Cesta do Chorvatska s 6m mimčem - zkušenosti

3
3.7.23 10:50

Cesta do Chorvatska s 6m mimčem

Dobrý den, chceme jet s manželem a naši dcerkou v září do Chorvatska. V září bude mít 6 měsíců, cestu v autě snáší velice dobře. Samozřejmě se rozhodneme podle aktuálního stavu těsně před. Ráda bych si přečetla Vaše zkušenosti s cestováním, pobytem u moře atd. Protože někteří v našem okolí si klepou na čelo, že je to nesmysl.. tak jsem občas na vážkách..
Moc děkuji za Vaše zkušenosti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4341
3.7.23 11:00

My jedeme s takto malou vnučkou do Itálie. Na noc, prospí to. Jsme zvyklí na cestování, ostatně i vloni byla s maminou v břiše. Nevidím v tom žádný problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5998
3.7.23 11:01

Jeli jsme taky s 6m minulý rok.
Co můžu doporučit jet tam i zpět na noc, kdy to mimča nejspíše prospí.
Určitě koupit plavecké tričko s UV filtrem pro děti. No a jinak pak už to bylo stejné, jako kdekoliv jinde.
Nechápu, kdo si klepe na čelo?
S 6m jsou ty dovolené právě ještě super. Teď s 18m se nedá skoro vyjet ani na výlet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3862
3.7.23 12:25

Dceři bylo 9 měsíců, když jsme jeli do Chorvatska a bylo to úplně v pohodě. Je zvyklá cestovat od miminka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
3.7.23 15:34

Děkuji moc @Markéta188 :palec:
Ano máme v plánu jet na noc. Uv tričko mám v plánu koupit a také merino body do autosedačky na cestu.
Jinak posloucháme názory, že si to neužijeme tu dovolenou, že budeme tahat dítě tak daleko a bude tam horko a takové… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5998
3.7.23 18:41
@Mahony63 píše:
Děkuji moc @Markéta188 :palec:
Ano máme v plánu jet na noc. Uv tričko mám v plánu koupit a také merino body do autosedačky na cestu.
Jinak posloucháme názory, že si to neužijeme tu dovolenou, že budeme tahat dítě tak daleko a bude tam horko a takové… :roll:

Ostatní neposlouchej. Pokud nemáte náročné miminko, tak jeďte a užijte si to.
Je totiž možné, že z miminka vyroste vzpurné a náročné batole a další 2 roky se nikam nepodíváte.
My byli v Chorvatsku v půlce léta a u nás v ČR bylo o 3C více. Navíc u toho moře mi přijde, že je pocitově teplota lepší.
My byli v apartmánu s klimatizací a bazénem, což bylo s miminkem taky super. Na výlety jsme jezdili hned ráno, kdy ještě nebylo tolik horko.
Jednou jsme večer šupli i malou do kočárku a šli se podívat do města. Jen jsme ji pak spící přehodili do postýlky.

Ještě mě napadlo, že na pláž jsme pořizovali takový ten UV stan, kde si malá hrála a my s manželem se střídali v koupání. Kdo chce, tak to zvládne :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.7.23 15:03

I have not been to Croatia with a baby yet, but we recently went to Greece with a 7 month old baby and I can tell you he tolerated the train quite well. The main thing is to eat right before the trip and choose a good car for the trip to make the baby feel comfortable.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1793
4.7.23 22:34

My byly poprvé v Chorvatsku autem když malýmu bylo 7 měsíců. Cestu zvládl v pohodě a já zvládala i mixovat příkrmy a kojit na pláži. No to byla dovolená.. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.7.23 11:48

I have not been to Croatia with a baby yet, but we recently went to Greece with a 7 month old baby and I can tell you he tolerated the train quite well. The main thing is to eat right before the trip and choose a good car for the trip, so the baby was comfortable. For trips to Greece I used https://rentcar.gr.com/ , it is rare to find such a service with a good car for the baby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
5.7.23 14:35

Jeli jsme s 11měsíční, nesnáší auto, nespí, takže jsme radši nejeli na noc, aby to neprořvala celé. No a přes den se dělaly časté zastávky na protáhnutí, jinak jsem s ní seděla vzadu a dělala opičky. Měly jsme spoustu křupek, ovoce, kapsiček, leporela, interaktivní pianko a pár drobných hraček. Nebudu tvrdit, že to byla hrozná pohodička, ale dalo se to zvládnout. :) Ať si každý klepe na čelo jak chce, nevidim na tom nic divného, spis jste dobří, že to zmáknete a nesedíte 4 roky doma kvůli miminu. (To je taková oblíbená česká výmluva.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí