Nelezení

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
166
9.3.09 10:24

Nelezení

Ahoj maminky,
tak se na Vás zase obracím s dotazem. Máme osm a půl měsíční holčičku a stále se nechce rozlézt. Vypadá to u nás tak, že jejím vrcholným pohybem je válení sudů (a to na obě strany), ale jinak nic. Když je beruška na bříšku,tak se ani nesnaží pod sebe ty kolínka dostat. Prosím, máte někdo podobnou zkušenost a dítko bylo zdravé?

Zase trochu plaším, mám totiž strach, že když se nerozleze, tak budeme muset zase začít cvičit (cvičili jsme Vojtu kůli zpřetrhaným nervům v levé paži). Máme dost uplakanou holčičku a to cvičení by nám rozhodně nepomohlo. Mějte krásný den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2649
9.3.09 10:41

Klid, ještě má čas - slavné tabulky udávají lezení v průběhu 9. měsíce. Starší syn začal lozit až v 10. měsíci, kdy už stál a obcházel nábytek. Mladší začal nějak v polovině 9. měsíce. A to nebyli nějak líná mimina, pohybově patřili k těm průměrným.

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1535
9.3.09 10:42

Ahojky,

chci tě uklidnit, nepanikař, holt ne všechny děti jsou tabulkové. Např. náš synek začal lézt po kolínkách v roce a půl :D On se zkrátka z válení sudů, přesně jako u vaší holčičky, u nábytku postavil a ve 14-ti měsících začal chodit. Všude jsme slyšeli, jak je důležité nepřeskočit žádný vývojový stupeň, ale jak mám to dítě přemluvit, aby lezlo :?: Prostě mu stačilo válet ty sudy, aby se dostal tam, kam potřebuje…

Nezoufej, máte ještě čas, buď se rozlezete, nebo to holt přeskočítě jako my :wink: Jo a syn je samozřejmě zcela normální kluk :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2681
9.3.09 10:47

Opravdu má ještě čas. Šimon v 8,5 měsíce začal sedět a stoupat si a v 9,5 začal lézt a přesně v roce chodit. Pak to šlo děsně rychle. Cvičili jsme taky vojtovku, ale upřímně nechápu, proč se toho cvičení maminky bojí jak čert kříže. Cvičili jsme kvůli blbýmu porodu spíš preventivně, brečel přitom, ale je jasný, že jenom kvůli tomu, že ho držíš v poloze a on nechce, tak se vzteká. Přece sama musíš poznat, že vojtovka nebolí. A do teď z toho mám dobrý pocit, že třeba syn nebude mít bolesti zad, jako mám já a celá naše generace. Takže já bych ti poradila někam zajít. Sice má ještě čas, ale pár týdnů cvičení jí může nakopnout tím správným směrem, potřebuje si jen uvědomit svaly, které má používat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
9.3.09 10:58

Re: Nelezení

vichad píše:
Ahoj maminky,
tak se na Vás zase obracím s dotazem. Máme osm a půl měsíční holčičku a stále se nechce rozlézt. Vypadá to u nás tak, že jejím vrcholným pohybem je válení sudů (a to na obě strany), ale jinak nic. Když je beruška na bříšku,tak se ani nesnaží pod sebe ty kolínka dostat. Prosím, máte někdo podobnou zkušenost a dítko bylo zdravé?Zase trochu plaším, mám totiž strach, že když se nerozleze, tak budeme muset zase začít cvičit (cvičili jsme Vojtu kůli zpřetrhaným nervům v levé paži). Máme dost uplakanou holčičku a to cvičení by nám rozhodně nepomohlo. Mějte krásný den.

Klíííd, v osmi měsících mi ani jedna Kunhůtka nelozila. Dokonce se tou dobou Ada a Eli ani nepřetáčely!!!! Eli je vůbec rekordmanka - ta se začala přetáčet až skoro v roce, lezení to samé. A teď lítá jako čamrda, umí sama ze i do schodů a je moc šikovná :)

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
9.3.09 11:05

jaké máte podlahy?
my povětšinou kluzké a dítě se plazí- dnes již s občasným pokusem o popolezení.(za mesic mu bude rok)
máte ještě čas, v pohodě.

