Jak přežít cestu do Chorvatska?

109
3.6.09 13:38

Jak přežít cestu do Chorvatska?

Ahoj všem, kteří se vydali s dětmi na cestu do Chorvatska,
jedeme za dva týdny a krom toho, že mě děsí momentální teplota moře 19 st. 8O , tak mám už teď noční můru z toho, jak přežijeme cestu. Vyrazíme asi na noc. Jak jste to zvládli? Bereme hračky, přenosné DVD, ale prostě se neubráním pocitu, že děti 12 hodin v sedačce nevydrží.
Ještě jsem se chtěla zeptat, jestli nemáte nějaký tip či radu na věc, která se vyplatí vzít s sebou - třeba na pláž - boty? Karimanta? (bohužel jsou tam kamínky).
Díky moc M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2371
3.6.09 13:52

Maaco, my jsme byli v Chorvatsku před 14 dny - nádherný počasí, teplý moře a hlavně ještě klídek a bez turistů. :wink:
Tento víkend jedeme taky (pracujeme kousek od Chorvatska), ale počasí má být horší, tak uvidíme.

Botky doporučuju určitě - sice moc parády neudělají, ale jsou pro mě neocenitelný. Šutříky fakt píchaj… My si teda vždycky půjčujeme lehátka, takže nám stačí jenom ručník, ale jestli budete ležet na zemi, tak asi tu karimatku… A taky slunečník doporučuju.

Co se cestování s dětmi neporadím - nemám zkušenost, ale jestli jedete teď někdy, kdy ještě nejsou fronty na hranicích, tak je to v pohodě, jinak určitě plánovat cesty mimo pátek-neděle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5618
3.6.09 14:18

Ahoj,

jeli jsme dvakrat (vek 8mesicu, podruhe rok a 3/4), zvladli jsme uplne s prehledem. Jeli jsme na noc, vyrazeli jsme po vecernim kojeni, usnul v sedacce, spal v podstate celou noc, probudil se jen, kdyz jsme zastavili a pak pokracoval ve spani.

Rano jsme pak byli uz skoro na miste, byly to tak cca 2 hodinky cesty, co nam zbyvaly. Byl hotovej z more, koukal, vsechno komentoval, meli jsme knizky, hracky i DVD do auta, zastavili jsme jen jednou, kdyz se probudil, aby se probehnul a zbytek uz jsme dali na 1zatah (ty 2hodky).

Na plaz urcite boty, plazova lehatka nebo karimatku, slunecnik, meli jsme bazenek pro maleho, aby se mu na slunicku voda vic prohrala. Obligatni lopatky a kybliky, vodni mlyn a jine hracky do vody. Syn byl nadseny, nevedeli jsme o nem celou dobu, z vody jsme ho nemohli dostat.

Tak at vam vyjde pocasi a uzijte si to!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
3.6.09 14:40

Myslím, že tě děti mile překvapí, byli jsme loni (malá měla rok a půl), spala celou cestu a to naše cesta trvala hrozných 19 hodin. Jeli jsme až k Dubrovníku, dva tunely měly uzavírku, takže cesta horor. Ale naše malá to zvládala nejlíp z nás. Vždycky se probudila a viděla, že se jede, tak chvíli koukala, a pak radši usnula :)
S sebou si vemte hlavně dobrou náladu a hezky si to užijte :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14597
3.6.09 16:12

Tak tohle mě taky zajímá, protože my se chystáme v srpnu nebo září autem do Anglie k manželově rodině a to bude Jasmíně 6 nebo 7 měsíců :roll:

Ale chystáme se tedy přespat v Německu. Nejet to na jeden zátah…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3432
12.6.09 13:05

Holky, asi mám debilní dotaz, ale jak berete DVD, aby mohli děcka koukat na pohádky? 8O :) Jako nějakou malou televizku nebo coo? 8O Jsem nikdy neslyšela o přenosném DVD… 8O
Jinak tohle téma je u nás aktuální taky, jedeme do Chorvatska v půlce srpna a taky až k Dubrovníku -do Gradacu a cesty se hrozím už ted.. :roll: Taky chceme jet na noc, zatím pořád kojím a doma se malý budí i 6× za noc, tak jsem zvědavá, jestli budem muset i v autě pořád zastavovat, abych ho nakojila, nebo to fakt prospí i bez koja…Jůů, kéž by, neustálé noční kojení už mě „otravuje“… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5618
12.6.09 13:14

Ahoj,

máme něco takového: http://www.nakupka.cz/…02-prenosny/ - jina znacka a uplne jednoduchy, svuj ucel to splni. :wink: Zkouseli jsme i v notasu, ale neni delan na otresy a seka se to a vypadava.

Nasi prvni cestu v 8mesicich mel K noc uplne normalni, kojili jsme jednou nekde o ceste ve 3hod jako vzdy - presny jak svcarske hodinky. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3432
12.6.09 13:48

Ahá, jo takhle to vypadá! :lol: Hned su chytřejší… :wink: Jen mě ještě napadlo - není dětem v autě při koukání na to DVD špatně? Mně stačí jen mrknout do mapy na 3 vteřiny a už se mi zvedá žaludek… :? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14597
12.6.09 17:16

Můj brácha má pro kluky normálně takový malý obrazovky, který jsou připevněný z druhý strany předních sedaček, takže na to koukaj na ty sedačky, což je pohodlný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí