Český Brod - bydlení, školka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
97
16.5.12 15:36

Český Brod - bydlení, školka

Přemýšlíme o přestěhování se z Úval do Českého Brodu a zajímalo by mě jaké je tam bydlení. Jestli jste odtamtud prosím o informace, jak se tam bydlí, jaké jsou plusy mínusy… jestli je problém dostat dítě do školky, nebo školy apd.
Moc děkuji! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
16.5.12 17:48

nevím, jak se tam bydlí,ale vím jistě, že bych tam bydlet nechtěla, už kvůli spoustě našich spoluobčanů- rok jsem tam pracovala- na nakupování je to tam fajn, obzvláště dětská obuv, nádraží je daleko od centra, škola na náměstí nebo až na kopci skoro na konci a má tři budovy plus čtvrtá je jídelna, možná jsem ovlivněná tím rokem tam stráveným, ale brod opravdu nemusím, často jsem měla strach, když jsem šla přes celé město na nádraží a o nádraží ani nemluvě, bála bych se asi o děti, jinak mylsím, že dostat děti do školy není problém- volila bych tu na náměstí, a se školkou to nevím, toť můj názor,omlouvám se, že asi příliš negativní

• Citovat
  • Upravit
1386
16.5.12 18:11

Ahoj, kvůli čemu se chcete stěhovat? Na práci v Praze je to přece jen dál .. Jinak jsem z Brodu, tak to zkusím nějak shrnout. Výhody: mně to tu přijde jako celkem klidný a bezpečný město (nikdy jsem neměla žádný problém ani důvod ke strachu), docela příjemný okolí - dá se chodit do lesů směrem ke Kostelci, celkem pěkný park,základka (ta na náměstí)byla taky dobrá a na studium připravila spíš líp než hůř, školky jsou tu dvě, nevím, jaký je problém tam dostat dítě, ale ohlasy jsou spíše kladné. Je tu i gympl, takže není nutné dojíždět na sš. Bývalo tu i dost kroužků, je tu sokol, sporotvní hala, kurty, liduška, mateřské centrum, nízkopráh, hřiště pro děti i dopspělé … Připadá mi, že se tu teď i rozjíždí různé spolky a sdružení, takže se dá i v ledasčem anagažovat. Nakupování je v pohodě, pokud nechceš nic speciálního (hlavcně v jídle), běžné nakupy je potřeba doplnit občasným výletem do většího města. Zápor vidím v delším dojíždění do Prahy (jezdí sem i méně vlaků než do Úval), chybí mi tu třeba bazén, kino … hrozí trochu osud noclehárny.
Shrnuto: Brod mi přijde v jako průměrný město, kde se dá dobře bydlet, ale žádný zázrak v tom nevidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
18.5.14 18:14

@maminka159 Ahoj, není to náhodou v Českém brodě štolmíř :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
18.5.14 18:32

@maminka159 aha :) jinak školky tu jsou myslim 3, ale co vim mají plno ani nevzali všechny přihlášené děcka, a soukromé nevím, máme taky dvouleťáka, ale školu zatím neřeším, tak snad ti holky poraděj :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí