Jméno Noemi a reakce okolí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
49159
19.8.14 10:15
@KackaDoup píše:
@jdukolem ale zkomolenina uz neni to puvodni hebrejske Noemi a na Naomi se zakladatelka neptala :kytka:

ale jak vidíš lidem to naběhne… když už tedy se zakladatelka ptá na názory okolí pak by jistě stálo vzít do úvahy že forma Naomi je profláklejší a může se to plést i to může být ukazatel při rozhodování ano x ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
19.8.14 10:15
@KackaDoup píše:
@jdukolem nic neprozivam, jestli myslis me..jen to krasne jmeno :kytka:

no já nejmenovala… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
19.8.14 10:17

@KackaDoup
Já se omlouvám, ale já prostě mezi Noemi a Naomi nevidím rozdíl. Zní mi to stejně :nevim: A prostě si k tomu jménu přiřadím tenhle typ, je to podvědomé.

Ale jak jsem psala, názory na jména jsou negativní i pozitivní a není to jen o tom, jestli je cizí nebo české. To už si musí každý sám sesumírovat. Taky se nehroutím, když si někde přečtu na diskuzi, že jméno, které má moje dcera je děsné. Pro někoho ano, a je mi to buřt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1155
19.8.14 10:24
@Anonymní píše:
Jak prosim rikate zdrobnele Noemi? A jaky na toto jmeno mate nazor? Moc se nam libi, ale v okoli na to jmeno jsou same skarede reakce. :( Porad se drzim nadeje, ze by si na toto jmeno zvykli, ale… :nevim:Chceme spise mene davane jmeno, jelikoz nase deti maji take mene davane jmena. Diky.

Za mňa - Noemi je krásne meno :palec: :kytka:
Na okolie kašli. U nás sa meno okolie dozvedelo, až keď sa drobci narodili :D Inak je to posledné, čo by ma zaujímalo - názor okolia :pankac: ;)

Příspěvek upraven 20.08.14 v 16:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25088
19.8.14 10:30
@jessikka píše:
Nelíbí.
Ale píšu to jen proto, že se ptáš. Je to vaše věc.

Moje slova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
19.8.14 10:44

@Deborah :kytka: 6 synu :potlesk: to je nadhera :srdce:

• Citovat
  • Upravit
1155
19.8.14 11:12

@KackaDoup ďakujem :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
19.8.14 12:12

Mě se Noemi taky nelíbí. Špatně se to vyslovuje a nejde to moc zdrobňovat. Navíc máme známé, kteří mají holčičku s tímto jménem a typické české příjmení - a zní to přinejmenším komicky. Takže já bych to určitě nedala. Ale pokud se Ti líbí, tak na okolí nehleď ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
947
19.8.14 16:00

Jméno se mi líbí moc :palec:.
Měla jsem ho i ve výběru na naši poslední holčičku. Trochu mě odradilo právě to špatné zdrobňování. My doma zdrobňujeme hodně a rádi :mrgreen:.
Znám dvě holčičky toho jména (dnes už teda jsou to obě velké slečny). Mají k ni i hodně česká příjmení. A nikdy, co vím, neměli s tím problém.
Říkají jim Noemi, Noemko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
19.8.14 21:38
@KackaDoup píše:
a ty znas jeji prijmeni? Muze byt i neutralni a proto vhodne…nesnasim soudy, kdyz nevime.

