Jméno Adolf

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
30399
10.8.14 18:58
@Jani6 píše:
No, to v žádném případě ani nemám v plánu, to se neboj, takhle furt můžu sbalit jeho kufry a čau

Tak hlavně, že jsi s ním jenom těhotná, to je pohodička. Ještě aby sis někoho takovýho brala! :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1939
10.8.14 19:13

@Jani6 Ahojki, nečetla jsem celou diskuzi, pouze úvodní stranu…držím Ti palce ve „válce“…snad se partner umoudří ;)…zkoušela jsi mu navrhnout, že by byl Adolf druhé jméno a první byste vybrali jiné???…to druhé jméno se stejně moc nepoužívá, myslím že se jím ani nemusí podepisovat (ale to nevím jistě)…byl by to možná kompromis, na kterém byste se shodli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
10.8.14 19:15
@hanka.br. píše:
Tak hlavně, že jsi s ním jenom těhotná, to je pohodička. Ještě aby sis někoho takovýho brala! :nevim:

Já si jsem velice dobře vědoma toho, že to není být „jenom“ těhotná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
10.8.14 19:16
@Piiimiii píše:
@Jani6 Ahojki, nečetla jsem celou diskuzi, pouze úvodní stranu…držím Ti palce ve „válce“…snad se partner umoudří ;)…zkoušela jsi mu navrhnout, že by byl Adolf druhé jméno a první byste vybrali jiné???…to druhé jméno se stejně moc nepoužívá, myslím že se jím ani nemusí podepisovat (ale to nevím jistě)…byl by to možná kompromis, na kterém byste se shodli…

ahojky, ano, i tato varianta mne napadla a jemu jsem ji původně sdělila (ikdyž si teď už moc jistá nejsem, zda to je řešení), nicméně na to reakce nebyla žádná :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1939
10.8.14 19:21

@Jani6 Tak to mě mrzí…já bych to viděla jako řešení…a vy už jistě víte, že to bude chlapeček???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
10.8.14 19:58
@Piiimiii píše:
@Jani6 Tak to mě mrzí…já bych to viděla jako řešení…a vy už jistě víte, že to bude chlapeček???

Jj, zcela na 100% :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1939
10.8.14 21:02

@Jani6 Aha…když se chlap zabejčí tak je to problém…jméno je podle mě ale opravdu důležité a měl by být shodou obou rodičů, tak budeš muset bojovat…zkus využít všechny možné i nemožné prostředky…už jsi třeba zkoušela „mluvit s bříškem“ před partnerem a oslovovat ho různými jmény?…třeba by to mohlo zabrat a partner by se mohl chytit…ty ho znáš nejlépe, budeš muset zjistit jak na něj…budu ti moc držet palce a ať všechno dobře dopadne :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
10.8.14 21:24

Jen mě tak napadlo..není tvůj přítel neonacista,?já jen kdo jinej by mohl zbožnovat a doslova nutit dítěti jméno Adolf..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
10.8.14 21:26
@Jani6 píše:
Ahoj holky, potřebuji nějak uklidnit. Čekáme s přítelem chlapečka a on si dal do hlavy, že chce, aby byl Adolf. Že se mu to jméno prostě líbí a hotovo, víc se mnou o tom diskutovat nebude. Já proti tomu jménu jako takovému nic nemám, to v žádném případě, i třeba zkratka jako Dolfi, Áda apod se mi líbí, ale samozřejmě myslím i do budoucna jak s tím kluk půjde životem. Já vím, že ke každému jménu jde něco najít, ale logicky, když se řekne Adolf, vybavim si hnedka Hitler a nevim, aby pak ve škole to nedostával „vyžrat“. :nevim: Asi moc hormonů v těhotenství, ale potřebuji nějak uklidnit, že to je ok :think:

8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o NE

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30399
10.8.14 21:26
@Piiimiii píše:

Ty bys svému dítěti dala i jen druhé jméno po největším masovém vrahovi všech dob? To není jenom shoda jmen - on chce skutečně dát jméno Adolf, protože ho „baví“ druhá světová válka. Ty bys skutečně přistoupila na takový kompromis a nechala své dítě pojmenovat po Hitlerovi? Tak to mi hlava nebere, to se přiznám, že nad něčím takovým jste ochotni uvažovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
10.8.14 21:31

Podle mě je to nácek jak vyšitej..:-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1939
10.8.14 21:36

@hanka.br. Ahojki, jak už jsem psala ve svém prvním příspěvku, tak jsem nečetla celou diskuzi, pouze úvodní stranu…o tom, že chce pojmenovat dítě přímo po Hitlerovi tam nebyla jediná zmínka…byl pouze zmíněn jeho strýc, který se tak jmenuje a že to je ten důvod, proč to jméno chce…a taky že se mu líbí…pokud bych věděla, že inspiraci vidí zejména v Adolfu Hitlerovi, tak bych nesouhlasila ani se druhým jménem…vycházela jsem z předpokladu, že je lepší domluvit se na kompromisu než být na ostří nože…samotné jméno za své uživatele nemůže…a jako druhé jméno by nenapáchalo tolik škody…o spoustě lidí ve svém okolí jsem dlouhou dobu nevěděla, že vůbec mají druhé jméno a jaké vlastně je…tak jen toliko k mému postoji :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30399
10.8.14 21:38

@Piiimiii Proto je nutné si diskuzi přečíst, pokud do ní chceš přispívat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4986
10.8.14 21:42

@Jani6 po přečtení úvodního příspěvku - já osobně bych nikdy nepřistoupila na jméno, které pro své dítě nechci (ať už z jakéhokoliv důvodu). Stejně tak je to s manželem, pokud bychom jeden nebo druhý řekli jasné ne, tak je to prostě stopka. Jméno Adolf je opravdu ve všeobecném povědomí spjato s postavou Adolfa Hitlera. Otázkou je taky příjmení (nevím jestli jste neřešily v dalších příspěvcích). Takový Adolf Vomáčka… no nic moc, za mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
10.8.14 21:43

A nevzal by ten tvůj nácek místo adolfa něco méně nápadného? Třeba Herman, Ernst, Heinrich…? :lol: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze