Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@berunn.ka píše:
Zdrobnělin se dá vymyslet dost. My naší Noemi říkáme Nemi, Nemčo, Neminko, Děti ve školce a škole ji říkali Nojčo, Noji, Nomi, A když jsme na ni naštvaní říkáme ji Nomino, taky Niko
Tolik zdrobnělin
Já bych vymyslela jen Noemku nebo Nomi, Nominka,,, ale Noemka je stejně nejhezčí ![]()
My máme Esterku a někdo se jí občas snaží říkat Esi, Esti, Esťo…
to se mi vůbec nelíbí, tak vždy říkám, že jsme chtěli esterku, tak se jemnuje Esterka a ať jí tak říkají… pár lidem to chvíi trvalo, ale už si zvykli a některé lidi jsem musela upozornit vícekrát ![]()
Holky, a co říkáte na Emílii? Nad tím poslední dobou trochu uvažuji
Není to moc staromodní???
Není to špatné…
Rozhodně se nad tím dá uvažovat, jak píšeš.. ![]()
A pořád lepší, než třeba Alžběta nebo Anežka…teda aspoň pro mne… ![]()
@3HE taky jsem nedávno nad Emilií zamyslela a asi kdybych měla holku bude mezi favoritama ![]()
@blackmarse Emílii zvažujeme jen okrajově, protože se mi nelíbí Ema a k té by to časem zcela jistě dospělo…
To mě už více láká Noemi ![]()
@3HE píše:
@blackmarse Emílii zvažujeme jen okrajově, protože se mi nelíbí Ema a k té by to časem zcela jistě dospělo…
Tak nemuselo by. Já mám sestřenici Emílii a říká se jí Mili nebo Milka.
No a když byla malá, tak byla Emilka, Eli nebo Míla. ![]()
@3HE ester a noemi je hezké! hodí se to k sobě
teda Esťa je hrozná! kdo to vymyslel
však lidi to časem pochopí, některé zdrobněliny se nemusí všem líbit že ![]()
@Emto7 Esťa se mi taky vůbec nelíbí… jedinou změnu od Esterky bych tolerovala - Terka,,, ale kdybych chtěla Terku, tak ji pojmenuji Tereza, že? ![]()
@Oter Právě že se mi taky líbí Mili, ale to už bych radši dala Miládku…
@3HE - Tak pod Miladou si osobně představím starou ženskou, která bude samý med a za zády pomlouvat
Ale věc názoru ![]()
@Oter No, jám mám zase kamarádku, která je úplně super ženská a jmenuje se Milada… já jí říkám Mili ![]()
Ahoj holky!!! Taky mame dcerku Noemi!!! Řikame ji: Nominko, Nomi, Emi, Nomčo a manžel ji řika Nomisku!!!))))))
Podle mně je to nadherne jmeno!!! ![]()
@berunn.ka píše:
Noemko dceři taky občas říkáme ale je to dlouhé
Dlouhé? Nepřipadá mi. My máme Klementýnku a opravdo jí zatím říkáme jen Klementýnko.
JInak Noemi je moc krásné jméno!!!
Emílie ani Ema se mi nelíbí. Ani Milada, to se mi hned vybaví Miládka, jakási panička, teď nevím, není to z Nemocnice na kraji města, úplně první žena Arnošta, kterou hrála Maciuchová. A měli jsme sousedku Miládku, ta byla teda… zhýčkaná nepříjemná paní v tygrovaném oblečku.