Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Spojili byste opět ČR a SK zpět dohromady? Já ne, oba státy jsou jinde, ekonomicky i politicky. ![]()
No nevím, proč to dáváte do této kategorie, ale budiž…
Když jsme byli Československo byli jsme silnější a mohli jsme mít větší roli v evropské politice. Malé státy moc nikoho nezajímají. Takže z tohoto úhlu pohledu to byla chyba.
Ale se Slováky to nedělalo dobrotu nikdy, oni chtěli být samostatní a pořád bychom se handrkovali. Nyní máme mnohem lepší vztahy.
A když se podívám na některé jejich politiky, tak jsem fakt rád, že jsme šli od sebe
@Napohodu píše: Více
To je asi jako dávat dohromady Jugoslávii. Historicky je napsáno, že se Slovenskem byly od prvopočátku jen samé problémy.
Ne. Uz pred „rozvodem“ trpeli pocitem (někteří),ze jsou chudaci utiskovani. Pracovala jsem chvili na Slovensku a bylo to dost poznat. I jsem si vyslechla, proc mluvim cesky, proc se neucim slovensky a podobne řeči.
Ne, vždycky ty dvě země byly každá jinde. Historicky žádná spojitost od Velké Moravy. Uměle slepené soustátí, které mělo svůj smysl jen při vzniku samostatné republiky. A co se tam děje teď ani nemluvě.
Hrdý Čechoslovák si dělá poprvé průzkum mimo svou sociální bublinu plnou naprostých magorů?
Já bych nás klidně znovu spojila ale Slováci mi připadají dost buransky a na můj vkus moc divoký
Manželství a partnerstvi ![]()
Asi ne, ačkoliv to máme i rodinně takhle namichané a příznivci rozdělení jsme nebyli. Teď už bych do toho ale nevrtala. V rámci EU je to stejně napůl fuk ![]()
Nespojovala bych. Ale beru je, že jsou pořád naše součást. Jen jsme dva státy, které k sobě mají blízko. Rozumí si bez bariér. My žijeme i u hranic Sl., takže stejně žijeme tak nějak společně. Běžně je kdekoliv potkáváme. V televizi jejich programy. Na kole si tam vyjedeme. Asi bych špatně nesla, kdyby někdy mělo dojít k určitému politickému rozkmotření, nějakým opatřením.
Tak ja je dávam dohromady dosť 😃 jiného než Čecha už nechci a dcera je taky napol Slovenka
![]()