Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte
Holky cestovali ste niektorá s miminkem v autobuse, malá bude mať dva mesiace keď chcem ísť sní na slovensko cesta trvá 12.hodín.
Malá prespí celú noc budí sa mi tak dva krát za noc je hodnučká, ale bojím sa.
Manžel musí pracovať tak na aute nemožeme a do leta sa mi čakať nechce.
Co na to hovoríte??? ![]()
Já osobně bych si to netroufla, ale my máme řvounka…
nevyplatilo by se to napřed vyzkoušet na kratší trase? Jet třeba jen někam hoďku autobusem, aby sis ověřila, jak na to malá reaguje a jak to jsi schopná zvládnout ty…
jen mě napadlo, jestli by nebylo lepsi jet vlakem, tam muzes vzit kocarek do vozu pro matky s dětmi… ![]()
No v aute okamžie spí, a je fak hodná ani neviem, že ju mám, ale prave potrebujem názor na autobus je to o niečom inom ako auto tam si zastavíte kedy chcete.
Já bych se teda bála, navíc by sis asi musela i u autobusového přepravce zjistit jak a kde by po dobu cesty bylo, v autě ho máš v autosedačce a v buse??? Nejsem si jistá, jestli můžeš mít miminko v náručí, co kdyby se náhodou stala nehoda, na tohle se spíš poptej.
Hele a co letadlo??? Možná to vyzní blbě, ale letenky už asi oproti místence na bus tak moc rozdílně drahý nebudou (já to nevím), ale cestu bys měla rozhodně dost časově kratší.
No ja cestuju s malou domu 9hodin v letadle,ale tam si ji muzu vyndat,chovat ji,prochazet se a td…V tom autobuse bych se bala co kdyby nehoda…
proste se tam jezdi dost divoce,slusne receno
a 12 hodin v sedajde ji asi neudrzis…
Co cesta na noc?Nejezdi neco?A nebo potom to letadlo ale ceny taky neznam…
No já bych se toho asi moc nebála, vlak by byl sice lepší, ale i do toho autobusu si můžeš vzít svou sedačku a dítě mít v ní. Pokud maličká vydrží tak dlouho spinkat a budit se jen na kojení tak ideální stav. Já osobně bych po porodu (i2-3měsíce) měla trochu strach o sebe, protože sedět 12hodin v autobuse??? AUUU
S malým jsem v 1 měsíci věku absolvovala 3 hodinovou cestu autem (a ještě jsem sama řídila). Šlo to. Celou dobu spal…
Pokud chceš jet, navrhla bych ti pár věcí:
Držím ti palce, aby ti to vyšlo. Ale zbytečně prosím neriskuj…
Tak ja Vám dakujem za názory aj som to čakala, no tchýne tu už bola, ale tchán on nie tak som chcela aby malú videl na živo.
Tak vydržia do leta kým pojdeme na aute to za 8.hod sme tam.
Ale tie letenky mrknem.....
ahoj nenapsala jsi ještě, proč ne vlakem? já bych většinu cesty absolvovala vlakem a ten poslední úsek autobusem, to mi přijde jako nejideálnější, ale ty to určtitě nakonec sama dobře vykoumáš ![]()
Boriska píše:
ahoj nenapsala jsi ještě, proč ne vlakem? já bych většinu cesty absolvovala vlakem a ten poslední úsek autobusem, to mi přijde jako nejideálnější, ale ty to určtitě nakonec sama dobře vykoumáš
Joj vlakom to nemám žiadne skúsenosti a do tej našej diery kde bývam tak by som musela asi 10× prestupovať ha ha.
Dačo sa už vybavuje asi pusťia manžela tak pojdeme na aute, tak dúfam, že pojdeme.