Koukám, ze si neměla co dělat, ze tu řešíš takové 3,14čoviny :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
5808
19.8.14 21:53

Poměrně znělý jméno, nejvíc se mi líbí základní tvar, ale jde asi cokoli od Emi(nka), Nomi(nka/ísek), Noe, Nomuška, nebo Nouííí(psané to nevypadá nejlíp, ale je to jako výslovnost Zoe, Chloe v aj)… a dokud bude malá, tak to klidně může bejt Kobliha, nebo cokoli… my měly bratrance Rosťu a přišlo nám to hrozně divný a říkali jsme mu hořcice, taky to bez traumatu přežil…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5833
22.8.14 20:19

Netradiční a neobvyklá jména se mi moc líbí. Já se zase nesžívám se jmény typu Jana, Hana, Anna, Lucka, Tereza, Klára - konkrétně u jména Klára se mi motá jazyk víc než u Noemi. Nechápu, proč mají lidé problém s výslovností. Jak to vidím, tak to přečtu, ale sto lidí, sto chutí. Nikomu se nemůže zazlívat jeho názor. Mně osobně se to jméno velmi líbí, protože mě typicky česká jména nějak neoslovují. Mám ráda tu netradičnost a tím pádem i originalitu dítěte. Za mě bylo ve škole pět Markét a vždy jsem záviděla děvčatům mající neobvyklá jména, která je dělala jedinečnými a lépe zapamatovatelnými. Já se ztrácela v davu těch přehlcených českých jmen. Navíc jsme ( v 21. století a když není někomu blbé dát jméno například Spytihněv (české chlapecké jméno), tak Noemi je opravdu poklad v porovnání s tím. Za mě ANO. Pokud se Ti jméno líbí a Tvému partnerovi, neváhej. Někde jsem teď četla na emiminu, že maminka dáva jméno (pro chlapečka) Adolf, což mi (vzhledem k historii) přijde uplně mimo. Noemi je krásné jméno a doufám, že si za tím budeš stát i Ty :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
23.8.14 15:53

@xxMakyxx :kytka: krasne napsano.Hele ja napriklad problem s vyslovnosti tohoto jmena vubec nechapu ;) at to zkousim jak to zkousim je to uplne krasne vyslovitelne jmeno…a znovu podotykam nadherne jmeno..vznesene a klidne.

• Citovat
  • Upravit
cher
23.8.14 16:00
@xxMakyxx píše:
Netradiční a neobvyklá jména se mi moc líbí. Já se zase nesžívám se jmény typu Jana, Hana, Anna, Lucka, Tereza, Klára - konkrétně u jména Klára se mi motá jazyk víc než u Noemi. Nechápu, proč mají lidé problém s výslovností. Jak to vidím, tak to přečtu, ale sto lidí, sto chutí. Nikomu se nemůže zazlívat jeho názor. Mně osobně se to jméno velmi líbí, protože mě typicky česká jména nějak neoslovují. Mám ráda tu netradičnost a tím pádem i originalitu dítěte. Za mě bylo ve škole pět Markéta vždy jsem záviděla děvčatům mající neobvyklá jména, která je dělala jedinečnými a lépe zapamatovatelnými. Já se ztrácela v davu těch přehlcených českých jmen. Navíc jsme ( v 21. století a když není někomu blbé dát jméno například Spytihněv (české chlapecké jméno), tak Noemi je opravdu poklad v porovnání s tím. Za mě ANO. Pokud se Ti jméno líbí a Tvému partnerovi, neváhej. Někde jsem teď četla na emiminu, že maminka dáva jméno (pro chlapečka) Adolf, což mi (vzhledem k historii) přijde uplně mimo. Noemi je krásné jméno a doufám, že si za tím budeš stát i Ty :)

O tom by se dalo polemizovat, protože myslím, kdo teď dá dcerce jméno Eva nebo Jana, tak bude daleko orginálnější než třeba s Vanesou nebo Sofií, kterých je na každém rohu deset 8)

• Citovat
  • Upravit
49159
23.8.14 16:11
@cher píše:
O tom by se dalo polemizovat, protože myslím, kdo teď dá dcerce jméno Eva nebo Jana, tak bude daleko orginálnější než třeba s Vanesou nebo Sofií, kterých je na každém rohu deset 8)

taky myslím.. Sofinky máme ve školce dvě, Natálky taky, Josefínku taktéž i Klaudii a vanesku..ale Evičku ani jednu a Janičku taky ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze