Rakousko - jaké doklady pro dítě?

9867
12.5.09 14:30

Rakousko - jaké doklady pro dítě?

Ahoj, jedeme do Rakouska a bereme sebou Adli. Já i manžel máme propadlé pasy, takže oba jedeme jen s OP (oba máme všechny holky zapsané v OP). Musíme nějak řešit doklady?

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15043
12.5.09 14:42

My jeli jsme loni do Nemecka. Na pasovem mi rekli, ze dite v OP neni pro cizi zeme doklad, protoze z RČ oni nevyctou, jestli je to kluk nebo holka. Takze mi rekli, at si malyho necham napsat do pasu. Teoreticky na dite proste nemas zadny doklad, kdyz ho nemas v pase. :nevim: Rodny list, karta zdravotni pojistovny ani zapsani v obcance cizince prej moc nezajima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
12.5.09 14:53

bud nove pasy nebo nechat udelat holkam vlastni pasy.
schvalne jsem ted volala na magistrat a pani mi rekla ze obcansky prukaz neni kompetentni jako doklad pri cestovani do zahranici s ditetem.
Pouze pas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
12.5.09 16:49

Ahoj,
já mám holky taky zapsané pouze v OP a zatím nám nikde v okolních státech (Německo, Rakousko, Slovensko, Polsko a Maďarsko) nedělali problémy ani při ubytování. Možná by byl problém na letišti, pokud byste letěli, tam raději vidí pasy, ale to asi nehrozí, že?
Já jsem si to také kdysi zjišťovala a na magistrátu mi řekli, že je OP normální cestovní doklad pro celou EU a vztahuje se to i na děti, které jsou v něm zapsané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5677
12.5.09 17:03

Ahojky

do zahranici musi mit dite svuj vlastni doklad ( pas) a nebo ho musis mit zaspane ty v pase, obcanka neni pro cizince pravoplatny doklad pro tve dite …
muze ti to projit v pohode, ale taky muzes natrefit na vola pri nahodne kontrole a je problem.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
12.5.09 17:09

tak na stránkách Ministerstva vnitra je napsáno, že dětem doporučují pas místo občanky, ale vyloženě to nezavrhují:
http://www.mvcr.cz/…-322589.aspx?…
Asi opravdu záleží, jestli natrefíš na normálního člověka nebo na vola :D
Jak jsem už psala, my tak cestujeme bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
12.5.09 18:07

Ještě jsem našla na stránkách ombudsmana tento článek, kde píše, že dítě vycestovat na OP může, ale může s tím v individuálních případech docházet k problémům. Takové případy jsou snad ojedinělé a nestávají se každý den. Pak si vyberte :D
http://www.ochrance.cz/…dokument.php?…
 http://www.ochrance.cz/…dokument.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
12.5.09 20:37

no tak pri ubytovani nemaji duvod delat problemy ale pokud se napriklad clovek stane svedkem nehody nebo je nahodna kontrola tak pro rakusaky OP nic neznamena.
Muj ex pritel je rakousky policista a rekl mi to stejne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
12.5.09 20:45

Ja co je Schengen, tak tohle neresim :oops: Nemecko, Rakousko, Slovensko, Polsko… vsude jezdim jen s OP, kde ani nemam malou zapsanou :oops: asi bych se nad sebou mela zamyslet :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
12.5.09 22:15

Tak nás asi před 3 měsíci odchytili blízko za čárou a chtěli vidět pasy všem včetně dětí. Schengen berou jen pro OP a dospělý, zbytek potřebují doložit včetně fotek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1172
28.4.11 19:49

Roční dítě a doklady do Rakouska

Dobrý den,
prosím ty co mají nějaké zkušenosti o radu. O víkendu jedeme na Moravu a chceme se v neděli podívat do Rakouska do term. lázní Laa an der Thaya, mám 15 měs. chlapečka. Na internetu jsem se dočetla, že zapsání dítěte do pasu dělají na počkání, ale dnes mi na úřadě řekli, že do novýho typu pasu s biometrickými údaji to trvá tři dny, takže se to nestihlo. V občance malého nemám, nicméně má ještě svůj pas, ale ten je cca 3 měsíce propadlý, byl to ten rychlopas co dělají jen na půl roku, když jsme jeli v létě na dovču. Ale je to klasický pas s fotkou a všemi náležitostmi, jenom propadlou platností a jsme v Shengenu, tak přemýšlím jestli by to nemohlo stačit. Některé maminky na starších diskuzích u vádějí, že jezdí do Rakouska jen na občanku a dítě nemá nic a je to v pohodě, tak by mě zajímalo jak je to teď, jestli máte nějakou zkušenost a jestli to risknout. Zase se mi kvůli tomu nechce celý víkend zahodit, něco je i zaplacené. Moc děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
28.4.11 20:09

Ahoj
no ja cestuji hodne a vzdy beru pas kde mam malou zapsanou.
Mozna sis tohle mela overit nez sis vikend zaplatila a nebo proste nejezdit do Laa,kontrol je celkem hodne a nevim zda uznaji propadlej pas maleho.
Samozrejme nemusite zadnou kontrolu potkat,ale ja riskuji v zivote hodne,ale tohle bych neriskla.Hadat se s rakouskym policajtem-neeeeeeeeeee..
Ono je to stejne jako kdybys ty jela s propadlou obcankou nebo pasem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1172
28.4.11 21:08

Bohužel jsem si špatně zjistila informace na internetu, všude psali že zápis do pasu udělají na počkání, takže jsem nečekala problém. Bohužel to platí pro klasický typ pasu a ne ten s biometrickými údaji který mám:-(. Jinak my samozřejmě pasy máme, jde jen o malýho. Zase laa je kousek za hranicema, takže se tam moc pohybovat nebudeme a večer zase zpátky. No nevím, mám obavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
28.4.11 21:30

ja vim,kde je Laa,je pravda,ze je opravdu kousek od hranic,no ale ja bych to neriskla.Nestoji to za ty pripadne problemy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1172
28.4.11 21:40

Moc děkuji za radu, ještě to tedy zvážím. Nejsem zrovna hazardér, to manžel by to zase neřešil. Ještě mě napadá jaký je vlastně postih když někoho takhle chytí, co s ním udělají? To asi nikdo neví, pokud se mu to nestalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí