Cesta vlakem aneb speciál oddíl

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13943
3.5.12 16:59

Jo a třeba v EC/IC bývá hodně vagónu v letadlovém uspořádání, bez kupéček, tak tam je vůbec nejvíc místa na zaparkování kočáru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
3.5.12 17:02

Ec, IC a Pendolino - nemůžu, jelikož bych musela přestupovat a do bych už vážně nedala… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
3.5.12 17:02
@matescece píše:
Dívala jsem se na řazení, je to R704 Momír do Prahy…a nic jako invalidy tam nevidím…navíc jsem si volala na informace, kde mi přeochotný pán řekl, že teda jako kočárek si mám odložit v úschově a že se neplatí,ale na stránkách čd čtu, že když ho dám do úschovy, tak se platí…ehm…Taky mne napadlo vzít si korbičku s sebou,ale já ji asi neunesu, malej má 5 měsíců,ale skoro 8kilo! plus musím mít tašku s plínama a ještě termosku a lahvičky, ty se mi už do té tašky nevlezou…takže druhá taška a v ní ještě hračky…a krosna
První třida dobrý, ale kočárek asi neřeší…

U tohoto vlaku je to předposlední vůz. Je tam oddíl pro cestující s dětmi, hned vedle něj je místo pro úschovu během přepravy. Platit nebudeš nic, ten kočár přeci pojede až s tebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
3.5.12 17:04
@matescece píše:
Ec, IC a Pendolino - nemůžu, jelikož bych musela přestupovat a do bych už vážně nedala… :roll:

Mimochodem, to jak jsem psala o cestování obyč rychlíkem, tak jsem jela naprosto stejnou trasu, jen opačně :) Takže to rozhodně jde :) Pokud nastupuješ na výchozí stanici, tak navíc budeš mít dost času domluvit se s průvodčím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
3.5.12 17:05

No on pojede se mnou,ale bez mimča, takže osamoceně ne? Tak bych za něj měla platit asi…jako mě je to jedno, já jen netuším, jak se se vším poskládám a sama se kl tomu vlaku přepravím…navíc asi fakt budu potřebovat i tu autosedačku…uááá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
3.5.12 17:06

nastupuju až tak ve třetině jízdy vlaku…kéž bych nemusela mít tolik věcí, ale jedu na týden! zpátky už se mnou pojede doprovod, ale cestou tam na to budu sama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
3.5.12 17:08

Do toho kupé toho moc nepotřebuješ: pokud nekojíš tak věci na um, 4 plíny, ubrousky, přebalovací podložku nebo velkou látkovou plenu - tu v klidu můžeš mít pod dítětem v korbičce, pár hraček dáš taky do korbičky. Pro sebe pití a něco k jídlu plus jedno náhradní oblečení pro mimčo. To by se ti mělo vejít do batohu, který akorát na nástupišti vytáhneš z košíku pod kočárkem. Vše ostatní dát do úschovy. Za kočár se oficiálně platí 20 Kč (myslím) ale po mě to nikdo nechtěl.
Dítě s korbičkou uneseš nebo popros nějakého chlapa.

• Citovat
  • Upravit
13943
3.5.12 17:09

Hele, tak si to doma vyzkoušej, jak se ti poveze sedačka na kočáru, co všechno se ti vejde do tašky apod. Například plíny bys třeba mohla koupit až na místě ne? Abys je netáhla s sebou..
Já za ten kočár fakt nic neplatila. Ale možná bude lepší si to místo rezervovat, aby ti tam nějakej prudič nevynadal třeba.

To zvládneš, seš přece ženská :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
3.5.12 17:12

to je fakt, pokud jedeš na týden, tak si zabal UM, plíny, ubrousky, případně jídlo jenom na cestu. Zbytek kup až na místě. Ušetříš tím dost místa.

• Citovat
  • Upravit
36
3.5.12 17:13

Jsme sice ženská,ale na tohle asi nejsem stavěná…mít lepší auto, tak neváhám ani minutu…(plíny budou na místě,ale nějaké musím vzít s sebou do vlaku…je teda blbý, že tataška ke kočárku je tak trapně malá)…Jud na nádraží a koupím si aspoň rezervaci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
3.5.12 17:13

Já jsem taky byla zoufalá, ale nakonec se to dalo. Všechno do krosny na záda, věci, co budu potřebovat, tak do menších kapes nebo nahoru, ať se v tom nemusíš hrabošit. Já naopak doporučuju si zavazadlo nechat u sebe, abys nemusela mít zvlášť další s věcma, které budeš potřebovat. Vajíčko hodíš na korbu kočáru..fakt se mi vyplatilo na ten týden, co jsem jela, vzít kvůli tomu ten sporťák. Pokud máš hl.korbu otočnou, tím líp.. U vlaku jsem si počkala na průvodčího, dítě dala do vajíčka, kočár mu pomohla hodit dovnitř a šla jsem si v klidu nastoupit. V ruce jsem pak vlastně měla jenom to vajíčko a krosnu na zádech. A stejně tak jsem vystupovala. Nejdýl mi trvalo nainstalovat zpátky vejce na korbu, ale to už pak máš hafo času..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
3.5.12 17:15
@matescece píše:
Jsme sice ženská,ale na tohle asi nejsem stavěná…mít lepší auto, tak neváhám ani minutu…(plíny budou na místě,ale nějaké musím vzít s sebou do vlaku…je teda blbý, že tataška ke kočárku je tak trapně malá)…Jud na nádraží a koupím si aspoň rezervaci…

Však na 4h cestu (když připočtu ještě hodinu cesty navíc, jako dopravu k a od vlaku) ti u 5měs mimina musí stačit 6 plínek, a to máš i s rezervou ne? To zas tolik místa nezabere.. Oblečení bych vzala taky míň a raději na místě obden prala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
3.5.12 17:17

Noo, budu muset přebalit celou krosnu asi…Je blbý, že to vajíčko se mi na kočár nevejde, tak abych mohla dopravit bezpečně dítě i vše ostatní…to budu muset pořešit…sakriš…a asi bude fakt lepší si nechaT KROSNU U SEBE, VYHÁZET NĚJAKÉ VĚCI, CO „NEPOTŘEBUJU“ a nechat tam jen ty potřebné…oj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
3.5.12 17:24

Mojmír, většinou nic moc. U vlaků z Luhačovic do Prahy jsou soupravy ty horší.
Měl by mít to kupé pro kočárky.
Chtěla jsem Ti doporučit 1.třídu, ale u tohoto vlaku je rozdíl mezi 1 a 2 třídou pouze v tom, že tam je méně lidí, šiřší uličky (v kupé), ale jinak většinou úroveň nevalná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
3.5.12 17:29

Mojmír je bídnej, to je fakt. Jinak za kočárek neplatíš, pokud máš mimi, jinak se za úschovnu platilo tuším 25 kč za ks. V Mojmírovi bych dala ten kočárek do úschovny, a sedla si vedle, tam si moc vybírat nemůžeš. V tom samém voze je to oddělení pro děti, pokud tam budou lidi, musí Ti uvolnit min 1 místo k sezení. Jinak u Mojmíra nepomůže ani ta jednička, tam je to hubené a obyčejný rychlík. Ale neboj, fakt se to dá zvládnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí