Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@babanci píše:
Jé, kašli na okolí. Líbí se Ti to, tak to dej. Já dala dceři jméno Johanka… už je to hodně let, kdy se nedávalo vůbec. Všichni se na to netvářili a dneska? Prostě, nic jiného nezbývalo než si zvyknout. Ona je za to ráda, byla jediná ve třídě a ve škole a každý si jí zapamatoval. Noemi se mi líbí a Noe taky moc.
Johanka měla být moje holčička
.. kdyby to teda nebyl chlapeček - což je ![]()
@KackaDoup píše:
@Apaji to neni zadna noemiale NAOMI CAMBEL
uplne jine jmeno
Když už ti jde o každé písmenko, tak Campbell. ![]()
@Cosmos smirena jsem, ale otazka zkladatelky znela jinak nez jestli se to libi…a nevim proc vzdycky vsude s ejak naschval sejdou ti co zrovna echt nelibi…a jeste kdyz to nebyl primarni dotaz
@jdukolem píše:
to je fuk u holky.. jednou se Noemi třeba vdá a bude Holoprdková
No ale tak nemusí mít prvních 30 let života šílenou kombinaci jméno/příjmení.
Plus si po svatbě nemusí vzít manželovo příjmení.
A kdoví, jestli za tu dobu bude ještě fungovat manželství tak, jako dneska.
@KackaDoup píše:
@Apaji to neni zadna noemiale NAOMI CAMBEL
uplne jine jmeno
Naomi je zkomolenina od Noemi..čili takový rozdíl v tom zas není..
@KackaDoup píše:(jsem poctěna, že moje poznámky k tématu uvíznou v hlavě diskutujících… )
Mozna, tedy ja si myslim, ze se to tady dramatizuje, a pak to bude pro vsechny uplne normalni jmeno, nebudou mit z nicim problem, natoz tak z vyslovnosti, doufam ze to jmeno das, a doufam ze tvoji holcicce taky sedne..a bude ji sluset.
Jo, kdyz uz tady nekdo psal o tom jak by to nesedlo blondate treperende![]()
tak jsem si vzpomela na to kdyz se me narodil syn, zastavil me jeden pan a rikal ze je moc krasny, svetlovlasy svetlooky…a ptal se me jak se jmenuje…ja odpovedela ze David a on, coze? zidovske jmeno? to jste mu dala spatne…
Příspěvek upraven 19.08.14 v 10:04
nic ve zlém ![]()
@Cosmos jj to me taky doslo, kdyz jsem to pustila
ale zas to nema nic spolecneho s tim jmenem
![]()
@Pipet píše:
ale tak může otěhotnět v 16 a vdát se dřív ![]()
nééé jen žert na odlehčenou protože to tu někteří jedinci hodně prožívají osobně (nemyslím tebe)
@Pipet píše:
Tak s příjmením Holoprdková to s žádným křestním jménem nevylepší. ![]()
Taky máme české příjmení a taky jsem dala neobvyklé jméno.
@jdukolem ale zkomolenina uz neni to puvodni hebrejske Noemi a na Naomi se zakladatelka neptala ![]()
Nečetla jsem reakce. Jméno Noemi se mi ale líbí moc, i ve variantě Naomi. Zdrobněle bych asi říkala Noe, Noemko, Emi, Eminko. Určitě se toho dá vymyslet mnohem víc a myslím, že okolí by si časem zvyklo i na takové méně dávané jméno. Pokud se vám líbí, nemyslím, že by dítě tohle jméno jednou muselo brát za trest, když mu budete jménem pěkně říkat. My taky dali jméně typické jméno a část reakcí je skoro nepublikovatelných, ale na nich se podílela bláznivá tchýně a její rodová větev, což bylo jejich hlavami. Dneska, jak si vnučku s tímhle jménem hýčká a jméno se jí prý také líbí. Hlavně, naší malé by asi ani jiné jméno nešlo. Tak jsme rádi, že jsme s enenechali odradit a to jméno jí dali. ![]()
Jo a jeste krome nezne me to zni hodne vznesene, a predstavuji si krasu, je jedno jestli tela nebo duse ![]()