Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Taky cekam chlapecka a jmeno zatim nemame. Adolf byl muj pradeda a spis z legrace jsem to navrhla manzelovi
Ale ditku bych to nedala, ta asociace tu proste je
@Meha píše:
@Jani6 Já Tě neuklidním, pro mě to OK není.
Jméno si většinou vybavím s někým konkrétním a tady ta asociace je tedy hodně zřejmá.I kdybych se od toho oprostila, tak mi to jméno prostě přijde i tak hrozné.
Ale to je samozřejmě jen subjektivní pocit.
Přesně tak. V budoucnu bude nešťastný.
Proc ne? Kvuli Hitlerovy? Ano, na kazdem jmene se da neco najit. Kolik je Josefu, a Stalin byl jeste horsi.
Adolf je hezke jmeno co znamena, uslechtily vlk. A maji ho v Cechach 3040 lidi.
Mě se moc libi, je to krasne a ušlechtilé starogermanske jméno. Jedine co, tak je zmrvene dejinama
Bratr mě babičky byl Adolf. Moc krasne o něm vždy mluvila, říkali mu Dolfek. A btw podle mě je úplně jedno jak se kdo jmenuje. Každé jméno je totiž tak krasne, jak se vyslovuje ![]()
@phoque píše:
Mě se moc libi, je to krasne a ušlechtilé starogermanske jméno. Jedine co, tak je zmrvene dejinamaBratr mě babičky byl Adolf. Moc krasne o něm vždy mluvila, říkali mu Dolfek. A btw podle mě je úplně jedno jak se kdo jmenuje. Každé jméno je totiž tak krasne, jak se vyslovuje
Krásné a ušlechtilé jméno to možná je, ale použitelné bude tak za čtyřicet let.
Nic proti tvému prastrejdovi. ![]()
Adolf teda není pěkné jméno ( i bez asociace na Hitlera ). Představím si pod ním 100letého stařečka..ne dítě, či dospělého muže.
a říkat dítěti Dolfík je jak volat na psa.. ![]()
@Tyfan píše:
Přesně tak. V budoucnu bude nešťastný.
Jak to mužeš vědět? Je tady uživatelka, která má muže Adolfa, terý je tak spokojený se svým jmenem, že dala synovi stejné jmeno (je to rodové, má ho i děda, praděda…). Myslím, že založila i deníček.
Docela by mě zajímalo, jak se malému s tím jménem žije, protože už mu bude tak 6? 7? ![]()
@chs.jasmin v 6ti 7mi letech ještě asi kolem sebe nemá takovou společnost aby mu dávali čočku nebo se mu smáli kvůli Hitlerovi ne? ted spokojený být ještě může..myslím že v pubertě se bude stydět a dá si nějakou přezdívku pod kterou se bude představovat..k vlastnímu jménu se vrátí možná v době pracovní kariéry..
@smurfka Už tehdy psala (myslím, že měl 2 roky), že lidi ohrnovali nosy a říkali i nahlas „Booože, chudák malej“
a děti moc dobře chápou. Já mám třeba Adinu, slaví svátek s Adolfem a taky se mě dva lidi ptali „Proboha, proč ji říkáte tak hnusně, vždyt Adelka je tak pěkné jméno, že?“ a když jsem jim vysvětlila že Adina, jakože Adina tak taky reptali a kamarádka mi do posledního dne nevěřila a myslela si, že to je legrace, asi jako Prachařová tvrdila, že bude mít Cecilku
Takže bych se nedivila, kdyby někdo blbě reptal a 6-7roční dítě to pobere.
Pamatuju si ji, protože jsem byla tehdy těhotná a osobně se mi to jméno velmi líbí, ale protože máme příjmení na H a zní mírně německy, tak jsem se s ní o tom bavila. Ale ona měla i velmi zvláštní jmeno pro holčičku a už fakt nevím jaké to bylo ale něco jako Ingeborg nebo tak něco, měla muže němce.
@chs.jasmin jo to je ta prdlá ženská..syn Adolf, dcera Ingeborg a pes Blondie a rodila s přívěskem nábojnice na krku..ta fakt nebude obdivovatelka Hitlera..už jen všechny ty jména když se v historii najdou..něco značí.. ![]()
@chs.jasmin Adina je pěkné jméno ![]()
Kamarád z dětství byl Adolf. Všichni kluci, chlapi z jeho rodiny byli Adolfové, prostě rodinné jméno. Jeho otec, děda, praděda, všichni Adolfové.
Kamarád si striktně nechával říkat Áda. Když si lidi mysleli že je Adam, nechával je přitom.
@smurfka píše:
@chs.jasmin jo to je ta prdlá ženská..syn Adolf, dcera Ingeborg a pes Blondie a rodila s přívěskem nábojnice na krku..ta fakt nebude obdivovatelka Hitlera..už jen všechny ty jména když se v historii najdou..něco značí..
Jo? Tak to ani nevím, tehdy psala normálně
že to je rodové jméno a muži na tom záleželo ![]()
@Anna766 píše:
@chs.jasmin Adina je pěkné jménoKamarád z dětství byl Adolf. Všichni kluci, chlapi z jeho rodiny byli Adolfové, prostě rodinné jméno. Jeho otec, děda, praděda, všichni Adolfové.
Kamarád si striktně nechával říkat Áda. Když si lidi mysleli že je Adam, nechával je přitom.
Že jo? Já to jméno miluju a příjde mi strašně krásné. Nelituju te volby a myslím, že ani nikdy nebudu. Jen dcera bude muset vysvětlovat, že není ani Adela a ani Adriana -což si někdy lidi myslí
![]()
@chs.jasmin píše:
Jo? Tak to ani nevím, tehdy psala normálněže to je rodové jméno a muži na tom záleželo
kdyby dala jen tohle jméno…oka…dobře, je rodové, dejme tomu.
ale v té spojitosti jiných jmen, ( nečekaně se všechny točí kolem Hitlera )…a s tou fotkou co sem dávala..opravdu normální nebude.