Český jazyk 3 - úkol

22236
23.9.20 18:11

Česky jazyk 3 - úkol

Ahoj holky,
moje skleroticke dítě zapomnelo ve škole učebnici CJ a má úkol :zed: Potřebovala bych vyfotit asi stranu 16.

Byla byste některá tak hodna a vyblejska mi ty stránky? Děkuji!

Je to Česky jazyk pro základní školy 3
Modré desky a děti za pastelkami

https://www.knihydobrovsky.cz/…skoly-644484?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2451
23.9.20 18:20

Tady. Promiň, máš to v SZ, nešel mi vložit obrázek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
23.9.20 19:33

@cilly Ty nemáš kontakty na nějaké rodiče spolužáků? Máš docela kliku, jestli tu má někdy stejnou učebnici, je jich totiž tolik…

Doporučuju udělat skupinu na WhatsAppu nebo Messengeru, třeba aspoň pět maminek / tatínků, a je to.

Moje dítě už by bez toho asi propadlo na pětky z domácích úkolů :mrgreen:

Ale letos teda už jsem řekla, že co si nedonese, to nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22236
23.9.20 22:55

@Slečna Ferka Ne, nemám. Kdybych měla, nepsala bych sem. A pokud by se nikdo neozval, tak by se taky nic nestalo, kvůli jednomu neudelanemu úkolu ji nikdo hlavu neutrhne. Aspoň by se poučila a příště si dala větší pozor.

Příspěvek upraven 23.09.20 v 23:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22236
23.9.20 22:55
@Lada84 píše:
Tady. Promiň, máš to v SZ, nešel mi vložit obrázek

Ještě jednou moc děkuji! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3600
19.5.21 15:57

Dobrý den, prosím, máme vymyslet spisové slovo, které je ve druhé osobě množného čísla, čs budoucí, je trojslabičné a příbuzné ke slovu hračka. Takže sloveso, ale trojslabičné sloveso v budoucím čase příbuzné ke slovu hračka? Prostě jsme mimo a nevíme,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2915
19.5.21 16:01
@Arboretka píše:
Dobrý den, prosím, máme vymyslet spisové slovo, které je ve druhé osobě množného čísla, čs budoucí, je trojslabičné a příbuzné ke slovu hračka. Takže sloveso, ale trojslabičné sloveso v budoucím čase příbuzné ke slovu hračka? Prostě jsme mimo a nevíme,

Budete vyhrávat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14127
19.5.21 16:04
@Arboretka píše:

Hračkářství? :lol:…vy-hračkářství…je to teda trochu nerozeznatelne, ale češtinářsky dle meho cajk :lol: u ‚hračičky‘ si nejsem jista spisovnosti :think:

Proč by to melo byt sloveso? Druha osoba mnozneho cisla je ‚vy‘ a je to podstatne jmeno. Mam za to, ze si to pletes s časovanim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3600
19.5.21 16:09
@FlorenceF Jenkins píše:
Hračkářství? :lol:…vy-hračkářství…je to teda trochu nerozeznatelne, ale češtinářsky dle meho cajk :lol: u ‚hračičky‘ si nejsem jista spisovnosti :think:Proč by to melo byt sloveso? Druha osoba mnozneho cisla je ‚vy‘ a je to podstatne jmeno. Mam za to, ze si to pletes s časovanim

protože čas budoucí, takže to musí být jen sloveso, jinde se čas neurčuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3600
19.5.21 16:11
@Janee19 píše:
Budete vyhrávat?

no, ale to je složené to není jen jedno trojslabičné slovo, to nás právě mate, že v budoucím čase je tam všude budete, nebo ještě třeba zahrajeme si a podobně, ale nic z toho není trojslabičné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14127
19.5.21 16:18
@Arboretka píše:
protože čas budoucí, takže to musí být jen sloveso, jinde se čas neurčuje

Aha, ok. Ja myslela, ze veta za ‚takže‘ je Tvá interpretace. Promiň, nevim. Mohla bys vyfotit zadani?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
558
19.5.21 16:20

Edit: přehlédla jsem budoucí čas

Příspěvek upraven 19.05.21 v 16:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3600
19.5.21 16:21
@FlorenceF Jenkins píše:
Aha, ok. Ja myslela, ze veta za ‚takže‘ je Tvá interpretace. Promiň, nevim. Mohla bys vyfotit zadani?

já ho přepsala, to zadání zní jak jsem napsala. vymyslet spisové slovo, které je ve druhé osobě množného čísla, čas budoucí, je trojslabičné a příbuzné ke slovu hračka.

Příspěvek upraven 19.05.21 v 16:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Yorkmut
19.5.21 16:21
@FlorenceF Jenkins píše:
Hračkářství? :lol:…vy-hračkářství…je to teda trochu nerozeznatelne, ale češtinářsky dle meho cajk :lol: u ‚hračičky‘ si nejsem jista spisovnosti :think:Proč by to melo byt sloveso? Druha osoba mnozneho cisla je ‚vy‘ a je to podstatne jmeno. Mam za to, ze si to pletes s časovanim

Vy neni podstatne jmeno. Nebo vubec nechapu vy-hrackarstvi.

• Citovat
  • Upravit
2915
19.5.21 16:24
@Arboretka píše:
no, ale to je složené to není jen jedno trojslabičné slovo, to nás právě mate, že v budoucím čase je tam všude budete, nebo ještě třeba zahrajeme si a podobně, ale nic z toho není trojslabičné

Jj, ale nic jiného mě nenapadá, tak se treba mysli, ze ‚budete‘ se nepočítá. Vyhrajete ma zase o slabiku vic… Priste bych to tam napsala a schluss :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze