Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Zdravím všechny. Dotaz je jasný. Vím, že někdo tuto písničku přezpíval česky. Zní mi v hlavě, ale zaboha si nevzpomenu, kdo to byl a kde to hledat. Ví, prosím, někdo?
@aiwwa Netuším, bohužel. Manžel tipoval Křížka, ale to si nemyslím. To by mi ten Arakain seděl víc. Díky za snahu.
Nehraje ti v hlavě ta verze od Apocalyptici(y)? Jak tam šmrdlají na kytarové nástroje a mrskají u toho palicema.
Zdravim, je to Bohous Josef a cover verze se jmenuje Mas co jsi chtel.
@weebo To zní nadějně, ale nikde jsem to nenašla. Ach jo ![]()
@MartaProchajda Nevím, znám jen útržky českých slov, ale nedokážu dát dohromady něco kloudného, abych to podle toho našla.
@paja120 píše: Více
Nemůže to být něco ve stylu Šmoulů, Těžkého Pokondra a podobných legrácek?
Jsem našel, že nějaký Lukáš Adamec zpíval Whiskey in the Jar (to je původně písnička od Thin Lizzy, proslavila ji víc Metallica) v Superstar, nemůže to být z nějaké soutěže?
Ten Josef, jak píše weebo, by to mohl mít na nějaké desce, nemusí mít video, tak se to hůře hledá asi.
@MartaProchajda Ne vůbec. To byl regulérní text i hudba. Zpíval to takový trochu chraplák. Refrén byl: Jednou pláč, jindy smích…
Hráli to i v rádiích. Akorát je to zhruba 25 let.
Bohouš Josef to není. Také jsem projela všechna jeho alba a nic.
@MartaProchajda Ještě rozhodím sítě mezi známými. Jsou to „staří“ metaláci, tak třeba pomohou. Jestli něco vypátrám, napíšu.
Českou verzi hitu „The Unforgiven“ od skupiny Metallica nazpíval Bohouš Josef pod názvem „Máš, co jsi chtěl“. Tato verze vznikla v rámci projektu Těla a duše, což byla česká verze alba Metallica – The Black Album přezpívaná různými českými interprety.
🖤 Těla a duše (český cover „The Black Album“ od Metallica, 1996)
Originální název Český název Interpret (zpěvák/zpěvačka)
Enter Sandman Vítej Roman Dragoun
Sad But True Zlej sen Jiří Urban a Aleš Brichta (Arakain)
Holier Than Thou Hříšnější než sám bůh Janek Ledecký
The Unforgiven Máš, co jsi chtěl Bohouš Josef
Wherever I May Roam Kamkoli půjdu Petr Kolář
Don’t Tread on Me Nešlapej dál Daniel Hůlka
Through the Never Přes práh Tomáš Hajíček (Krucipüsk)
Nothing Else Matters Nic víc Vilém Čok
Of Wolf and Man O vlku a člověku Miloš Dodo Doležal
The God That Failed Bůh, který selhal Ladislav Křížek
My Friend of Misery Přítel, co zradil Aleš Brichta
The Struggle Within Co tě ničí Aleš Brichta
Album ani pisne nejsou na zadnych streamovacich platformach k dispozici, proc to netusim.
![]()