Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
byl jste teď někdo v Maďarsku? Jak to vypadá s čekáním na hranicích? Máme jet za týden do Maďarska, přes Rakousko bychom jeli, a úplně se děsíme těch dlouhých hodin na hranicích. Dokonce uvažujeme, jestli to neodpískat rovnou..
Díky ![]()
Pokud řešíš takovou banalitu, pak ano. Odpískej to rovnou.
On ti nikdo neřekne přesně jaká bude situace, kdy ty budeš projíždět. Nemusíš stát vůbec, nebo taky můžeš třeba 3 hodiny.
Mně asi něco uniklo, proč by tam měly být fronty?
(není to rýpaní, fakt nevím a nic mě nenapadá), oni mají hranice kvůli Covidu otevřené, ne? Nebo už zas ne?
@Tarinka píše:
Mně asi něco uniklo, proč by tam měly být fronty?(není to rýpaní, fakt nevím a nic mě nenapadá), oni mají hranice kvůli Covidu otevřené, ne? Nebo už zas ne?
Mají ![]()
Taky trochu nechápu, proč řeší nějaké fronty. ![]()
@Šmoulice Nejde vůbec o nějaké 3hodiny, já tu řeším např. 10 a více hodin, což už mi při cestování s dětmi jako banalita nepřijde
Jen z doslechu vím, že někdo tam čekal 9h, někdo 14h, proto se ptám, jestli tam někdo v poslední době byl a jak je to skutečně. Ale dík za reakci ![]()
Protože Maďaři pouštějí do země podle „semaforu“ - státy které mají označené za zelené pouštějí bez problémů, země které jsou žlutě musí pak do karantény 14 dnů a červené země nepouštějí. Což znamená, že ale kontrolují každé auto. Takže proto milé dámy ![]()
Mají to tak teprve asi týden myslím co zavedli tento systém. Češi jsou sice v zelené barvě, ale stejně jde o to, že aby zjistili z jaké země jedete, kontrolují každé auto. Proto ty čekačky..
@crazymisha píše:
@Šmoulice Nejde vůbec o nějaké 3hodiny, já tu řeším např. 10 a více hodin, což už mi při cestování s dětmi jako banalita nepřijdeJen z doslechu vím, že někdo tam čekal 9h, někdo 14h, proto se ptám, jestli tam někdo v poslední době byl a jak je to skutečně. Ale dík za reakci
Tak to by mě zajímalo, kdo tam čekal 10 hodin ![]()
Mám v okolí dost lidí, co tama teď cestovali a nikdo tam nečekal.
Tak se hoď do klidu, přestaň sledovat bulvární s. račky alá TV Nova a užijte si to.
Nechci Te strasit, ale je docela mozne, ze budes cekat uz i na cesko-rakouskych hranicich. Od vcera zavedli Rakusaci namatkove hranicni kontroly. V noci jsem projizdela a kontroluji jak vstup/vystup do/z Rakouska.
Zatim je CR na tom slavnem „semaforu“ zelene, ale kdyz vidim, kolik covid pripadu denne v CR pribyva, tak se cela situace muze velice rychle zmenit ![]()
Naši se vrátili před týdnem z Debrecinu a nikdo nechtěl vidět ani pasy, jen koukli do auta a je-li dal. Žádný scénáře o 15 hodinách jdem neslyšeli ani nikde nečetla.
Jsme tady dva tydny, nikdo nas nekontroloval, fronty zadne, necekali jsme vubec. Co bude zitra cestou domu nevim, protoze zavedlo kontroly Rakousko kvuli Balkanu. Vezmete si hlavne rousky, v obchodech a lekarnach jsou nutne. Coz pocitam se vrati i u nas.
@crazymisha píše:
@Ijen Přeju pohodovou cestu domů a dej vědět. Díky
Tak prejizdeli jsme prave u Sopronu. Zadne kolony ani v protismeru, Madari kousek pred hranici kontrolovali alkohol, to s koronou nesouviselo, primo na prechodu policie zadna a na rakouske strane 2 policajti jen mavli at jedeme dal.
@Ijen Ted aby se v tom cert vyznal, dnes mi kolegyne v praci rikala, ze jeden pracovnik z Ukrajiny cekal 10h na hranicich.. 🤦♀️
@Ijen Kazdopadne jestli se jezdi takhle, tak pecka a dik za info ![]()