Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojte,prave resime ze bych pristi tyden jela na vylet na Slovensko.Hranice nejsou=nejsou kontroly.Jenomze mi bychom jeli vlakem a problem je v tom ze nemam pas a malou zapsanou nemam.A udajne by se mohlo stat ze pri vystupu by nas mohli kontrolovat kdyby nekoho hledali.A udajne kdyz bych si sebou vzala rony list tak to staci.Pry takhle cestuji holky ze SK kdyz potrebuji.Tak nevim poradite??Jinak by me cekala kamaradka na vlakovem ktera je policajtka takze by se nas to tykat nemuselo ale kdyby.........
staci obcanka stejne jako do nemecka polska atd ja myslim ze rodny list k te obcance staci
Být tebou, tak nedoufám a zařídím se podle toho, co píšou na stránkách ministerstva zahraničí… http://www.mzv.cz/…u/index.html
Ahoj,
právě jsme řešili s manželem to samé. Mimino jsme si nechali zapsat do pasu (teda manžel, mně za měsíc propadá tudíž se mi to zdálo zbytečný). Zajdi si na městský úřad stačí pas a rodný list mrňouse, poplatek byl tuším, že manžel říkal 50 Kč, netuším jaké jsou lhůty, ale u nás to zanesl ráno a odpoledne si to mohl vyzdvednout. Pořižovat si pas pro půlroční mimino mi totiž zatím přijde tak nějak zbytečný.
Tak hezký pobyt na Slovensku a vstřícné úředníky.
Madla
Anonymni píše:
Ahoj,právě jsme řešili s manželem to samé. Mimino jsme si nechali zapsat do pasu (teda manžel, mně za měsíc propadá tudíž se mi to zdálo zbytečný). Zajdi si na městský úřad stačí pas a rodný list mrňouse, poplatek byl tuším, že manžel říkal 50 Kč, netuším jaké jsou lhůty, ale u nás to zanesl ráno a odpoledne si to mohl vyzdvednout. Pořižovat si pas pro půlroční mimino mi totiž zatím přijde tak nějak zbytečný.
Tak hezký pobyt na Slovensku a vstřícné úředníky.
Madla
Kattkka ale pas nemá. Pokud ji máš ale zapsanou v občance, tak je to bez problémů. Máme to vyzkoušené. Jinak bych tam nejela. Ono by z toho mohl být docela i problém, protože by takhle vlastně dcera cestovala bez dokladu totožnosti a to se nesmí. Při cestování do zahraničí i v rámci Schengennu se musejí pravidla respektovat.