Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
ahoj, chystáme se na dovolenou do máďarska a malého nemáme napsaného ani v pase ani v občance.Chci si ho dát napsat do pasu.Nevíte jak téď dlouho se na pas čeká?a co všechno musim mít? stačí rodný list?
Ahoj kosatko,
nedávno jsem si nechala zapsat obě holky do pasu a potřebovala jsem rodné listy holek, občanku, svůj pas, vyplněný formulář a 50,–Kč za každou. V některých případech vyžadují i potvrzení o státním občanství - to trvá cca týden, zápis do pasu mi udělali asi za 5 dní. Ty termíny se budou lišit určitě úřad od úřadu.
R.
Romiku a to ti je zapsali do starého pasu? já myslela že si budu muset udělat nový
Jasně, udělají do starého pasu. Myslím na předposlední stránku. Taky mi to udělali do 5ti dnů…
Určitě to zapíšou do tvého pasu. A pokud jsi ty, tatínek Filípka a Filípek narození v ČR, tak nebudeš ani potřebovat to potvrzení o občanství a za pár dní máš pas hotovej.
A kam do Maďarska jedete? My jsme byli u Balatonu, když bylo Nikolce 13 měsíců a bylo to super.
Romiku taky jsme chtěli k balatonu, ale pak jsem si to rozmyslela kdyby bylo špatné počasí.Tak jedem do Sárváru do termálních lázní.