Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Elfido píše: Více
Ono vlastně něco, jako „rozprávať po slovesnky“ vůbec neexistuje.
@Mkmkz No za mě třeba lepší ta čeština s občasnou chybou. Jak vidím tvůj (nebo Melody, Ice Planet…) příspěvek ve slovenštině, tak to celé přeskakuji, nechce se mi tím vůbec prolouskávat
Když u nás pracuje Slovák, co se snaží mluvit česky, tak to oceňuji.
Proboha, jenom to ne!
(Teda píšu proboha, ale to je spíš řečnické, ve skutečnosti bych tady totiž nechtěla ten jejich Katolibán, o kamarádíčkování s teroristy nemluvě).
Jinak slovenština se mi líbí, je taková měkčí než čeština a slovensky mluvící Slováci v ČR mi nevadí, kromě Babiše tedy.
Hele, chtěli to hlavně Slováci, beru je dodnes jako bratry, není to pro mne cizí stát a v mých 50letech mi u české hymny vždy ta slovenská část chybí a doživotně chybět bude..
jelikož původně z JM u hranic, tak dávám slovenštinu plynně, moje dcera je mladičká, ale od mala koukala a kouká na Oteckovia a má tak skvělý hudební sluch, že mluví jako rodilá Slovenka a ráda toho využívá a při přejezdu hranice si na to ráda hraje
(až tak, že se mě ve vlaku za Blavou zeptala starší paní v kupé, jestli je to opravdu hej moja dcéra
když já česky a ona slovensky
)
prostě vždy budu mít ke Slovensku a Slovákům jiný bližší vztah, než s jiným národem, tak to mám ![]()
Ze stejného důvodu nemám rád polštinu a nejsem schopen se ji přirozeně naučit. Přijde mi jak zprzněná čeština.