Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj Všem, čeká nás cesta do USA s dvou a půl letým synem, budeme tam měsíc a půl a snažím se na to připravit především pak na cestu letadlem.
Chtěla bych vás požádat o rady i když toho mám načteno hodně, ale rady z praxe jsou ty nejcennější.
Co do letadla, co na cestu, jaké léky (ikdyž vím, že to tam mohu koupit, ale ty základní), tipy, triky, prostě co vás napadne. ![]()
Díky moc za váš čas, radu, připomenutí
![]()
Ahoj, pokud muzes, tak zkus vybrat nocni let, kdy bude vetsi nadeje, ze bude maly spat, to je asi zaklad
Jinak bych volila na zabaveni asi tablet/fotak, pak budou nejake pohadky na obrazovce, ktera je pred sedadlem, vzala bych par novych hracek, ktere dite jeste nezna, tak at je muze aspon nejakou dobu prozkoumavat. Samozrejme nahradni obleceni, i teplejsi, protoze v letadle muze byt zima a leky hlavne aby byly v neporusenem obalu - ja vozivam cipky pro pripad horecky, kapky na zvlhceni sliznice nosu, protoze v kabine byva hrozne suchy vzduch a mala pak kasle. A hodne sil a trpelivosti..zazila jsem let, kdy cestovala maminka se dvema malymi chlapecky, z nichz oba se po celou dobu stridali v hysterickych zachvatech a nedalo se delat nic, ale nakonec oba vysilenim na posledni pul hodinu usli ![]()
Ja priplatila za prvni tridu, byli jsme tam sami, maximalni pece, odbaveni mimo ostatni cestujici, pohoda. Promin anonym, nechci cist piznamky rejpalek, ze kazdy na to nema, pisi proste jen svou zkusenost, letam casto za manzelem
Vyžádej si první řadu, je tam víc prostoru i malé postýlky pro mimča, ale dvouletý už má své sedadlo. Nám MUDr. doporučila dát na cestu DITHIADEM, malá to skoro celé prospala. Tablet určo taky, pokud má ještě dudel, je to dobrý, cucat při startu, nebo i dát s lahve cucat, nezaléhají tak uši.
@Effička doprovázela jsem švagrovou, letěly jsme se synovcem 1,5 r. do JAR. Doporučuju vlastní sedadlo pro dítě. S sebou známou deku a polštářek, nějakého mazlíčka. Tepláky a neškrtící tričko, tlusté ponožky. Nové hračky, každé dvě hodiny jsme vytáhli něco:). Vzali jsme mu klasické hrací karty, přebíral je a házel na zem, mohli jsme je nechat na zemi:). S sebou pití které má rád a čerstvé ovoce do krabičky, sušenky, piškoty. Knížku.
Díky, díky moc z každého si opravdu beru něco…jak říkam rady z praxe jsou nej ![]()
Ahoj, my jsme se před nedávnem vrátili z Jamajky. Syn je velmi aktivní (minulý týden měl dva roky), neposedí pořádaně ani u jídla. Bála jsem se toho 11ti hodinového letu, ale zvládl to v pohodě. Hračky vůbec nechtěl, líbil se mu stoleček na jídlo, okénko, monitor-občas zavolal obsluhu… A hlavně byl to klidný let, takže asi tři hodiny chodil po letadle a sledoval cestující. Dělal na ně „paci paci“ a víc jak deset lidí se „chytlo“. Pak šel spát a po probuzení byl opět v pohodě. Sledoval televizi - krátké filmy na způsob reklamy… Byla jsem šťastna, že nebyly turbulence! Zpátky to bylo horší - letadlo plné, žádné navíc místo, tak byl celou dobu u mě na klíně. Určitě doporučuji hračky - ale ne moc, teplé oblečení - můj měl sametovou teplákovku, svůj polštářek, pití a nějaké jídlo, no a plenky jestli ještě používáte, taky náhradní oblečení!(já jsem ho musela převlékat už na letišti před odletem!). Hlavně přeji pohodový let, skvělé spolucestující a nebát se. Ten můj musel ještě před tím absolvovat 9 hodin v autě! Letěli jsme totiž z Německa. Držím palce a užijte si to! Já toho vůbec nelituji, hned bych jela znovu i s tak malým dítětem ![]()
Mili71, moc díky za další tip. No s těma plínkama mám ted taky otaznik…je bez plín a vždy si řekne, je to ok, ale napada mě právě, co když bude obsazený záchod a nevydrží nebo třeba nedoběhneme nebo při odbavení na mě vybalí, že chce čůrat…dát mu plínu nebo ne? a v letadle přebalovaní…jak říkam jsme bez, ale není to vyjimečna situace na plínu a zároven nebude zmatený??
@Effička LEtěli jsme před měsícem na Kubu, dítě 2,5. Bez plín cca měsíc, na cestu dostala. Úplně v klidu, nečůrala do ní. Nedá se s jistotu čekat, že to vydrží, kolikrát je tam fronta jak blázen.
Pravděpodobnost, že dostanete první řadu je dost malá s tak velkým dítětem.
Ale i tak je většinou dost místa, má svoje sedadlo.
Jak už bylo napsáno výše. tepláky, legíny, neškrtivé věci. Náhradní oblečení.
Tablet, kreslení, pár hraček. JEden let bude přes den a druhý přes noc pravděpodobně.
Bude to opruz, ale dáte to, je to pár hodin a pak dost času na vzpamatování se a případné zapomenutí ![]()
Ahoj,
mne teda spíš zajímá, jak to je s vízem. My se chystáme s malým do usa na začátku zimy a chceme si zařídit esta a jen vlastně nevím, jestli se někam zapisuje dítě nebo mu ho máme vyřídit zvlášť. Díky moc!