Jméno Adolf

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
18.9.14 21:20
@hanka.br. píše:
@Marjorie_Simpson Klidně si jméno Adolf obhajuj, jestli se ti tak líbí, ale dát ho dítěti z důvodu, že někdo uctívá Hitlera pomsta je. Jestli ti tohle přijde tak v pohodě, to dost pochybuju.

No jasně je to blbej důvod. S tím souhlasím. Ale s čím nesouhlasím proč ho tak, do morku kostí, haníte? Jak jsem řekla i u nás žije lidí se jménem dvou psychopatů - Vladimir a Josef.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30393
18.9.14 21:26
@Marjorie_Simpson píše:
No jasně je to blbej důvod. S tím souhlasím. Ale s čím nesouhlasím proč ho tak, do morku kostí, haníte? Jak jsem řekla i u nás žije lidí se jménem dvou psychopatů - Vladimir a Josef.

Vladimír a Josef jsou tradiční jména, která u nás zdomácněla a stala se populárními natolik, že je se zmíněnými nikdo nespojuje - na rozdíl od Adolfa. A pokud toto jméno konkrétně v této diskuzi haníme, tak jen proto, že jako na potvoru je právě Hitler vzorem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.9.14 21:52
@hanka.br. píše:
Vladimír a Josef jsou tradiční jména, která u nás zdomácněla a stala se populárními natolik, že je se zmíněnými nikdo nespojuje - na rozdíl od Adolfa. A pokud toto jméno konkrétně v této diskuzi haníme, tak jen proto, že jako na potvoru je právě Hitler vzorem.

A vidíš já si třeba Vladimíra spojuju s Leninem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30393
18.9.14 21:55
@Marjorie_Simpson píše:
A vidíš já si třeba Vladimíra spojuju s Leninem :)

Předpokládám, že z toho důvodu bys svému dítěti jméno Vladimír nedala. A pokud by to někdo udělat chtěl a pojmenoval dítě po Leninovi, budeš si klepat na čelo jako my tady. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3172
18.9.14 22:06

To mi připomněla historku, která naší rodinou koluje už řadu let..Moje babička s mojí mamkou vymýšleli jméno pro mého bratra..a to bylo, bude to Jan, ale kdepak, pod námi jednou jeden bydlel a on kulhal, kdybych na něj měla volat Honzo hned bych si vybavila toho kulhavýho, ani Petr nedopadl, neb to byl pán, který dělal s babičkou v práci a byl děsně protivnej..a takhle to šlo ještě asi 20 jmen.. takže nakonec je můj bratr Aleš, neb toho žádného jiného neznaly :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
19.9.14 08:39

@hanka.br. Já s Marjorie nemůžu diskutovat do doby, než se pochlubí, jaká jména dala ona svým dětem. Protože ty zhůvěřilosti, co tu občas navrhuje v diskusích o jménech, to je opravdu na palici…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6463
19.9.14 09:09

@Slečna Ferka Osobne myslim, ze jde o bezdetnou uzivatelku, o veku si netroufnu spekulovat - ja sama si psala podobne seznamy, vyznamy a kombinace jmen se spoluzackami cca ve dvanacti… Jisteze existuji i dospeli lide zabyvajici se jmeny a jejich vyznamy, nicmene s vekem zaroven prichazi i jakasi soudnost ;)

@Marjorie_Simpson nic ve zlem, akorat vidim sebe v prepubertalnim veku :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
19.9.14 10:42
@Jani6 píše:
No z celkového pohledu - sbírá různý kravinky ze druhé světové, knih má též dost z této doby, nosí i „extremnější“ značky, ikdyž asi záleží na úhlu pohledu atd. Ale pokud bych přímo měla říct, zda je nebo ne, tak se asi spíš přikloním k tomu, že ano, než k tomu, že ne a má to jen jako nějaké hobby.

