Cesta s dětmi vlakem do Prahy

70
13.3.22 09:27

Cesta s dětmi vlakem do Prahy

Ahoj holky.
Chystám se s dětmi (9 a 2 ) vlakem do Prahy. Nejradši bych jela ze Studénky ale pokud jinak nepůjde tak z Ostravy. Takže cesta něco málo přes 3hodky. Zaujal mě Regiojet, že jsou tam přímo vagóny a kupé pro děti. Má s tím někdo zkušenosti? Jak je to tam s místem pro kocarek a zavazadla?
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21779
13.3.22 09:35

Objednej si v regiojetu business kupé. Máš tam 4 místa a napíšeš, že máš dvě děti do 6 let, které nic neplatí a jedno devítileté. Pak budete mít kupé pro sebe. No ale pokud jde o kočárek a zavazadla, to by bylo nejlepší, aby ti někdo pomohl to na nádraží naložit a v Praze aby tě někdo čekal na výstupu. Jsou tam sice stevardky, ale je jich málo na celý vlak a nedá se spolehnout, že budou mít čas pomoct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
13.3.22 09:51

Taky se tak chystáme.. Do dětského kupé můžeš vzít jedině golfky, které se složí pod sedadlo, méně skladný kočárek musíš nechat v jiné části vagónu.
V dětském kupé je 6 míst, a stává se, že tam chodí i děti, která mají koupena místa jinde.. prý bývá zvykem, že si rodina koupí místa jinde, poblíž dětskeho kupé, aby měli klid a děti vyšlou do dětského kupé, takže tam bývá živo..
Jinak je tam televize s pohádkou a krabice hraček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37145
13.3.22 10:02

Ja teda cestuji s dětmi normálně, s dětským kupe ale zkušenost nemám, to nevyužíváme. Nejdelší cestu sem absolvovala s dvouletakem ze Slovenska do plzne, to bylo přes 10 hodin a zvládl to v pohodě. Akorát kočár u sebe mít nemůžeš, leda golfky co složíš. Na kočárky jsou ve vlaku spesl vozy, jako pro kola apod. Jinak my jezdíme nejradši první třídou, bývá tam prázdno, při delší cestě si děti dají něco na zub, pustíme pohádku na tabletu a je klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
13.3.22 10:02

Takže nemám počítat s tim že by si mohla mala během cesty v kočárku zdřimnout, když do kupé nevejde. Měla jsme v plánu že by usla, tak to musím kouknout na jiný čas.
Do business třídy zase moc nechci. Deti jsou živější tak aby tam zase neřešily…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
13.3.22 10:07

V leo expressu se da kocarek postavit rozlozeny primo u mista, navic je nizkopodlazni. Ten by se vam casove nehodil?
Ale nejsou tam kupe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13817
13.3.22 10:12

Pozor na to, že v této době nejspíš bude vlak z Ostravy plný uprchlíků. Takže to tam bude vypadat o dost jinak, než normálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
13.3.22 10:18

Koukam na vagóny regiojetu co mají na netu a tam žádné místo pro kola nakreslené není. Takže když mam sportak britax mám smůlu? To jsem si myslela ze když je to vagon pro děti bude na to přizpůsobeny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4990
13.3.22 10:19
@vejka123 píše:
Takže nemám počítat s tim že by si mohla mala během cesty v kočárku zdřimnout, když do kupé nevejde. Měla jsme v plánu že by usla, tak to musím kouknout na jiný čas.
Do business třídy zase moc nechci. Deti jsou živější tak aby tam zase neřešily…

Mně děti spaly na klíně, tedy ležely na sedačce a hlavu na mě. Normální kočárek se tam spíš nevejde, pak už se tam nedá projít. Jezdíme z Brna a nikdy se nám nestalo, že by si tam chodily hrát jiné děti, jen jednou tam s námi jeli nějací studenti, většinou máme kupé pro sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
13.3.22 10:19
@Slunicko12 píše:
V leo expressu se da kocarek postavit rozlozeny primo u mista, navic je nizkopodlazni. Ten by se vam casove nehodil?
Ale nejsou tam kupe.

Děkuji mrknu na to. Proto jsem tu psala o zkušenosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
13.3.22 10:20
@AnastazieB píše:
Pozor na to, že v této době nejspíš bude vlak z Ostravy plný uprchlíků. Takže to tam bude vypadat o dost jinak, než normálně.

Na tenhle názor jsem se neptal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
13.3.22 10:31

Ten Leo vypadá dobře. Jen opravdu nejde zarezervovat jízdenka více dopředu než týden?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
13.3.22 10:50
@nozu píše:
Objednej si v regiojetu business kupé. Máš tam 4 místa a napíšeš, že máš dvě děti do 6 let, které nic neplatí a jedno devítileté. Pak budete mít kupé pro sebe. No ale pokud jde o kočárek a zavazadla, to by bylo nejlepší, aby ti někdo pomohl to na nádraží naložit a v Praze aby tě někdo čekal na výstupu. Jsou tam sice stevardky, ale je jich málo na celý vlak a nedá se spolehnout, že budou mít čas pomoct.

To není potřeba. Od toho tam je průvodčí. Vždycky někdo s kočárkem pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
13.3.22 10:50
@vejka123 píše:
Koukam na vagóny regiojetu co mají na netu a tam žádné místo pro kola nakreslené není. Takže když mam sportak britax mám smůlu? To jsem si myslela ze když je to vagon pro děti bude na to přizpůsobeny.

Ne, to není vagón pro děti, v tom vagónu je jen jedno dětské kupé s tou televizí a hračkami.. kočárek vzít můžeš, ale podívej se na jejich stránky, tam je někde odkaz na přepravu kočárků a tam je to popsané, některé spoje mají vagón na uskladnění kočárků, někde je nechavas na konci vagónu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
13.3.22 10:52
@AnastazieB píše:

Regio jede na místenky, takže člověk má svá místa jistá a je jedno, kdo další vlakem pojede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí