Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den, chceme jet s manželem a naši dcerkou v září do Chorvatska. V září bude mít 6 měsíců, cestu v autě snáší velice dobře. Samozřejmě se rozhodneme podle aktuálního stavu těsně před. Ráda bych si přečetla Vaše zkušenosti s cestováním, pobytem u moře atd. Protože někteří v našem okolí si klepou na čelo, že je to nesmysl.. tak jsem občas na vážkách..
Moc děkuji za Vaše zkušenosti ![]()
My jedeme s takto malou vnučkou do Itálie. Na noc, prospí to. Jsme zvyklí na cestování, ostatně i vloni byla s maminou v břiše. Nevidím v tom žádný problém.
Jeli jsme taky s 6m minulý rok.
Co můžu doporučit jet tam i zpět na noc, kdy to mimča nejspíše prospí.
Určitě koupit plavecké tričko s UV filtrem pro děti. No a jinak pak už to bylo stejné, jako kdekoliv jinde.
Nechápu, kdo si klepe na čelo?
S 6m jsou ty dovolené právě ještě super. Teď s 18m se nedá skoro vyjet ani na výlet.
Dceři bylo 9 měsíců, když jsme jeli do Chorvatska a bylo to úplně v pohodě. Je zvyklá cestovat od miminka.
Děkuji moc @Markéta188 ![]()
Ano máme v plánu jet na noc. Uv tričko mám v plánu koupit a také merino body do autosedačky na cestu.
Jinak posloucháme názory, že si to neužijeme tu dovolenou, že budeme tahat dítě tak daleko a bude tam horko a takové… ![]()
@Mahony63 píše:
Děkuji moc @Markéta188
Ano máme v plánu jet na noc. Uv tričko mám v plánu koupit a také merino body do autosedačky na cestu.
Jinak posloucháme názory, že si to neužijeme tu dovolenou, že budeme tahat dítě tak daleko a bude tam horko a takové…
Ostatní neposlouchej. Pokud nemáte náročné miminko, tak jeďte a užijte si to.
Je totiž možné, že z miminka vyroste vzpurné a náročné batole a další 2 roky se nikam nepodíváte.
My byli v Chorvatsku v půlce léta a u nás v ČR bylo o 3C více. Navíc u toho moře mi přijde, že je pocitově teplota lepší.
My byli v apartmánu s klimatizací a bazénem, což bylo s miminkem taky super. Na výlety jsme jezdili hned ráno, kdy ještě nebylo tolik horko.
Jednou jsme večer šupli i malou do kočárku a šli se podívat do města. Jen jsme ji pak spící přehodili do postýlky.
Ještě mě napadlo, že na pláž jsme pořizovali takový ten UV stan, kde si malá hrála a my s manželem se střídali v koupání. Kdo chce, tak to zvládne ![]()
I have not been to Croatia with a baby yet, but we recently went to Greece with a 7 month old baby and I can tell you he tolerated the train quite well. The main thing is to eat right before the trip and choose a good car for the trip to make the baby feel comfortable.
My byly poprvé v Chorvatsku autem když malýmu bylo 7 měsíců. Cestu zvládl v pohodě a já zvládala i mixovat příkrmy a kojit na pláži. No to byla dovolená.. ![]()
I have not been to Croatia with a baby yet, but we recently went to Greece with a 7 month old baby and I can tell you he tolerated the train quite well. The main thing is to eat right before the trip and choose a good car for the trip, so the baby was comfortable. For trips to Greece I used https://rentcar.gr.com/ , it is rare to find such a service with a good car for the baby.
Jeli jsme s 11měsíční, nesnáší auto, nespí, takže jsme radši nejeli na noc, aby to neprořvala celé. No a přes den se dělaly časté zastávky na protáhnutí, jinak jsem s ní seděla vzadu a dělala opičky. Měly jsme spoustu křupek, ovoce, kapsiček, leporela, interaktivní pianko a pár drobných hraček. Nebudu tvrdit, že to byla hrozná pohodička, ale dalo se to zvládnout.
Ať si každý klepe na čelo jak chce, nevidim na tom nic divného, spis jste dobří, že to zmáknete a nesedíte 4 roky doma kvůli miminu. (To je taková oblíbená česká výmluva.)