Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj všem,
já vím, že je to možná trochu dětinské nebo příliš fňukající téma, ale od doby co máme dítě často závidím partnerovi, že může jít ven, kdy se mu zachce. Že může jít na záchod, kdy se mu zlíbí, že si může dát sprchu každé ráno - bez problémů. Nemusí plánovat a mít pocit viny když někam jde. Dokáže vypnout mozek a nemyslet na seznamy, co je potřeba nakoupit, kdy dát dítěti najíst, co zařídit, na jakou schůzku nezapomenout. V klidu surfovat po netu a vybrat, co je potřeba nebo zjistit informace.
Nechápejte mě špatně, manžel se stará, chodit nakupovat, uklízí, samozřejmě finančně je vše na něj a s tím nemá problém, ale prostě mám pocit, že jeho život se neotočil vzhůru nohama, jako ten můj. Občas mu to zkrátka strašně závidím ![]()
Měly jste to stejně?
(Nejprve jsem těma chtěla vložit anonymně, ale jdu s kůží na trh a doufám že nejsem sama. Jdu si postěžovat)
Neboj, není to navždy
i když ti to teď tak určitě připadá..
hele - tomu, kdo zůstane doma s dítětem se život logicky smrskne a strašně změní..
já to moc dlouho nedala.. holkám byly dva a zvládly už polo-školku od 2,5, do té doby jsme se různě střídali a platili si i hlídání..
ale zpětně viděno bych ještě aspoň o pár měsíců zůstala doma dýl, protože tenhle čas už Nikdy a Nijak nevrátíš, prostě to nejde…
tak si to užívej
i to, že nejdeš na wc sama, i to, že máš na sobě furt ty dětské pacičky..
v pubertě, až se budou s mobily a noťasy zavírat v pokojíku, se ti zrovna po tomhle zasteskne
aspoň já to tak mám…
Příspěvek upraven 17.05.25 v 17:10
Nemám to stejně. Manžel, i když jde na noční do práce, tak si s dětmi pohraje. Jezdí na velké nákupy místo mě a dětí, když má volno. Jezdíme na návštěvy k našim rodinám. Když má volno, tak sbalím dětí a jedeme třeba k mojí mamce, aby si odpočinul. Když má volno, bere starší ven a mimino do kočárku, abych si odpočala.
Když má plány s přáteli, tak jde.
Když mám já v plánu třeba nehty, kadeřnici nebo příští měsíc koncert, tak se postará.
Jsme na to spolu, pomáháme si a vycházíme si vstříc.
Jo a na záchod si v klidu, i když mám dětí dojdu. ![]()
Příspěvek upraven 17.05.25 v 17:12
Oceňuji, že nejsi anonym! Možná dostaneš čočku ve stylu „jaké si to uděláš, takové to máš“ a „proč se nedělíte o všechno napůl“ a bla bla bla. Ale já ti rozumím, já si od začátku svým temperamentem a činorodostí nastavila většinu domácích povinností i mentální zátěže na sebe a teď, se třemi dětmi, na to dojíždím. Vím, že jsem si to udělala sama, proto ti teď neporadím, jen s tebou chci sdílet to, že to máme úplně stejně. Jen já vedu v patrnosti, kdy které dítě co, škola, školka, kroužky, lékaři, léky atd… Práce, domácnost.. Zase občas se povede, že manžel vezme děti a jedou sportovat, nebo mě nechají s knihou v ložnici, nebo jdu s kamarádkami.. Malé úniky, ale vracím se osvěžena. Taky vystoupím s kůží na trh ![]()
Jo, jak ká mu záviděla, že může jit na firmu. On to viděl jako povinnost, já jako něco, kde se nemusím starat o ostatní - řeším jen jestli ja mám hlad, ja chci na záchod, bez ohledu na ostatní se cestou stavím na kafe a sednu si na lavičku na tak dlouho jak ja chci a ne jen do doby než ze dite pokusí přizabít na klouzačce. Tenhle týden jsem zůstala na HO doma s deckama - nemocni na střídačku… manžel byt ma ted v praco galeje, tak mel jen pro sebe a své myšlenky cesty MHD. Nemusel vařit, vymyslet program, regulovat děti, aby neprudily při důležitém meetingu… no proste shit… ale bude líp. Ted je prvňák uz dvě hodiny venku s klukama a batole si dalo večeři a dva díly tlapek. Budou krásně unaveni, vylitani a pred osmou budou chrápat
@Lucy75 díky
ano snažím se vidět to pozitivní, že jsem u všeho prvního, vidím jaké dělá pokroky a že jsem teď její všechno, ale občas mě ta závist přepadne ![]()
Tak nevinně se krade, jako třeba když jde ven a zůstaneme samy a ani ne ven, jako za zábavou, ale v podstatě pro nějaké věci které potřebujeme
hlava jedna
@Anonymní píše: Více
Ano, vím, že je skvělý táta a z části si to dělám sama, ale zkrátka cítím rozdíl, tak jako tak. Jsem ráda, za tebe, že tyto pocity nemáš.