promiň ale v tomhle bys měla mít jasno, hele můj muž taky sbírá spoustu věcí z 2.světový války, hlavně má různé válečné filmy a pak fotky našeho města z té doby, ale on to má čistě jako koníčka z historickýho hlediska, hlavně to město, že víme jak to vypadalo tehdy, když tu byli němci (žijeme v Sudetech) náš soused to samé. ten i jezdí na různé historické bitvy, jak z druhé tak z první světové války, ale fakt není nácek ani jeden a tohleto naopak odsuzujou…a fakt je to sakra rozdíl, pokud to má jen jako koníčka nebo pokud věří té ideologii :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
19.9.14 10:47
@snee píše:
@Jani6 a můžu se jen zeptat, proč nechceš přistoupit na jeho příjmení? Co když se jednou budete chtít vzít, tak to zase budete muset celý měnit ;) jestli jsi to už sem někam psala, tak se moc omlouvám, ale asi jsem to přeskočila ;) Nejmenuje se snad nějak podobně jak Hitler :mrgreen: :mrgreen:

no tak zrovna tohleto chápu, spíš mi nejde do hlavy, proč ženský nechaj dát dítěti chlapovo příjmení bez svatby…prostě jeho příjmení po svatbě, jinak má příjmení po mě tečka…

p. s. a zas tak moc na měnění toho není, měla jsem to stejně, první syn měl příjmení po mě, až když jsme se vzali mě i klukovi se změnilo příjmení po manželovi…malej dostal novej rodnej list s novým jménem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
19.9.14 10:56
@Jani6 píše:
Tady s tou plyšovou mrkví to je hotový vůdce, no :D

no super tak vyřešeno :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
19.9.14 13:03
@Marjorie_Simpson píše:
Tobiáš i Matiáš jsou STARÁ hebrejská jména a promiň, to co's vyjmenovala není český ani jedno - Adam i Anna jsou hebrejský, Aleš českosůlovenskoslovinská zdrobnělina řeckého Alexeje a Hana je dokonce arabské jméno.

A co to je vlastně české jméno? To může být keltský, germánsky i slovanský.

A proč by se jim měli rodiče mstít :nevim: Nechápu :zed: Nikdo se nikomu nemstí, některým rodičům se prostě neobvyklá jména líběj. Kdyby to tam nebylo, tak by tu běhali samí Janové, Jakubové a Terezy…

Hana je hebrejské jméno, pokud vím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
24.9.14 13:41

Víš jak…bylo to celkem oblíbený jméno, proto ho najdeš i u některých umělců nebo tak, pak přišla válka a konec, můj praděd se po ní za to jméno styděl a do konce života mu nikdo nesměl říct jinak než Dolfi…já bych nedala, je to jak hákový kříž, starej tisíce let, ale pověst mu zkazili jen jednou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
24.9.14 20:14
@AankaMa píše:
Víš jak…bylo to celkem oblíbený jméno, proto ho najdeš i u některých umělců nebo tak, pak přišla válka a konec, můj praděd se po ní za to jméno styděl a do konce života mu nikdo nesměl říct jinak než Dolfi…já bych nedala, je to jak hákový kříž, starej tisíce let, ale pověst mu zkazili jen jednou…

Totální souhlas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
26.9.14 12:08

Ahoj, úplně Tě chápu. Jméno Adolf je samo o sobě moc hezké, ale také bych se bála narážek dětí ve škole. Na druhou stranu pokud se děti chtějí smát, vždycky si něco najdou - krátké kalhoty, dlouhé kalhoty, moc světlé vlasy, moc tmavé vlasy atd. Pokud by se Vám jméno líbilo oběma, asi bych do toho šla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
26.9.14 20:11

Tak koukam, ze muj pritel neni jediny, kdo chce malyho Adolfa! :D
Jeho deda (ktery se narodil na zacatku 20. stoleti) se totiz jmenoval Adolf…
Priznavam, ze to je docela dobry duvod, ale jako vsechny pisete, je to odkaz na Hitlera…

Mimochodem existuje francouzsky film, co se jmenuje „Jmeno“ a je to cely o tom, ze budouci otec si dela srandu z kamarada a tvrdi mu, ze dite se bude jmenovat Adolf!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze