Jméno Adolf

Napsat příspěvek
Velikost písma:
167
10.8.14 01:04

Měla jsem spolužáka s jménem Adolf a byl to chudák. Všichni se mu smáli a šikanovali ho. Holky ho oslovovaly Áďo a smály se při tom. Nikdy se neoženil, byl hrozně nesmělý, bázlivý a s nikým se nebavil..Až už byl dospělý chlap, vzal si život…Za vším bylo jeho jméno…Já bych děcku tedy takové jméno nedala ani za nic…Tvému manželovi se to třeba líbí, ale vzhledem k tomu, že je to jméno neobvyklé a navíc desítky let spojované s Hitlerem, tak by si měl uvědomit, že dítěti tím může způsobit celoživotní problémy a posměch všem okolo..To už jsi slyšela tu historku od Menšíka, kdy se Rodina jmenovala Picmausovi a synovi dali jméno Klaudius???…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1060
10.8.14 08:29

Navrhni svému příteli, ať on si nechá změnit jméno na Adolfa, když se mu tak libí. V dnešní době jde všechno. Ale ať dítěti neubližuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
10.8.14 08:38
@Kelsey píše:
to asi nebude moda je treba aby dosel rodny list, aby se vyridila karticka pojistovny a dite se nahlasilo na pojistovne tam bezi lhuta myslim 8 dni a ma se nahlasit bez rodneho listu nic nevyridis.
My jsme teda vziti tak jsme papir odevzdali pokazde v porodnici a cestou s porodnice jsme vyzvedli rodny list a dalsi den sli na pojistovnu.
Nesezdani to maji prece jinak je treba pred porodem i ta matrika, nevidim na tom nic modniho.

víš upřímně já nevim, jak je to dnes, ale u prvního syna v r.2004 jsme sezdaní nebyli a na matriku jsme šli oba až cestou z porodnice, kdy jsme tam jen oba podepsali, že souhlasíme s tím, aby syn měl příjmení po mě…u druhého syna v r.2011 kdy už jsme sezdaní byli (svatba byla v r.2009…kdy i prvnímu synovi byl vystaven nový rodný list) to šel manžel vyřídit již sám a tím, že už jsme byli manželé já u toho být nemusela…což je jediný rozdíl… u obou jsem dostala papír od doktora na gyndě, kde se uvedli jména s oběma podpisy rodičů a to se odevzdalo v porodnici..proto mi to chodit na matriku před porodem přijde divné :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
10.8.14 08:41

@brumdinka
tam jde o to že pokud chceš aby mělo příjmené dítě po tobě, tak to jde vyřídit až po porodu..ale pokud chceš aby dítě mělo příjemné po otci ( u nesezdané ), tak tam se to musí vyřidit už před porodem, aby otec uznal otcovství a jeho příjmené..
protože když toto u nesezdaných není, tak dítě dostane automaticky příjemní po matce a v podstatě se na matriku kvuli tomu ani nemusí

• Citovat
  • Upravit
25123
10.8.14 08:41
@Jani6 píše:
A Vy jste byli manželé nebo ne? Já právě přemýšlím nad tím, že pokud jako otec se uvede až po porodu, zda tak nutně musí být jeho podpis na tom lejstru o jméně?

u prvního syna ne, u druhého ano :) jinak ty podpisy by tam být měli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
10.8.14 08:44

@smurfka no právě, proto píšu, že mi to přijde jak nějaká nová moda :nevim:

prostě, když si mě nevezme, nemá nárok na to, aby se dítě jmenovalo příjmením po něm tečka :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
10.8.14 08:46
@brumdinka píše:
@smurfka no právě, proto píšu, že mi to přijde jak nějaká nová moda :nevim:prostě, když si mě nevezme, nemá nárok na to, aby se dítě jmenovalo příjmením po něm tečka :D

aha..to se tady řeší..no tak to jo no..to už je na každé:o))

• Citovat
  • Upravit
25123
10.8.14 08:48

@smurfka no jasně, že je to na každé…mě to jen takhle přijde přirozený a uplně nelogický dávat jméno po příteli, když nejsou manželé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
10.8.14 09:21

To jo, ale tak na matriku předem se jde i proto, že se tam podepíše, že je otec - aby teda byl v RL uvedený a příjmení tak jako tak může zůstat po matce, po porodu se vyřídí uplně to samé případně, ne? Jakože se dopíše otec a to příjmení zůstane na matku a nebo se změní na otce - jak se dva domluví, u nás je to jasná páka, že příjmení bude po mě, ikdyby trakaře padaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
10.8.14 09:24

@Jani6
pokud bude příjmení po tobě, tak na matriku před porodem nemusíš…stačí uznat otcovství až po porodu..( a do RL ho zapíšou ) jen to pak musíte stihnout do těch 8 dnů než se vydá RL.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
49
10.8.14 09:34

@Jani6 otec se dá samozřejmě zapsat i po porodu, i příjmení se dá dát po otci až po porodu. Jen lítat s novonarozeným děckem po úradech a vybavovat nový RL je komplikovanější než lítat tam s břichem a mít to z krku hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
10.8.14 09:38

@smurfka No, snad se to stihne. Pokud by ne, tak co následuje? Je tam jen problém, že starý RL zrušit a obíhat vše s novým a nebo už se to musí soudně?

@kerol80 Tak s tím rozhodně souhlasím, to máš pravdu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
10.8.14 09:48

@Jani6
tak to už nevím..asi by se vydal RL podle informaci z porodky a kdybyste tu lhutu nestihli tak by se musel asi vydávat nový, ale to by chtělo asi spíš brnknout na matriku..tak se totiž má i do 8 dnů zaregistrovat dítě na ZP a to už musí mít RL tak nevím.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
104
10.8.14 10:11
@smurfka píše:
@Jani6
tak to už nevím..asi by se vydal RL podle informaci z porodky a kdybyste tu lhutu nestihli tak by se musel asi vydávat nový, ale to by chtělo asi spíš brnknout na matriku..tak se totiž má i do 8 dnů zaregistrovat dítě na ZP a to už musí mít RL tak nevím.. :nevim:

Jj, to vím právě no, si myslím, že by se pak muselo vše oběhávat s novým RL - no to by mi jeblo, ty bláho :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
10.8.14 10:31
@Jani6 píše:
Jj, to vím právě no, si myslím, že by se pak muselo vše oběhávat s novým RL - no to by mi jeblo, ty bláho :zed:

i když zase si myslím že RČ by zustalo stejné asi ( což je na většine kartičkách a takových věcech ) takže by se možná dalo jen nový RL všude poslat poštou třeba pro ně asi zas tak důležitá věc jako je nebo není zapsaný otce v rl není :think:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze

Poradna porodní asistence