@Anonymní píše: Více
Každý máme jinak náročné děti. Holka do skoro roka a půl tatínka na důležité věci nesnesla a byla jak stíhačka. Zásadní roli hrála velká nemocnost ten první rok. Vím jaké to je si nedojít v klidu na záchod nebo třeba do sprchy. Jestli ty ne, tak gratuluji
@teroonka ano, přesně si to pochopila, z části si to dělám sama a i když jsou venku, většinou ten čas věnuji domácnosti, přípravě jídla apod. Neumím se teď ještě od malé odpoutat na delší čas a muž ano a s čistou hlavou. To je prostě něco co mu závidím.
@teroonka mam podobny přístup, ale jen dvě děti. Ja si skoro 2 roky zpět domluvila s kamarádkou jednou týdně jógu. Předplacené dopředu na celý semestr, takže člověk proste chodí. Dítko a cvičení mam ráda sama, ale tohle je ideální pro dvě. Jak jógu nemusím, tak tyto lekce jsou fajn a člověk se alespoň trochu zrelaxuje. A díky tomu skoro ani nemám celulitidu
@Lucy75 ja bych si to neprodloužila, ja bych uvítala si jednou ročně udělat proste měsíc dovolenou, vypnout od práce a povinnosti a věnovat se jen zábavě s dětmi. Bez toho aniž bych musela šetřit dovolenou na všechno to volno ve školním roce
@hospodki ano to je přesně ono. Řešit jen sama sebe, to mu závidím. Mám pocit, že nemám kdy vypnout, pořád minimálně hlava jede v tom, co je potřeba a jestli náhodou není čas na krmení apod.
Jsem celkem ráda, že i ostatní měly / mají tenhle pocit, i když s takovou tou racionální pachuťí
Ano, záviděla, a to i když se zapojoval nadstandardně. Chlap prostě má pauzy a výhody, jaké žena nemá., to je prostě fakt, I když je zapojený.
Ještě teď, když dcera víc onemocní, s ní jdu na OČR zvětšiny já, a ty dva týdny, kdy si nesním jediný oběd bez x vstávání, zatímco chlap jezdí v klidu na měníčko jako člověk
Ale zavedli jsme, že pátky se střídáme a na oběd jedu já ![]()
A večer si jí bere aspoň o chvíli dřív ![]()
@Liberalissima přesně, já si jídlo udělám až jako poslední, on se prostě ve 12 zvedne a jde si nandat a už neřeší, že dítě má zrovna teď hlad (a já se najím tak za hodinu, a to ještě jestli a tak napůl ve stoje).
Všechny moje potřeby jsou až za dítětem, vždy, ale u něj tahle transformace neproběhla i když si taky myslím, že se stará nadstandardně. ![]()
@hospodki píše: Více
Já si to „vyžrala“ s dcerou do roka. Zdravotní problémy ona i já. Já byla přes týden hospitalizovaná, když měla 8 měsíců.
Přesto nemám pocit, že bych byla doma uvázaná a když jsem někam chtěla, tak jsem mohla. V tom jsem viděla jednu z malá výhod UM, když se mi nepovedlo kojit… A je fakt, že druhé dítě je oproti prvnímu méně náročné, ale to se uvidí časem. Je to ještě prcek na nějaké větší verdikty o náročnosti. A se starším dítětem si teda období vzdoru vyžírám dennodenně od roka. ![]()
Na manželovi zkrátka vidím, že nás má na prvním místě a neřeší jen sebe a své potřeby a domlouváme se. ![]()