Jméno Adolf

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
104
9.8.14 11:14
@Petrus157 píše:
Má opravdu divné chování. Nemá náhodou nějaké nacistické sklony??? To by pak to vysvětlovalo. :nevim: chudero je mě tě líto.

No, jeho rodina má německé kořeny, nevim, zda babička nebo prababička přímo, ale myslím, že o babičce tehdá mluvil a fakt měla i echt německé příjmení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9319
9.8.14 11:14
@Jani6 píše:
Já jsem mu právě i vypsala jména, která by se mi líbila, tak ať si z nich vybere, že to už nechám na něm a odpověď byla - Adolf! Tak jsem mu psala, že jako, zda to dítě je naše nebo jeho a on, že se se mnou o tom víc bavit už prostě nebude, takže můžu počítat s tím, že jak dám jiné jméno, tak mi zaručeně nepodepíše papír na jméno od matriky :zed: :zed:

Hele, do ničeho tě nutit nemůže, nemám to z vlastní hlavy, ale slyšela jsem, že když se rodiče nedohodnou, tak může při výběru jména zasáhnout soud. Tak mu to zkus navrhnout - buď se společně dohodnete na jiném, nebo hold soud.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
185
9.8.14 11:15
@Jani6 píše: Čekáme s přítelem chlapečka a on si dal do hlavy, že chce, aby byl Adolf. Že se mu to jméno prostě líbí a hotovo, víc se mnou o tom diskutovat nebude.

8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o To si dělá srandu, nee?? Copak jedině otec dítěte má právo rozhodovat o jménu dítěte? :roll: Naopak mám pocit, že o malinko větší nárok má matka, tak nechápu spojení, že o tom s tebou nebude diskutovat :zed: :zed:
Jméno Adolf mi nevadí, samo o sobě je neškodné, ale bohužel si ho každý spojí s Hitlerem a jak píšeš, ostatní by mu to mohli dávat sežrat. Vymyslete raději jiné jméno a zkus přiteli pro tentokrát říct, že se ti i tohle jméno líbí a nehodláš s ním o tom diskutovat 8) Jako takový přístup jednoho rodiče je k :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30387
9.8.14 11:15
@Jani6 píše:
Já jsem mu právě i vypsala jména, která by se mi líbila, tak ať si z nich vybere, že to už nechám na něm a odpověď byla - Adolf! Tak jsem mu psala, že jako, zda to dítě je naše nebo jeho a on, že se se mnou o tom víc bavit už prostě nebude, takže můžu počítat s tím, že jak dám jiné jméno, tak mi zaručeně nepodepíše papír na jméno od matriky :zed: :zed:

Pokud nepřeháníš a tvůj partner s tebou jedná tímto diktátorským způsobem, pak stojí za úvahu, jestli chceš takový život s takovým člověkem. Předpokládám, že jsi ho s ultimátem neposlala tam, kam takové jednání patří, a že tohle je prostě způsob komunikace u vás doma. Což je smutné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1283
9.8.14 11:16

Na jmenu se musite shodnout preci oba. Navic ty to dite budes 9 mesicu nosit a pak ho porodis, vetsinove se o nej budes starat stejne ty (a kdyz to vezmu az do konce, tak chlap muze vzdycky odejit, dite je tvoje navzdy), takze bych mnohem vetsi dulezitost nazoru na jmeno prirkla matce. Asi vetsina lidi se shodne na tom, ze v nasi spolecnosti je proste jmeno Adolf spjato s Hitlerem a normalni clovek by tak dite nepojmenoval. Vubec si nedokazu predstavit, jak by to pak mel kluk tezke ve skole a vlastne vsude, kam by prisel (pokud by to teda zrovna nebyl sraz tech nacku) :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
@Janha píše:
No tak ja proti tomu jmenu zas tak moc nemam, ale asi to bude tim, ze muj deda byl Adolf a muj kamarad se tak taky jmenuje, rikame mu Dolfi a mam to spojeno spise s nima, nicmene i s Hitlerem samozrejme. Jednou jsem si i rikala, proc to radej nevyhodi z kalendare :nevim:
Spise me ale zarazi pristup budouciho otce, tak at si ten papir z matriky strci treba za klobouk, fajn tak nebude ani v rodnym liste. Ja vim, ze se to lehce pise, ale dupni si taky a to dost razne. Nenechala bych se takhle tlacit do podrizene pozice.

