Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Já bych to riskla
Šance, že vás bude někdo kontrolovat je minimální. Možná bych vzala ten propadlý pas a tvářila se případně, že nevíš, že je propadlý.
Co dělají s těmi které chytí nevím, ale tipuju, že buď nic, nebo pokuta.
peta h píše:
Moc děkuji za radu, ještě to tedy zvážím. Nejsem zrovna hazardér, to manžel by to zase neřešil. Ještě mě napadá jaký je vlastně postih když někoho takhle chytí, co s ním udělají? To asi nikdo neví, pokud se mu to nestalo
Daji pokutu.
Je po víkendu, tak chci jen napsat jak to dopadlo. Nakonec jsme jeli s tím, že uvidíme a když nás tam nepustí, tak prostě pojedeme jinam. Vybrala jsem hraniční přechod přímo u Laa an der Thaya, většina lidí co tam jede přechází o asi 30 km dál, vede tam hlavní silnice a sem jsme jeli strašně dlouho přes prťavý vesnice, ale říkala jsem si že to bude lepší, protože budeme hnedka tam a nebudeme po Rakousku vubec jezdit. No a hraniční přechod byl uplně prázdný, nikdo tam nebyl, takže jsme to jen projeli a stejně tak nazpět žádná kontrola,tak jsem nakonec ráda že jsme to riskli. No a v lázních to bylo super, hlavně Davídek se tam vyblbnul, pro malé děti je to tam perfektní.
Péťo na hraničních přechodech přece žádné kontroly po EU nejsou, od doby co jsme v Schengenu
Kontrola hrozí až uvnitř území a jen namátková… na hranici ne.
Peto ale prece na hranicich uz davno zadne kontroly nejsou a pokud jsou tak jen velmi vyjimecne a zameruji se na urcite druhy vozidel.
KOntroly jsou hlavne u cest,zameruji se na rychlost,znamky atd..
Dobrý den, Můžu se zeptat když si dělám nový občanský průkaz a mám rodný list, Isic kartu-s fotkou, Náhradní doklad a chci jet do Itálie tak když mě budou kontrolovat co by se dál dělo a v jaké výši je pokuta? děkuji předem ![]()