Jméno Adolf

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
104
10.8.14 23:25
@hanka.br. píše:
Ale na to jsem se neptala.
Čtu znovu, zajímá Tě tedy hlavně to, že zda mi vadí, že sympatizuje s Hitlerem? ALe on nikdy neřekl přímo, že s ním sympatizuje a to, že chtěl to jméno si právě vysvětluji nějakým způsobem té frajeřiny, naopak i on byl ten, co do mě hučel, že prostě jemu se to jméno líbí a já jsem blázen, když první, co mne hnedka napadne je to spojovat s Hitlerem. Pochopila jsem to tak, že ano, to jméno se mu dostalo do podvědomí proto, že sleduje dění kolem 2.sv. války, nicméně ne přímo jakoby proto, že to byl „ten“ Hitler. Ale můžu se samozřejmě plést, o tom žádná. Jen řikám, že nikdy doma ani mezi přáteli se nechoval tak, že by chodili, hajlovali a nebo nějak propagoval toto celé.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
10.8.14 23:26
@Bábrdl píše:
no, lidi, co mají druhou světovou jako hobby sice můžou sbírat modely messerschmittů, ale i tak vědí, kdo byli ti „hodní“ a kdo ti „zlí“, ne? :think: (ti zlí byli ti, kteří nám chtěli přeměřit hlavy a podle výsledků buď asimilovat, nebo vyhladit)

Ano, to chápu. Já sama mám za sebou mnoho let u historického šermu (gotika, 30letá válka apod), takže sbírám a zajímám se apod, ale taky je potřeba znát hranice k tomu období.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30396
10.8.14 23:36
@Jani6 píše: Čtu znovu, zajímá Tě tedy hlavně to, že zda mi vadí, že sympatizuje s Hitlerem? ALe on nikdy neřekl přímo, že s ním sympatizuje a to, že chtěl to jméno si právě vysvětluji nějakým způsobem té frajeřiny, naopak i on byl ten, co do mě hučel, že prostě jemu se to jméno líbí a já jsem blázen, když první, co mne hnedka napadne je to spojovat s Hitlerem. Pochopila jsem to tak, že ano, to jméno se mu dostalo do podvědomí proto, že sleduje dění kolem 2.sv. války, nicméně ne přímo jakoby proto, že to byl „ten“ Hitler. Ale můžu se samozřejmě plést, o tom žádná. Jen řikám, že nikdy doma ani mezi přáteli se nechoval tak, že by chodili, hajlovali a nebo nějak propagoval toto celé.

Jo, chápu. Jako nezlob se na mě, to jeho chování a prosazování toho jména mi prostě na inteligentního člověka přijde prostě přes čáru. Kdyby se o válku vůbec nezajímal a jméno se mu jen líbilo - o tom žádná. Ale člověk, který zná toto jméno přes svou zálibu a ví, co je nositel zač, může oddělovat jméno a nositele jen pro někoho, komu z hlavy kouká špejle. Ty víš nejlíp, jestli máš doma frajírka, despotu nebo mimino, na který se musí diplomaticky, ale ani jedním z nich si neumím představit žít. Ale když tobě to vyhovuje - není co říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
11.8.14 06:09

@Jani6 i já se přidám že bych sním nemohla žít..už vubec aby vychovával semnou dítě..už jen protože dělat kompromis mu dělá dost velký problém.. že je to menší větší hospodynka mě fakt nebere..vím že to hned zahodit nemůžeš..ale začni si všímat kdo a co je zač..chlap co zjevně rád Hitlera a nácek? K mému dítěti ani na krok..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
11.8.14 06:30

Hele zakladatelka už s tím, kdo je otec, nic nenadělá. Spíš bych jí doporučila dávat si sakra bacha, aby malýmu nechtěl si hlavy tlačit nějakou hnědou ideologii… Jako dobrá hospodyňka se hodí, kór když zakladatelka vypadá, že se sebou nenechá úplně vorat, ale dítě je křehká věc a musí odmala vědět, že Adolf, Reinhard i Heinrich byli neřádi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
793
11.8.14 09:00

To je hrůza, co je to za člověka, když prostě řekne jméno a konec..s tím bych nevydržela ani minutu! Díkybohu za mého manžela, vždy se na všem domluvíme!!! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
11.8.14 19:56

Ahoj holky, tak jsem tady, zatím vše na dobré cestě, prohlášení o křestním jménu podepsáno, v RL hotovo též, sice mu nebylo moc po chuti, že nechci přistoupit na jeho příjmení, ale když jsem mu řekla, že buď moje příjmení s kolonkou otec plnou a nebo moje příjmení s kolonkou prázdnou, tak už dal pokoj a dokonce se ani nehádal, mluvil kloudně, no uvidíme jak mu to dlouho ještě vydrží :cert: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3172
11.8.14 20:12

@Jani6 a můžu se jen zeptat, proč nechceš přistoupit na jeho příjmení? Co když se jednou budete chtít vzít, tak to zase budete muset celý měnit ;) jestli jsi to už sem někam psala, tak se moc omlouvám, ale asi jsem to přeskočila ;) Nejmenuje se snad nějak podobně jak Hitler :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
11.8.14 20:18

@snee Naopak, je to dobře, co by měla dávat příjmení po někom, kdo se uráží kvůli jménu a vzít si ji nechce? Rozumná moderní žena. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
11.8.14 20:28
@snee píše:
@Jani6 a můžu se jen zeptat, proč nechceš přistoupit na jeho příjmení? Co když se jednou budete chtít vzít, tak to zase budete muset celý měnit ;) jestli jsi to už sem někam psala, tak se moc omlouvám, ale asi jsem to přeskočila ;) Nejmenuje se snad nějak podobně jak Hitler :mrgreen: :mrgreen:

Kdyby si ji chtěl vzít, vezme si ji teď. Ale on by chtěl dítě a „nechce“ ženu, tak ať si trhne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9321
11.8.14 20:30
@snee píše:
@Jani6 a můžu se jen zeptat, proč nechceš přistoupit na jeho příjmení? Co když se jednou budete chtít vzít, tak to zase budete muset celý měnit ;) jestli jsi to už sem někam psala, tak se moc omlouvám, ale asi jsem to přeskočila ;) Nejmenuje se snad nějak podobně jak Hitler :mrgreen: :mrgreen:

Můžou si vzít jméno manželky, proč by měla být ženská míň než chlap? Já jsem na přejmenovávání žen alergická, ale to záleží na úhlu pohledu, samozřejmě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
11.8.14 22:09

Tak pokud by někdy (jakože těžko) mělo přistoupit ke svatbě, tak radši projdu maratonem změny příjmení, nicméně za současné situace na to přistoupit nechci. Chápu i třeba to, že on to bere hrdě, že bude mít kluka, fakt je to na něm znát, ale za posledních pár dní jsem vyléčená asi až až.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3172
11.8.14 22:10

Aha, no já to zase beru z pohledu toho dítěte, kdy se každý v rodině jmenuje nějak jinak ;) a pak to dohadování ve škole, proč je tatínek Novák a maminka Karafiátová :mrgreen: ale tak v dnešní době se na to nehraje, já vím ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
11.8.14 22:13

No hlavně svazek je krok který si žena musí promyslet..pač rozvodovost je veliká a po tomhle..bych já snad i vrátila prstýnek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9321
11.8.14 22:15

@Malike No, v případě těhotenství je to vtipný. :mrgreen: Hlavně si promyslet ten svazek! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze