Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Mě to jméno pomalu nešlo přečíst, furt se mi tam cpalo Naomi a to se mi líbí i víc. Jinak taky mám depku z toho, že mé okolí nechce příjmout jméno Max, ale pomalu si zvykám a okolí taky.
Ahoj, první co mě napadlo, tak že se tak jmenuje dcera P. Muka. Pamatuju si to asi proto, že je to opravdu neobvyklé jméno. Zdobněle nevím - Noemka, Ejminka…ale myslím si, že Noemi je prostě Noemi bez skloňování a zdrobnělin. Já bych si ho nevybrala, ale ničím mě neirituje, prostě neutrální jméno.
Taky se mi nelíbí, špatně se mi vyslovuje, u toho „oe“ se vždycky tak zaseknu
![]()
Ale jestli si tak někdo jiný pojmenuje dítě, to je mi fuk. Samozřejmě bych to ani nijak nevhodně nekomentovala.
My máme Jindřicha a ty kecy okolí ![]()
Jen teda bych dala pozor, aby se jméno hodilo k příjmení.
Noemi Vopičková je peklo.
@offi píše:
Mě to jméno pomalu nešlo přečíst, furt se mi tam cpalo Naomi a to se mi líbí i víc. Jinak taky mám depku z toho, že mé okolí nechce příjmout jméno Max, ale pomalu si zvykám a okolí taky.
Jinak souhlas, že Naomi je hezčí ![]()
Tak důležité je i příjmení. Mě se nelíbí k typicky českému příjmení cizí jméno a naopak.
Nelíbí, ale je to vaše věc. Hlavně jestli se hodí k příjmení. Podle mě pokud chcete dát takové jméno, měli byste ho používat tak jak zní a né si to počešťovat, to pak fakt rve uši. Například u nás ve městečku je holčička Bianka a volají na ní Bjani.. auu fakt to nemůžu slyšet ani psát, brní mi uši ![]()
Mám kamarádku Noemi a říkáme jí pouze Noemka nebo Noe, ale jak už se tady píše - bacha na příjmení!!…myslím, že je to hebrejský jméno a Nováková k tomu opravdu nejde ![]()
Nemohla jsem to přečíst, natož vyslovit…
jen Vás pobavím, znám jednu rodinu a mají dvě děti… Děvčátko je Jesicca a chlapeček Jeronymo a příjmení mají Zaoralovi, no jak jsem to četla, málem jsem spadla ze židle…
Sousedi mají Noemi a říkají ji Nomišku. Že začátku se mi to jméno zdálo strašně zvláštní a teď jsem si zvykla a dokonce se mi i líbí
Nelíbí se mi, na naše prostředí vůbec, představím si pod ním černošku.
Nechci se nikoho dotknout, jen píšu svůj názor.
Ale na okolí se vykašli, zvyknou si. ![]()
Tady máš stejnou diskuzi: https://www.emimino.cz/…oemi-129593/
Jak prosim rikate zdrobnele Noemi? A jaky na toto jmeno mate nazor? Moc se nam libi, ale v okoli na to jmeno jsou same skarede reakce.
Porad se drzim nadeje, ze by si na toto jmeno zvykli, ale… 
Chceme spise mene davane jmeno, jelikoz nase deti maji take mene davane jmena. Diky.