Právě jsem se chtěla uklidnit i čtením statistik apod, že kolik těch jmen je v ČR teď apod, jenže pak se dočteš, že průměrný věk je 67let a je to zase tam, kde jsem byla :D Jo, mám dojem komplet i s tou matrikou atd, máš pravdu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3172

Zakladatelko to je teda blba situace :| kdyby jste cekali holcicku tak jake jste meli vymyslene jmeno? Ale Adolfa uz kvuli tomu malemu bych fakt asi nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1060
9.8.14 11:17

Třeba do porodu změní názor. Je to taková napjatá situace. Snad dostane rozum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
9.8.14 11:17

Tak já bych to jméno taky nedala nelíbí se mi a nejen kvůli Hitlerovi, ale je fakt že za to to jméno nemůže…třeba Vladimír je uplně normální jméno a že se tak jmenoval Lenin. nikoho netrápí…nebo třeba Josef, tak se zas jmenoval Stalin…a nad tím se taky nikdo nepozastavuje…

mě spíš zaráží ta přítelovo neustupnost prostě dáš a tečka…no tak já s mojí povahou bych mu na to řekla a zrovna ne se třeba postav na hlavu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
9.8.14 11:18

Adolfa bych nedala - proti jménu nic nemám, ale mám kamaráda, který se jmenuje Adolf. Všichni mu říkáme Ádo. Ale ve škole si fakt užil… Přezdívka Hitler byla ještě z těch lepších. V osmnácti se nechal přejmenovat na Adam - a Ádo se mu říká dál, jen se nemusí podepisovat nenáviděným jménem.

K tomu, že ti přítel napsal, že když nedáš dítěti jméno Adolf, tak ti nepodepíše papíry - to bych si schovala. I jako argument, kdyby se chtěl nakonec (v podstatě kvůli ješitnosti) vyvlíknout z otcovství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
9.8.14 11:18

Jak jako nebude o tom diskutovat :?: :zed: prosím tě, tak mu řekni, že Adolf nebude a taky o tom diskutovat nebudeš :roll: :roll: :zed:
A jméno je to fakt strašný ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
9.8.14 11:19

Hele upřímně, já bych s tím taky měla problém. Pokud pomůže „vox populi“, tak mu tuhle diskusi ukaž.

Jinak radit „tak si dupni“ je těžké - je to o tom, jak to máte doma nastavené. Taky mám kamarádku, měla vysněné jméno pro chlapečka, úplně na něm lpí - ale manžel prostě NE, a nejede přes to vlak. (Naštěstí mají svě holky; na dívčím jménu se nakonec vždy nějak dohodli ke spokojenosti obou.) Nepomohla by se zapojením zdravého rozumu třeba jeho rodina? Že by mu to zkusili vymluvit i oni…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
9.8.14 11:19

Holky, bohužel fakt nepřeháním a co se týká „budoucích“ deviti měsíců, tak termín mám už 12. září. Celou dobu nadhazuji nějakým způsobem skrze jméno, zatím to nějak proplouvalo, ale co se potvrdilo xkrát, že to bude skutečně kluk, tak je to šílený. Navíc mám teď od dr brouka v hlavě, jelikož podle poslední kontroly musím mít klidový režim atd, abych vůbec vydržela do další kontroly - natož do termínu porodu. Takže jsem prostě už to se jménem chtěla mít vyřešené a jeho postoj je bohužel tento.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13434
9.8.14 11:20

V tomto případě je to spojení s Hitlerem i pro mě mnohem silnější než to, že to jméno není ošklivé…ovšem myslím, že by to pro něj nebylo do budoucna přínosem. Co zkusit nějakou podobnou variantu, třeba Alfons? Jinak Ádo říká sestřenka i Adamovi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
9.8.14 11:22
@Jani6 píše:
Právě jsem se chtěla uklidnit i čtením statistik apod, že kolik těch jmen je v ČR teď apod, jenže pak se dočteš, že průměrný věk je 67let a je to zase tam, kde jsem byla :D Jo, mám dojem komplet i s tou matrikou atd, máš pravdu…

Co vím, tak je tady jedna uživatelka, co malýho Adolfa má. Tak třeba se ti ozve a napíše, jak to okolí přijalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze