Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Jo a v okoli, mate nejake Robiny a Romany? Myslim male, mimina, skolkacky…
Robin, to je můj syn - Robínek, Robi, Robí, Robča, Robina, Robíneček, Robík, Robíček, Robíno… Taky hledáme druhé klucici jméno od R, jak rikas Radimovi?
Příspěvek upraven 20.08.14 v 14:10
@majdula1 tak já mám manžela i syna Romana…hold první chlap do rodiny se pojmenoval po tatínkovi ![]()
dřív se mi to jméno taky moc nelíbilo, měli jsme souseda a říkalo se mu Romčo a to mi přišlo jak na holku Romanu…ale manželovi ani synovi jsem tak nikdy neřekla
říkám Romane, Romi, a zdrobněliny pro malého Románek, Romišek, Romiš, Romík ![]()
Za mě určitě Robin, jméno se mi líbí. Roman moc ne. Roberta bych nedala, zdrobnělina Robertek…nic moc ![]()
Určitě Robin. Roman se mi nelíbí.
Jména na R Rostislav, Radek, Radovan, Radoslav, René, Robert, Rudolf, Roland.
@Nina Filipi píše:
Mám kamaráda Romana a říkáme mu Romeo
Taky říkáme jednomu Romanovi Romeo.
Má kolem 50 let, takže tak… ![]()
Za mě Robin. V okolí znám pouze jediného a ten se mnou chodil do školky. Teď je mu asi 28.
@majdula1 píše:
Tak jeste upresnim, Roberta ne /manzelova averzedal nerozvadim/, Radka nebo Radovana taky ne /jednoho Radu uz mame/.
A ví manžel, že Robin je původně domácí verze jména Robert?
Líbí se mi obě, ale spíš bych dala Roman.
@Raduš.ka44 Úplně stejně voláme na Roberta - Robi, Robík, Robino, když byl mimiko tak Robísek.
@Raduš.ka44 Radim je Rada /s dlouhym A a s D s hackem
na tabletu nenapisu hacky a carky…/. Plus patricne zdrobneliny
Kdyz mu nekdo rekne Radimku /doktorka, poprve ve skolce/, tak na to neslysi.
@Flyingfrog píše:
A ví manžel, že Robin je původně domácí verze jména Robert?
Vi. Nicmene ho to neurazi, na rozdil od Roberta. Plus Robin je uz ted regulerne v kalendari. Ale pro me je to drobne minus - ze by se mohl malej setkavat s „Robin? Takze Robert?“
@majdula1 Ano, na to narážíme my, ze si lidi mysli, ze se syn jmenuje Robert. Ale staci říct, ze je opravdu Robin, žádný zvláštní problém kvůli tomu nemame.