@Jani6 píše:
Já jsem mu právě i vypsala jména, která by se mi líbila, tak ať si z nich vybere, že to už nechám na něm a odpověď byla - Adolf! Tak jsem mu psala, že jako, zda to dítě je naše nebo jeho a on, že se se mnou o tom víc bavit už prostě nebude, takže můžu počítat s tím, že jak dám jiné jméno, tak mi zaručeně nepodepíše papír na jméno od matriky :zed: :zed:

Ahoj, omlouvám se, pokud to už někdo napsal, ale list na matriku nemusí chlap podepisovat. Žena musí, chlap muze :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
9.8.14 22:32

Pokud jde o Ferka, tak Fero je normální slovenská zdrobnělina od Františka (proto to lidi u nás mají spojené s Romy); třeba naši sousedi (vrstevníci babičky) byli prostě Fero a Drahuš - on a babička byli původem Slováci, takže je jasné, že se mu tak říkalo.

No a v muminkách v českém překladu jsou krom hlavní rodinky ještě dva muminci, Ferko a jeho sestra Slečna Ferka (ta se líbí hlavnímu muminkovi). Jak to vzniklo, na to se ptejte překladatele ;) Ale myslím, že jde o zvukomalebnost - v originále jsou Snorken a Snorkfröken, což by podle mě (ale neberte mě za slovo, nejsem odborník na etymologii) mohlo souviset se zvukem frkání, stejně jako ta česká verze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kokotka
9.8.14 22:34

Za mně jméno Adolf ne :pocitac: Chudák dítě, předem ho lituji :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
3172
9.8.14 22:36

@kokotka promiň to není nic proti tobě, ale bavíme se tu o nickech..a tvůj mě zaujal :mrgreen: Adolfa bys nedala ale kokotku jako nick jo :mrgreen: :mrgreen: proč ne :mrgreen: :mrgreen: :pankac: :pankac: :pankac: :pankac: :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kokotka
9.8.14 22:38
@snee píše:
@kokotka promiň to není nic proti tobě, ale bavíme se tu o nickech..a tvůj mě zaujal :mrgreen: Adolfa bys nedala ale kokotku jako nick jo :mrgreen: :mrgreen: proč ne :mrgreen: :mrgreen: :pankac: :pankac: :pankac: :pankac: :pankac: :pankac:

Kokotku jo :pankac: :pankac: :D

• Citovat
  • Upravit
3774
9.8.14 22:39

@snee On ho ještě nikdo nevymyslel, jsi první :mrgreen:… ale v pyžamu právě sedím u PC ;) :hug:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3172
9.8.14 22:41

@Jannnča pyžamo se píše s tvrdým? 8o :oops: :oops: :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kokotka
9.8.14 22:42
@snee píše: