Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Prosím maminky a rodinky, které cestují autem do Itálie - právě vybíráme letní dovolenou, chtěli bychom jet autem s prckem, tak začínáme počítat finance. Na kolik vyjde cca cesta do Itálie? Jaké jsou tam poplatky na dálnicích a cena benzínu? Zatím máme vybráno Caorle -Severní Jadran. Bude to naše první cesta k moři autem, tak pátráme. Poradíte? Ještě, u nás řídí jen manžel - dá se někde po cestě přespat? + Ev. tipy na ubytování v Caorle. Já vím, moc otázek, ale třeba se někdo mezi vámi najde. Díky
Ahoj Moonii,
taky jedeme letos na dovolenou do Caorle autem a na netu jsem si našla popis cesty na stránkách této cestovky http://www.caorletour.cz/…akazniky.php + mají tam i připsáno kolik tam stojí tunely a dálnice v Itálii (hned vedle km). Nabízí tam i hodně krásných apartmánů. Já si ještě vybírám apartmány na stránkách Caorle http://www.caorle.it/…rtamenti.asp , ale bacha málokdy se domluvíš s Italem jinak než italsky.
Trudi
Ahoj Trudi, my jsme byly loni ale jeli jsme do Bibione-to je asi 30km od Caorle. Cesta na moc nevyjde, tunely dají max 50euro tam i zpátky.
Ale hodně draho nás vyšlo ubytování, protože jsme si mysleli že seženeme hotel docela levně-jeli jsme v září ale byly to docela pálky. Takže příště by jsme si sehnali ubytování přes cestovku a nebo tam jsou agentury a nejlevněji vyjde bungalov
ale to zase nic pro mě ![]()
Cesta Znojmo - Caorle na jeden tah 6hod. /manžel to jezdí poslední dobou často, pracovně jen ještě kousek dál/
Dá se to prý zvládnout i bez přestávky.
Nafta nejlevnější momentálně v rakousku. Chce si to pohlídat před odjezdem, v Itálii je nafta o něco dražší než u nás.
Na dálnici v rakousku musí být známka, 270kč na 10 dní.
V Itálii se platí poplatky přímo na dálnici.
Manžel mi tu počítá kolik cesta vyjde i s poplatkama tam i zpět. Měli by jste se vejít do 4 tis.
Mažel jezdí Znojmo, Vídeň, Graz, Klakenfurt, Vilach, Udine…
Město Caorle má tři sjezdy, je to prý hodně dobře značené. Od dálnice asi 10 km.
mava
Jo ještě prý záleží kudy jedete z ČR.
Nejlepší je jet Znojmo nebo Mikulov.
Pokud jedete přes Linz a Salzburg platí se tunely.
Ale tou cestou jak jsem psala v prním kom. se neplatí žádné tunely. Je to vyzkoušené.
Jo a manžel radí, nejezdit v srpnu. Italové mají prvních 14 dní hlavní dovolenou. Je všude plno.
mava
http://www.cicala.cz/…iday-64.html
My jedem sem..také hledám na diskuzím všechno možné a dneska jsem to objednala..tak uvidíme..
Prosím holky, chceme autem do Caorle, docela na poslední chvíli, dva dospělí a prcek 18měsíců. Poradíte nějaké ubytko?? 22-29.6 ![]()
Na kolik vás zhruba vyšla cesta peněz??
@Anonymní píše:
Prosím holky, chceme autem do Caorle, docela na poslední chvíli, dva dospělí a prcek 18měsíců. Poradíte nějaké ubytko?? 22-29.6Na kolik vás zhruba vyšla cesta peněz??
my byli vloni narychlo s cestovni kancelari Janeta (vlastním autem) a byli jsme max. spokojeni. Zkus kouknout na www.janeta.cz . Nejdriv jsme chteli jet na blint a tam neco najit, a pak jsme byli radi, ze jsme meli koupene ubytovani dopredu. K tomu nam dali hromadu slevenek, tak se to nakonec vyplatilo.
Byli jsme loni a spokojenost. Myslim ze pro rodinu s detmi Caorle idealni.More pozvolne, vsude spousta prulezek, vyziti. Cesta nas vysla z Brna kolem 5tis sr vsemi poplatky. Ubytovani jsme Byli v Colombo rezidenci a spokojenost se vsim…Znami jezdi do Altanea-jakoby vesnicka vybudovana bokem a jsou taky nadseni.My mame radi rusno, tak jsme volili bliz centru a letos jedeme znovu. Opravdu doporcuuju, pro milovniky Chorvatska treba taky kalne more, ale my mame radi pisek.Dole v Italli nebo treba v Egypte je jeste krasneji, ale kdyz se clovek. prizpusobuje detem, Myslim ze Caorle super volba. Krasnou do
voleno
Pisu z mobilu, omluvte chyby
@Ivula888 píše:
Byli jsme loni a spokojenost. Myslim ze pro rodinu s detmi Caorle idealni.More pozvolne, vsude spousta prulezek, vyziti. Cesta nas vysla z Brna kolem 5tis sr vsemi poplatky. Ubytovani jsme Byli v Colombo rezidenci a spokojenost se vsim…Znami jezdi do Altanea-jakoby vesnicka vybudovana bokem a jsou taky nadseni.My mame radi rusno, tak jsme volili bliz centru a letos jedeme znovu. Opravdu doporcuuju, pro milovniky Chorvatska treba taky kalne more, ale my mame radi pisek.Dole v Italli nebo treba v Egypte je jeste krasneji, ale kdyz se clovek. prizpusobuje detem, Myslim ze Caorle super volba. Krasnou dovoleno
Pisu z mobilu, omluvte chyby
Moc díky
Jsem nadšená ještě víc. Na hotely mrknu.
Myslim ze v cervnu tam bude jeste chladno…Jinak doporucuju na Ubytovani hledat, hledat a cist recenze…jeste Grand Mado, Vespucci, Roberta…ale to ņemam vyzkousene…jen od pohledu vypadaly hezky
My byli několikrát v Robertě a naprostá spokojenost. Caorle je moje srdećní zaležitost. Letos bohužel nejedeme, s půlročním mimi to nedáme
Ale příští rok se opět chystáme
Také jsme několikrát byli v lido di jesolo, ale caorle vyhrává na plné čáře a residence Roberta je naprosto super ![]()
Ahoooj, chystáme se s kamarádkou a dětmi do Itálie, nejspíš teda Caorle, příp. Lido di Jesolo. Pojedeme Fabii 1.2 obsah - průměrně spotřeba 6l.
Nemáte někdo spočítáno cenově cesta? ![]()
Nepišeš odkud jedete. my jezdíme ze Znojma
700km cca 45l benzínu
známka rakousko 10eur
dálnice Itálie 13eur
cena benzinu i Itálii 1,60eur a v Rakousku na dálniční 1,40eur
v neděli jsme dojeli z Caorle
Mavo, vetřu se do tématu, jedeme do Caorle za pár týdnů, jedeme přes Znojmo a nejsme zvyklí cestovat autem do zahraničí, je to naše první dovolená autem. Jsou po cestě nějaké zádrhely, o kterých by bylo fajn vědět? Díky. ![]()