Jméno Adolf

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1060
9.8.14 11:04

Nedej se. Diskutovat o tom s tebou nebude? Nemá trochu divné chování?
Dítě si ponese jméno životem a nic dobrého mu nepřinese, každý v tom jménu uvidí Hitlera, protože to byla velmi výrazná postava. Chudák dítě. Je tolik krásných jmen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104

Já jsem mu právě i vypsala jména, která by se mi líbila, tak ať si z nich vybere, že to už nechám na něm a odpověď byla - Adolf! Tak jsem mu psala, že jako, zda to dítě je naše nebo jeho a on, že se se mnou o tom víc bavit už prostě nebude, takže můžu počítat s tím, že jak dám jiné jméno, tak mi zaručeně nepodepíše papír na jméno od matriky :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
@Jani6 píše:
@laducha Ten mě také napadl - taková slabá útěcha pro mne.Jinak právě souhlasím s ostatními, ač jméno za to nemůže, že jo :( Jenže s ním se nedá mluvit, nějak si to vzal do hlavy, že jeho strejda (myslím, že to je strejda už nevim přesně) se tak taky jmenuje, tak jako co je na tom špatného a tak a že se mnou víc teda diskutovat nebude, když nechci dát tohle, tak proč se vůbec ptám apod.

Ať si nechá zarámovat fotku strejčka, jestli k němu měl tak silný citový vztah, ale dítěti ať tím jménem nekazí život. Hlavně se nenech nikam zatlačit, Tvůj partner není ředitel vesmíru, aby tě takhle rovnal, o čem s tebou bude nebo nebude diskutovat. Jak nejsem hádavá akde to jde, spíš ustoupím, tak v tomhle případě bych šla až na krev. Adolf by se mé dítě nejmenovalo ani v případě, že by to u nich byla rodová tradice už od dvanáctého století.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
9.8.14 11:05
@snee píše:
Adolfa bych nedala a myslim, ze krom tveho pritele by ho nechtel asi nikdo :mrgreen: hele a tak rekni tchyni nebo sve mamince aby se pokusily to priteli rozmluvit s tebou..mozna, ze kdyby bylo vice lidi kteri reknou ne, treba by ustoupil :think: :nevim:

To zaručeně ne, tchýně sice prská mě do tlf, ale jak jde do akce, tak před ním sklopí uši a moje mamka mi řekla, že to je naše věc, jak se bude dítě jmenovat, ale že bychom trochu přemýšlet měli, no :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
715
9.8.14 11:07

@Jani6 ani já bych toto jméno nedala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637

Zrorvna nedávno jsem přemýšlela, že ještěže se Hitler nejmenoval třeba Honza. :mrgreen: (Ale ano, vím, že je to právě tou neobvyklostí…)
Nebyl by kompromis třeba Rudolf?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
@Denisa56 píše:
Ať si nechá zarámovat fotku strejčka, jestli k němu měl tak silný citový vztah, ale dítěti ať tím jménem nekazí život. Hlavně se nenech nikam zatlačit, Tvůj partner není ředitel vesmíru, aby tě takhle rovnal, o čem s tebou bude nebo nebude diskutovat. Jak nejsem hádavá akde to jde, spíš ustoupím, tak v tomhle případě bych šla až na krev. Adolf by se mé dítě nejmenovalo ani v případě, že by to u nich byla rodová tradice už od dvanáctého století.

Tak cca nějak tak jsem reagovala taky, že prostě ne, že ať si uvědomí oč jde, že to dítě to opravdu ve škole odkašle atd a on mi řekne, že jsem blázen, že je i hafo jiných jmen, která by se teda nemohla dávat kvůli nějaké historii apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1060

Má opravdu divné chování. Nemá náhodou nějaké nacistické sklony??? To by pak to vysvětlovalo. :nevim: chudero je mě tě líto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
9.8.14 11:08
@snee píše:
Adolfa bych nedala a myslim, ze krom tveho pritele by ho nechtel asi nikdo :mrgreen: hele a tak rekni tchyni nebo sve mamince aby se pokusily to priteli rozmluvit s tebou..mozna, ze kdyby bylo vice lidi kteri reknou ne, treba by ustoupil :think: :nevim:

Já bych kolem něj nějaké rozsáhlé manévry nedělala. Tak, jak on rezolutně řekl, že Adolf bych já stejně rezolutně řekla, že Adolf v žádném případě. Pak bych ho nechala vychladnout a diskusi o jméně nechala na později. A kdyby se šprajcl, tak bych holt dala jméno podle sebe. A zajímalo by mě, jak se postupuje, když by on to nechtěl podepsat a já bych naopak nechtěla podepsat Adolfa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
9.8.14 11:11

Tak tohle jméno bych taky nedala.
Ale jinak nechápu chování tvýho přítele. Jméno dítěte je taková zásadní věc, že by se na ní rodiče měli domluvit a ne, že jeden řekne, že chce Adolfa a tečka.
Mně se taky líbily pro děti některý jména, ale manželovi ne, tak jsme prostě vybírali jiný, který se budou líbit oběma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
@Jani6 píše:
Tak cca nějak tak jsem reagovala taky, že prostě ne, že ať si uvědomí oč jde, že to dítě to opravdu ve škole odkašle atd a on mi řekne, že jsem blázen, že je i hafo jiných jmen, která by se teda nemohla dávat kvůli nějaké historii apod.

Řekni mu, že jméno se musí líbit oběma, a že už o Adlofovi nechceš slyšet ano slovo. Vzepři se mu, razantně a nekompromisně. Nenech se od něj nikam tlačit, do nějaké podřízené pozice putičky, která nemá ani co mluvit do jména vlastního dítěte, které nosí, odrodí atd. atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
@Denisa56 píše:
Já bych kolem něj nějaké rozsáhlé manévry nedělala. Tak, jak on rezolutně řekl, že Adolf bych já stejně rezolutně řekla, že Adolf v žádném případě. Pak bych ho nechala vychladnout a diskusi o jméně nechala na později. A kdyby se šprajcl, tak bych holt dala jméno podle sebe. A zajímalo by mě, jak se postupuje, když by on to nechtěl podepsat a já bych naopak nechtěla podepsat Adolfa.

To by mě zajímalo též, nebude to dlouho trvat a asi to zažiju v praxi :nevim:

Já už jsem snad přemýšlela i udělat kompromis, že dám dvě jména - první nějaké normální a druhé napíšu Adolf, ať mám od něj klid s tím, že druhé jméno stejně používat v životě nemusí a nemusí se ani uvádět :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6860

Nedala bych. Jméno se mi nelíbí a navíc ho mám spojené s Hitlerem.
Nemá rád třeba přítel formule? Raději bych Luise, Michaela nebo Fernanda než Adolfa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9318
9.8.14 11:12
@laducha píše:
Co Adolf Born? Ale chápu Tě.

Jenže Born je předválečný ročník. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
9.8.14 11:13

No tak ja proti tomu jmenu zas tak moc nemam, ale asi to bude tim, ze muj deda byl Adolf a muj kamarad se tak taky jmenuje, rikame mu Dolfi a mam to spojeno spise s nima, nicmene i s Hitlerem samozrejme. Jednou jsem si i rikala, proc to radej nevyhodi z kalendare :nevim:
Spise me ale zarazi pristup budouciho otce, tak at si ten papir z matriky strci treba za klobouk, fajn tak nebude ani v rodnym liste. Ja vim, ze se to lehce pise, ale dupni si taky a to dost razne. Nenechala bych se takhle tlacit do podrizene pozice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze