Jméno pro holku Noemi

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7
17.11.12 13:19

jmeno pro holku Noemi

Ahoj vsem
Chtela bych se vas zeptat jak se vam jevi holcici jmeno Noemi,,, vybral to muj syn podle jeho kamaradky ze skolky. Musim rict ze nebydlime v ceske republice ale v italii, kde je to jmeno normalni.Ne hodne pouzivane ale nikdo se nad nim nepozastavuje. Nejde mi o to, abyste psali jestli se vam jmeno libi nebo ne ale spis bych chtela vedet reakci na toto jmeno..Muj problem je v tom, ze chci pro sve deti jmena takove aby v obou zemich ho nemuseli opakovat stokrat a kdyz reknou jak se jmenuji aby reakce lidi nebyla tato 8o 8o 8o
dekuji za vase nazory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7139
17.11.12 13:22

Nevím jestli jde i jiná reakce než líbí, nelíbí :nevim: :D pokud žijete v zahraničí není na tom ani nic divného, mě se docela líbí jako zahraniční jméno, tady bych ho nedala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
17.11.12 13:25

zijeme v italii

Ale me jde o to ze kdyz jezdime od cz k babicce, tak treba ostatni pribuzni nebo deti z ulice se zeptaji na jmeno a kdyz rekne Noemi tak aby to nemusela 10krat opakovat jako ja s mym naprosto beznym jmenem v cz Dagmar ale tady kdyz to reknu tak reakce je jak prosim a co to je zajmeno 8o 8o atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
17.11.12 13:31

Není to úplně nezvyklé jméno. Viz http://www.kdejsme.cz/jmeno/Noemi/. Určitě bych se toho nebála, naopak, jako kompromis mezi češtinou a italštinou mi to připadá ideální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
17.11.12 13:37

diky moc

Velice zajimavy odkaz pro me je taky dulezite ze se to stejne pise e cte v obou jazycich

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
17.11.12 13:39

Mám známou, která se jmenuje Noemi - je jí kolem 50let, jednou jsem se jí ptala, jaké to pro ni bylo, když vyrůstala v ČR s tímto jménem… říkala, že když se někde představila, tak se většinou někdo podivil, a když tam pak zase přišla, tak měla pocit, že se na ni dívají - to je ta s tím divným jménem… ale mě její jméno příjde úplně normální, znám ji od dětství, říkám jí Noemko, její manžel jí říká Nomi.
Mám ještě jednu známou a ta má dceru Noemi - je jí 6let. Taky se mi to zdá být úplně normální, ale je to asi proto, že jednu Noemi už znám.

Já osobně si myslím, že je to pořád hezčí než Antonie, Žofie a podobná jména, která jsou česká, ale mnohem více nezvyklá nebo nějaká vyloženě cizojazyčná jména… Noemi je časté i v jiných státech - Německo, anglie, Amerika… Itálie ;), já si myslím, že je docela univerzální :palec:
když se ti to líbí, tak to dej a ostatní ať si zvyknou. Já má Esterku - taky mě příbuzní celé těhotenství přemlouvali, ať neblbnu, kámoškám se to taky nelíbilo, jen mě, manželovi a synovi. Teď si nikdo (ani to dřívější odpůrci) nedovede představit, že by se jmenovala jinak :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
895
17.11.12 13:48

Noemi je hezké jméno a v Čechách ještě není tak obvyklé. Znám jen jednu holčičku, které jsu 3 roky a to jméno se k ní moc hodí a nikdo se nad tím nepozastavuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
482
17.11.12 13:48

Ahojda, osobně znám dvě Noemky, jedný je asi 23- tu jsem ale dobrých 20 let neviděla (otec Čech, matka Kubánka, žijí v ČR), té druhé je kolem 40- rodiče Češi. Moje reakce byla normální, prostě zajímavé jméno ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
482
17.11.12 13:50

@3HE taky máme Esterku a někdo nechápe, jak jsme k tomu jménu přišli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
17.11.12 13:53

Já mám kamarádku tady v ČR, která se jmenuje také Noemi. Vždycky, když řekla, jak se jmenuje, říkali jí Naomi (asi podle té modelky), ale nikdy žádný vážnější problém se jménem neměla. No a za mě - jméno je to krásné, také jsme ho holčičce chtěla dát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
17.11.12 13:59

@Janulin :potlesk: :potlesk: :potlesk:
Já jsem chtěla už od dětství Esterku - viděla jsem to jednou v kalendáři a už to bylo ;) Podle toho odkazu, který vložila @Bersaba je u nás ve městě 12 Ester :roll: No, to fakt nevím, já znám dvě -tu naši a jednu starou cigánku :roll: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1581
17.11.12 14:09

Já mám holčičku Noemi, žijeme (zatím) v ČR a nemáme s ním nikde problém :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1358
17.11.12 14:11

Me se jmeno libi, ja ho taky chtela ale pritel chtel Naomi, taky ziji v it a v it si to hodne pletou z Noemi protoze Naomi tady asi nemaji…myslim ze tvuj syn vybral dobre, a co vim tak se v Cr uz davaji hodne jmena z ciziny, napr Mia, Isabella atd… :palec: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43025
17.11.12 14:43

Noemi je snadno vyslovitelne, srozumitelne a nijak extra podivne jmeno. nebude tu vzbuzovat udiv ani se nebude muset 5× opakovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
17.11.12 14:46

Moc pěkné jméno! A jestli žijete v zahraničí, tak žádný problém, ani tady nebude :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí