Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj. A je to opravdu nutné??? Já bych teda s tak malim dítětem tak dlouho nejela… Hlavně 2 hodiny, ne-li třeba dyl byt chudák v autosedačce. Jako mwm no. Nezávidím ti teda tu cestu. Malej by tohle nezvládl vůbec a hlavně bych to psychicky ani nedala já…
Jako asi nějaké hračky I třeba se zvukem, ale i tak mi to přijde až moc ta cesta…
![]()
My jezdili na spaní. U mladši jsme cíleně jednu dobu jezdili cíleně do jinyho města na oběd, aby se dítě vyspalo ![]()
Nám taky nejmladší v autě rve, vydrží cca hodinku a pak peklo..pravidelně musíme do Prahy a máme to 3,5 h cesty..to je teprve očistec..občas se probrečí do spánku, někdy už pustím telefon, zastávky taky moc nepomáhají..já si myslím že mu vadí, že vlastně nic nevidí, jen sedačku před sebou a jak se něco míhá za okny.. doufám že až bude větší a půjde z vajíčka do sedačky, tak uvidí ven z okýnka a bude to lepší ![]()
@Anonymní píše: Více
Když takhle řve a nemá auto ráda je to blbý ale jinak proč ne? Jezdila jsem takhle s dětmi už od narození…ale mě děti v autě tak do roka zásadně vždy usnuly když se jelo déle. nez půl hodiny…akorát mladší se jeden čas bál jezdit když byla tma a rval, ale to jsme jezdili jen krátkou trasu asi 15m tak to se dalo no…
@Anonymní píše: Více
Až moc? Jsou děti, které to zvládají, to není o délce, ale o nechuti toho dítěte jezdit autem.
Můžete nacvaknout vajíčko na podvozek kočárku a uspat ji před jízdou a pak jen přehodit do auta? A zbytek vydržet. Nám se odlsvedcili papírový kapesníky na škubání v tom věku.
No nevím, pokud to snáší takto, neuděláš nic, už jsi zkusila asi vše. Jedině jestli by šlo jet opravdu na její spaní.
Já to neznám, mně usnuly v autě hned a spaly nejmíň dvě hodiny, pak si třeba taky trochu pobrekly, ale nic hroznýho a to už jsme byli skoro v cíli (jezdili jsme s miminy max ty 3 hodiny).
Vyjížděli jsme tak, že jsem ho dávala do sedačky polospiciho a na podvozku dodrndali, aby v autě rovnou spinkal.
Pak fungovala rychlost, jak začal řvát, manžel zrychlil a ono ho to uspalo, přiznám se, že v zácpách jsme byli opravdu nervózní ![]()
Když se probral a plakal, zastavili jsme, prso, svačina.
Jedině snad pustit nějaký tablet, tohle bych asi hlavně kvůli řidiči udělala
přestože to jinak neschvaluji.
Ale jsou děti, které auto nedávají. Náš to jako novorozenec měl jednou tak a jindy onak, ale zvykl si velmi rychle, my jsme prostě jezdili, ať si zvyká. Dělat to jen jednou za čas, bude plakat pořád
a prarodiče máme ty dvě hodiny cesty, není možné, aby ho neviděli.
@JancaS84 píše: Více
Ee, pozor na dušení, minule jsem u tohoto blbého nápadu tahala kousek z krku
sežerou všechno
@Temnástranasíly píše: Více
No, tak samozřejmě dávat pozor jestli si to nedává do pusy. To už byla poslední záchrana na konci 5 hodinové cesty ![]()
@JancaS84 píše: Více
Ten blbý nápad jsem myslela na sebe, věřím, že je dítě, co se na to hned nevrhne. Muj miláček, co se pokouší žrát i troubu to ovšem není ![]()
Jedno z dětí nám takhle plakalo, přešlo to až s posměrnou sedačkou a časem se z toho rozvinula kinetóza. Takže si myslí., že jí prostě bylo zle a nešlo s tím nic udělat. Takhle malým dětem se na nevolnost nic nedá a tím, že ji neustále budeš zabavovat, tak bude i přetažená.
Za mě teda buď nejezdit, nebo to přetrpět, dělat často pauzy.
Jinak naše děti bavilo, když jsme jim nasypali hromadu dudlíků do klína, pak neokoukané hračky. Ale to už byly větší.
My taky jezdili na spaní, dítě si obvykle pobrečelo a do 10 minut bylo tuhé. Pokud jsme jeli s manželem oba, sedla jsem si k dítěti dozadu, zabavovala, uklidňovala. V necelém roce už oba zvládali i 7 hodinové přesuny.
Hračky, pohádky a někdy prostě rvalo, protože nic nefungovalo. Zabrala, nebo to zmírnila, až posměrná sedačka do které ještě nemůže.
Přeji pevné nervy.
Nám taky dítě v sedačce nikdy nespalo. To raději řvalo. I když byl čas spánku. Jo a on sedačku nesnášel celkově a bylo to jen horší a horší věkem.
Ahojte, prosím o tipy jak zabavit a prezit cestu v aute s miminkem, které auto nemá v lasce 😅 🤦♀️ čeká nás 2h cesta, kterou proste musíme absolvovat a má dcera 6M v aute výdrži opravdu kratce, když je dobrý den, zvladne max 1h.. Jezdíme na bdela okna, protože v aute proste neusne a spusti vždy v šílený pláč a i presto že zastavime a dáme pauzu, tak stejné po pár minutách začne znovu… Mm pro ni dve nové hračky neokoukane..jídlo zatím bohužel nemá… Nechce se mi ji poustet žádné pohadky..Je na to malá 🤦♀️ ani nevím jestli by ji to zajímalo stejné… Nejaky tip jeste? Proč pláče nevím.. Horko ani zima ji není.. Dávám ji i prso ve vajicku ale to pomuze jen na chvíli pak ho už stejné nechce… Nemuzu ji uprostřed dalnice vytahovat z vajíčka a musím rict, že má opravdu hrozny pláč 🤦♀️už jsem párkrát doufala, že se ubreci a usne a že se to tím zlomí a už budu alespon vedet, že to jde..ale zatím se to bohužel nestalo 😅 🤦♀️Dekuji