har.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
9.3.09 11:07

Ahoj, vlastní zkušenosti ještě nemáme, ale z toho, co jsem všemožně vyčetla, na lezení má čas až kolem desátýho měsíce, v jedenáctým je to prý už vhodné podpořit. Úplně přeskočit taky není dobré, ale stačí jen částečný náznak, kvůli sedu a přitom lézt ani nemusí. Každé dítko je vážně úplně jiné a ve valné většině se k tomu chození dopracuje nějak samo i mimo předepsané tabulky a cviky. Ale která máma se o ně nezajímá a nečte, že? :D Taky jsem četla zajímavou pomůcku, tedy krom neklouzavého povrchu, navedení kolínka do pohybu,…jedněm pomohly kamínky v trávě…mimčo to píchalo do bříška, tak ho zvedlo :lol: . Ale kdoví, třeba to byla jen náhoda. Tak úspěšné lezení! Nás teprve čeká plazení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1752
9.3.09 11:13

Ada taky neleze,plazí se dozadu a rotuje a dostane se všude. Břicho zvedne, jen když docouvá k překážce a zarazí se o ní nožičkama, pak se na kolínkách 2-3× zhoupne. otočí se a plazí se zas na jiný konec. Nedělala bych paniku. Některý děti nelezou vůbec. Kamarádky syn v 10 měsících stá, v 11 chodil a pak teprve někdy po roce lezl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
9.3.09 11:19

Ahoj holky, my máme většinou kluzké podlahy (kromě pokojíčku, kde je koberec, ale ani tam nevyvíjí nějaké úsilí :-)).Jinak chci říct, že náš drobeček si ani nestoupá ani nezapírá nožičkama (takže o stání nemůže být ani řeč) ani si sama nesedne.
Vojtovky se bojím, protože z našeho uplakaného mimíska bude ještě uplakanější (vím to z vlastní zkušenosti). Ví, že to těm dětem pomáhá.
Děkuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
9.3.09 11:36

nase mala zacla lezt az v desatem mesici a pak asi tyden nato si i sedla,do te doby jen sudy ani na kolinka se nezvedala,takove to perovani..a meli jsme cvicit 3× denne,jenze byla taky uplakanek a tak jsme cvicili s bidou jednou vecer:).Jo a jakmile nasla ten figl jak lezt,tak zadne kluzke podlahy nevadi,pak uz jim to jde vsude:)..takze klid,opravdu mate cas:)

• Citovat
  • Upravit
1209
9.3.09 13:20

Ahoj, jestli pozoruješ den ode dne alespoň mírné pokroky, tak bych se nenervovala. Naše T. zvolila následující postup - válení sudů, plazení vzad, plazení vpřed, lezení vzad a konečně lezení vpřed, a to jí bylo 13 měsíců :P To válení sudů jí vystačilo celkem dlouho, dostala se kam potřebovala, takže proč by zkoušela něco nového :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
9.3.09 13:33

Ahoj, bud v klidu, nas Tomik taky jeste neleze. Ale je podstatne starsi. Ma na vsechno cas, jde si svym tempem a tabulky ho nechavaji klidnym. Cvicime od narozeni, ale ne Vojtu, ale ruzne posilovaci cviky a takove ty nakopavaci. Vetsinou ho to cviceni bavi. Nekdy samozrejme brecel, ale vzdycky to pomohlo. Tak nezoufej, nejsi v tom sama a osobne si myslim, ze nas co nevidet predbehnete..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6069
9.3.09 14:09

ahoj,
z toho si nic nedělej - má ještě dost času a každé miminko je jiné. Naše Anička začala pořádně lozit až teď v pátek - před tím už se tak jako píďalkovala delší dobu ale teprve teď se tím plazením dostane někam dál. Uvidíš rozleze se vám a pak budeš ještě ráda vzpomínat na to miminko co nikam neutíká :D
 Pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
9.3.09 22:36

Re: Nelezení

Lesina píše:

Klíííd, v osmi měsících mi ani jedna Kunhůtka nelozila. Dokonce se tou dobou Ada a Eli ani nepřetáčely!!!! Eli je vůbec rekordmanka - ta se začala přetáčet až skoro v roce, lezení to samé. A teď lítá jako čamrda, umí sama ze i do schodů a je moc šikovná :)

L.

Les, ani nevíš, jak jsi mě uklidnila!!! Naše cácora teprve před týdnem začala válet sudy. Ale začala, a to je hlavní ;) Tak třeba někdy i poleze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
10.3.09 06:43

Mám ten samý problém, naše Aňa taky neleze, vlastně nevyvíjí vůbec žádný pohyb vpřed, jen odstrkování vzad a dokola, na kolínkách péruje už asi měsíc. Dnes jsem chtěla valit k pediatrovi, aby nás skouknul. Jsem z toho na nervy, vím, že se nemá porovnávat, ale Eliška byla čilouš, ve všem napřed … Aňa je takový roztomilý přerotlý tlusťounký miminečko, nechce ani jíst:( Jenom kojíme.....

Přece jenom asi vyrazíme, jako záminku mám vyrážku na bříšku.

Mějte hezký den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky