Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Kdo z vás byl letos v Chorvatsku, nebo tam ještě je? Zajímá mě, jaké tam je letos počasí, jestli je to taková bída jak u nás. Už dvakrát jsme se spálili (v plné sezoně a teploty kolem 25-27, takže voda studená, koupat se nadalo, občas sprchlo) a já jsem se tehdy zařekla, že už tam kvůli počasí nepojedu, ale letos to zvažujeme, nechceme nikam letět.
Tak by mě zajímalo, kdo byl nebo tam někoho má a má přehled, jak to tam vypadá.
Děkuji
@hanyny píše:
Kdo z vás byl letos v Chorvatsku, nebo tam ještě je? Zajímá mě, jaké tam je letos počasí, jestli je to taková bída jak u nás. Už dvakrát jsme se spálili (v plné sezoně a teploty kolem 25-27, takže voda studená, koupat se nadalo, občas sprchlo) a já jsem se tehdy zařekla, že už tam kvůli počasí nepojedu, ale letos to zvažujeme, nechceme nikam letět.
Tak by mě zajímalo, kdo byl nebo tam někoho má a má přehled, jak to tam vypadá.
Děkuji
Podívej se na googlu na předpověď počasí v místě, kam chcete jet.
Aktuálně tam mám rodiče, kousek od Trogiru. Už třetí den počasí nic moc, i jim tam sprchlo. Předtím měli hezky, ale prý ne až takové vedro jako v loňských letech.
@janickaIII píše:
Podívej se na googlu na předpověď počasí v místě, kam chcete jet.
To jsme se dívali i tehdy, když jsme jeli (3 roky zpět) a stejně to bylo úplně jinak. U moře je prostě teplota pod 30 málo, je tam větrněj a na koupání je 30 minimum.
A já mám právě zkušenost, že když u nás není to počasí nic moc, tak tam taky ne. Tehdy dokonce byly v ČR vyšší teploty, než tam, po dobu naší dovolené.
Fakt jsme se tehdy koupali jen 2× za týden a to ještě z donucení. A to byl přelom července a srpna, takže top sezona.
@krtek93 píše:
Aktuálně tam mám rodiče, kousek od Trogiru. Už třetí den počasí nic moc, i jim tam sprchlo. Předtím měli hezky, ale prý ne až takové vedro jako v loňských letech.
Díky, já si to právě myslím, že tam asi ty teploty nic moc nebudou.
@hanyny píše:
To jsme se dívali i tehdy, když jsme jeli (3 roky zpět) a stejně to bylo úplně jinak. U moře je prostě teplota pod 30 málo, je tam větrněj a na koupání je 30 minimum.
A já mám právě zkušenost, že když u nás není to počasí nic moc, tak tam taky ne. Tehdy dokonce byly v ČR vyšší teploty, než tam, po dobu naší dovolené.
Fakt jsme se tehdy koupali jen 2× za týden a to ještě z donucení. A to byl přelom července a srpna, takže top sezona.
Já teda mám spíš opačnou zkušenost - že kolikrát jsem se našich ptala, jak tam maj, jestli se koupou, protože tady v předpovědi měli třeba 26, 27. A oni hlásili, že úplně v pohodě, krásně, léto. Každopádně teď tam mají i pod mrakem, větřík, přeháňky. Podle předpovědi by se to mělo od pondělka zase otočit, ale kdo ví. To už budou navíc naši doma ![]()
Pamatuju Chorvatsko, kdy jsem ještě padala v 9 večer vedrem na pusu. Teď už to takové nebývá, předloni jsme měli zimu a ledové moře. Už by mě tam nikdo nedostal. To radši až do Černé Hory. Byla tam před týdnem kamarádka a teplo měli. Koupala se. Slunečno.
@Russet za stejného důvodu jsme Chorvatsko opustili před 7 lety a jezdíme už jen do Řecka. Tam je to o prázdninách tutovka. Prostě počasí tě tam nezradí.
Krásné počasí, byla jsem tam před pár dny a bylo jen sluníčko a horko, jen jeden večer bylo chladněji, že jsem si musela vzít do města večer bundu. Jinak bez mráčku.
My jsme zrovna v Chorvatsku, v Baška Voda. Celý týden byla vedra, ale dnes je zataženo a od od 13.hodiny tady prší. Takže všichni zdrhli z pláže. ![]()
Voda je ale ještě celkem studená. Když se v ní plave, tak ne, ale na dlouhé hrátky pro děti to zatím není.
Byla jsem v takové jakoby zátoce mezi Splitem a Trogirem na přelomu června, července, moře boží, teplé, každý den jsme byli na pláži. Studené chorvatské moře v srpnu znám, tentokrát jsem to s tou zátokou vychytala.
Taky jsem byla zamlada v Chorvatsku na Hvaru v plné sezóně. Počasí krásné, ale voda celkem studená. S dětmi jezdíme jen Bulharsko a vždy spokojenost největší- písek, slunce, teplo a teplá voda, kde jsme strávili celé dny. Chorvatsko je holt nejisté.
Hvar. Teplota more 23 st, mereno detskym teplomerem do vody. Teplota vzduchu 20 st. Zrovna prselo. Pristi dny ma byt 25-28 st slunecno.
@Lerista píše:
Hvar. Teplota more 23 st, mereno detskym teplomerem do vody. Teplota vzduchu 20 st. Zrovna prselo. Pristi dny ma byt 25-28 st slunecno.
Děkuji.
@Hofida píše:
Byla jsem v takové jakoby zátoce mezi Splitem a Trogirem na přelomu června, července, moře boží, teplé, každý den jsme byli na pláži. Studené chorvatské moře v srpnu znám, tentokrát jsem to s tou zátokou vychytala.
No my jsme právě před těmi třemi lety byli taky v zátoce, kousek od Trogiru a Rogoznice, písečný břeh, pozvolný vstup, mělká voda, slibovala jsem si od toho vyhřáté moře pro děti a voda byla ještě studenější, než na otevřeném moři, když jsme si párkrát udělali výlety na okolní pláže s otevřeným mořem, tak jsme měli pocit, že u nás voda nejchladnější.