Česko a Slovensko dohromady. Jaký je váš názor?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
30
7.6.25 11:17

Česko-Slovensko dohromady

Spojili byste opět ČR a SK zpět dohromady? Já ne, oba státy jsou jinde, ekonomicky i politicky. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19
7.6.25 11:31

No nevím, proč to dáváte do této kategorie, ale budiž…
Když jsme byli Československo byli jsme silnější a mohli jsme mít větší roli v evropské politice. Malé státy moc nikoho nezajímají. Takže z tohoto úhlu pohledu to byla chyba.

Ale se Slováky to nedělalo dobrotu nikdy, oni chtěli být samostatní a pořád bychom se handrkovali. Nyní máme mnohem lepší vztahy.
A když se podívám na některé jejich politiky, tak jsem fakt rád, že jsme šli od sebe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vodnář-u-Topolu
7.6.25 11:54
@Napohodu píše: Více

To je asi jako dávat dohromady Jugoslávii. Historicky je napsáno, že se Slovenskem byly od prvopočátku jen samé problémy.

• Citovat
  • Upravit
64909
7.6.25 11:58

Ne. Uz pred „rozvodem“ trpeli pocitem (někteří),ze jsou chudaci utiskovani. Pracovala jsem chvili na Slovensku a bylo to dost poznat. I jsem si vyslechla, proc mluvim cesky, proc se neucim slovensky a podobne řeči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9635
7.6.25 12:01

A k čemu by to bylo dobré? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vodnář-u-Topolu
7.6.25 12:04
@Jahru píše: Více

No mohli bychom mít přece Fica jako premiéra!

• Citovat
  • Upravit
9635
7.6.25 12:04
@Vodnář-u-Topolu píše: Více

Jupí :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.6.25 12:06

Ne. Takhle je to lepší a každý má svůj stát.

• Citovat
  • Upravit
LiduNe
7.6.25 12:13

Ne, vždycky ty dvě země byly každá jinde. Historicky žádná spojitost od Velké Moravy. Uměle slepené soustátí, které mělo svůj smysl jen při vzniku samostatné republiky. A co se tam děje teď ani nemluvě.

• Citovat
  • Upravit
20832
7.6.25 12:38

Hrdý Čechoslovák si dělá poprvé průzkum mimo svou sociální bublinu plnou naprostých magorů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9269
7.6.25 13:12

Ne. Proč?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
7.6.25 13:18

Já bych nás klidně znovu spojila ale Slováci mi připadají dost buransky a na můj vkus moc divoký

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2943
7.6.25 13:25

Manželství a partnerstvi :mrgreen:
Asi ne, ačkoliv to máme i rodinně takhle namichané a příznivci rozdělení jsme nebyli. Teď už bych do toho ale nevrtala. V rámci EU je to stejně napůl fuk :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8798
7.6.25 13:31

Nespojovala bych. Ale beru je, že jsou pořád naše součást. Jen jsme dva státy, které k sobě mají blízko. Rozumí si bez bariér. My žijeme i u hranic Sl., takže stejně žijeme tak nějak společně. Běžně je kdekoliv potkáváme. V televizi jejich programy. Na kole si tam vyjedeme. Asi bych špatně nesla, kdyby někdy mělo dojít k určitému politickému rozkmotření, nějakým opatřením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1058
7.6.25 13:57

Tak ja je dávam dohromady dosť 😃 jiného než Čecha už nechci a dcera je taky napol Slovenka :mrgreen: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky

• (5) + 5 recenzí