Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý večer,
potrebuji poradit a tak trochu uklidnit. Mam devitimesicniho syna, rano se mu pod dolnim rtem udelal cerveny pupinek ve stredu trochu mokvajici, tak jsem mu na to dala gencialku, a ted večer se mu udelal dalsi a vetsi pod koutkem taky u rtu. Pred ctyrmi dny se mu vyklubal druhy zub dole tak nevim jestli to muze mit souvislost, bojim se aby to nebyly opary, ale ty dost boli ne? Kdyz se mu toho dotknu tak nijak nereaguje. Myslite že staci jen potirat gencialkou? Děkuji za rady a zkusenosti.
Není to ze slin? Syn to má taky, když hodně slintá. Ničím nepotírám, průběžně se objevuje a mizí.
Nevim nikdy to nemel právě, nepripada mi že by nejak extra vic slintal nez jindy, ale je pravda že ma prstiky porad v puse kdyz nema dudlik.
Dcerce se občas udělají kolem pusinky malé červené ťuflíky. Vypozorovala jsem, že to bývá po jídle, když se jí rozmaže kolem pusinky a umeje se to až po jídle. Samo to ale mizí…
Není to nic hrozného ![]()
Náš malej to začal mít teď…asi tak týden - všimla jsem si, že víc slintá…asi zuby?? takže po koupání namažu trochou sudocreamu a jinak nic! ono jak je to pořád vlhký, tak se to asi hned nezahojí… ![]()
Holky prosím o radu. Malý má tyto červené pupínky po celé pusince. Vysledovala jsem, že je to tím jak slintá. Často mu utírám pusinku, mazala jsem sudocremem, niveou sos, zkoušela jsem i čisté bambucké máslo. Ale pořád jsou ty pupínky rychlejší. Po těch krémem se to jen malinko ztrácí, v poslední době mi to připadá horší, jakoby krémy přestaly zabírat. Nejlépe zabírá ten sudocrem, ale nechci mu tím pusinku mazat pořád, docela vysušuje. Pomohlo vám na to něco? Malý má 6 měs, a předpokládám, že slintat bude ještě řadu měsíců. děkuji.
@Moni123 naše malá to taky měla kolem pusonky a i u nosa a pod očima, myslím, že je to ze slintání, a pak od špinavých ručiček třeba, jak si sahala do pusinky a neměla je třeba zrovna umyté, pak si šudlala oči když byla unavená a taky jak se to poslintaný zapařilo pod dudlíkem, taky jsem ztoho byla nešťastná, ale už to zmizlo ![]()