Miminko a pravidelný režim

1280
5.3.09 15:55

Miminko a pravidelný režim

Všude s dočítám jak je důležitý pro miminko pravidelný režim, ale připadá mi že to ještě není to pravé ořechové , ale zase to není nejhorší , zajímalo by mě , jak jste to udělali vy?jak ste docílili nějakého režimu? :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
5.3.09 16:00

ahoj Ol, vykašli se na režim. honzíček je pidimužík, dělá si režim sám. Já mám režim takovej, že koupu večer :D jinak je to fakt dost různy
Nepřihlášená Janáč + Macíček (1 měs. + 1 den)

• Citovat
  • Upravit
7235
5.3.09 16:03

Mesicni miminko je na rezim jeste moc maly…:), my jsme jen koupali cca ve stejnou hodinu. Nas Matej si nejdriv udelal jaks taks rezim v noci.. a pro usinani ale pres den rezm veskrej zadnej a nutit ho nebudu…;) Stejne si ho pak udela sam…tot muj nazor..:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
452
5.3.09 16:24

Máš malinkatý miminko. Neřeš to, režim přirozeně vytvoříte, aniž se o to budeš nějak víc snažit.

Kluci už jsou velcí, ale jako malí spali přes poledne klidně v kočárku, nebo v autě v autosedačce někde na cestách, jen jsem chtěla aby 5× denně jedli, spali po obědě a v nejpozději v osm večer byli v postýlkách. Nijak jsem je nepoškodila, si myslím. :) Starší Filípek ještě dnes, a to mu bude v červnu pět po obědě i dvě hodiny spí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
5.3.09 16:25

Ahoj, holky mají pravdu, tvůj Honzíček je na pravidelný režim moc malý, takoví prcci to mají ve své režii, zařídí se sami podle potřeby :lol: (a mají na to nárok 8) ) a rodičům nezbývá nic jiného, než se přizpůsobit :wink: . U vás se dá opravdu pravidelně jen koupat, eventuelně chodit ven, ale jinak nic. AHoj, M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
5.3.09 16:38

Na jesnou otázku jasnou odpověď. V roce. Dřív si děti dělají to co potřebují, tehdy když to chtějí a když to tak není, tak jsou to řvoucí bestie. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2887
5.3.09 16:39

Ahoj, jak říkají holky, u tak malého miminka režim nefunguje, neexistuje. Např. Áďa až v šesti měsících si zvykla chodit ve stejnou dobu večer spát. Sama si o to řekne. Určitě má smysl koupání (ale stejně se většina dětí nekoupe každý den) a např. říkání nějaké uspávací formulky před spaním (nějaký ten rituál). Děti si ho vštípí a až bude malý o pár měsíců starší, bude vědět, co k čemu patří…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21560
5.3.09 17:05

tak my jsme už v porodici najeli na kojení po 3-4 hodinách. ale KLárce to tak vyhovovalo. jinak jsem od začátku držela večerní koupání, pak nakojit, uložit do postýlky, pohladit (pohoupat) a spinkat. to bylo tak jediné. postupně se nám pouze měnily časy, kdy takhle chodila spinkat. nejdřív jsme koupali kolem 6, pak se to posouvalo na pozdější doby.
přes den jsme většinou chodily ven dopoledne a dpoledne a to spala v kočárku. hodně jsme ale jezdily i do centra Prahy a to pak byl den úplně jiný. :-)
a holky mají pravdu v tom, že si dítko většinou řekne samo, co konkrétně potřebuje.
nm se většina rituálů ustálila po šestinedělí. prostě jsme si jedna na druhou zvykly a udělaly si program takový, aby vyhovoval oběma. snažila bych se to nelámat přes koleno, spíš najít kompromis :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
5.3.09 17:44

Tak my jsme pravidelného režimu dosáhli jen ve spaní. Prostě v sedm jsme šli koupat a v osm do postýlky. Kojila jsem jen dle potřeb malé a ta ty potřeby měla nějaký rozházený :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1334
5.3.09 17:58

Ahoj, my máme 15 dní starou holčičku a teď bych řekla (tak 3 dny), že si zvyká na 3 hod. odstup. Jak ve dne, tak v noci, koupeme většinou kolem 18 hodiny. Tak nevím, jestli je normální, že si tak malé mimi vytvořilo „režim“? 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1280
5.3.09 18:13

Já si na Honzíka nemůžu stěžovat , už asi 14 dni kojím ve dne po dvou hodinách a v noci po čtyřech hodinách, připadá mi že už si na to zvykl, protože to jsou ty samé časy , kdy vyžaduje mlíčko.Jen mě zajímalo jak to bylo u vás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
5.3.09 18:26

AHoj
těžko, tak ňák nakonec plus mínus docílili, a sice jsme k tomu byli nuceni, abychom se aspoń trochu vyspali (podotýkám že jsem ale u toho byla „nosička“ na rukou, uspávačka a uhoupávačka)

Vybavena moudrými radami od doktorky (když už manžel po měsíci v noci začal pronášet věty jako „to dítě je netvor“):
snažila jsem se přesně dodržovat časy vycházek (zezačátku jsem teda jezdila jednou denně, vždycky ve stejnou hodinu a stejně dlouho, přibližně), a časy večerního uspávání, čehož jsme docílili pomalinku (do 2 měsíců):
v noci na dítě pokud možno nemluvit, a přebalovat a krmit při minimálním osvětlení
dodržovat čas vycházek, čas večerního koupání a čas ukládání do postýlky, a „rituály“ = pokaždé uspávat naprosto stejným způsobem.
u nás to naštěstí zabralo, a pak už usínala sama ve čtvrt na osm, jen jsme ji tam položili, uvelebila se a hajala. Ale trvalo to teda dýl.

U VŠECH DĚTÍ TO ALE NEFUNGUJE, kamarádka to chudinka dělala poctivě a poctivě, a holčička si to prostě dělala stejně po svým :cry: :roll: a usínala jí kolem půlnoci atd… Prostě když nechtěla, tak byla neuspatelná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
5.3.09 20:14

Misutko, tříhodinový odstup je určitě normální i u dvoutýdenního mimča, zrovna tak jako je normální i ještě nepravidelný odstup. Ty si ale můžeš říkat JÁ SE MÁM, můžeš si i někam na chvíli bez stresu zajít a taťka pohlídá :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
330
5.3.09 21:35

Ahoj, tak mi kromě víkendů pravidelný režim máme. Ale to jak jsem toho docílila neporadím, protože u nás to byl kompromis mezi tím co chtěl on a toho co jsem chtěla já (zanedbatelné procento).
Začali jsme tak, že jsem řekla že uspávat malého budeme mezi 19:30 až 20:00 max 21:00 (když jsme někde na návštěvě nebo malý je dost akční) a že koupat se bude co druhý den mezi 17-19 hodinou podle toho jak bude vzhůru a místních podmínek.
A taky máme pravidelnou dvouhodinovou procházku v kočárku přes poledne (většinou s babičkama). Jinak jsem do cca 2,5 mesíců neřešila nic dalšího, když chtěl spát spal, když nechtěl hrál si.
Jen v noci, když se vzbudil nebylo žádné hraní s mamčou, ale nechala jsem ho ležet v postýlce a případně mu dala na šahání nějakou hračku nebo jsme se na sebe jen koukali případně posléze jsem ho nechala jen tak se hýbat. Noc u nás trvá cca od 20-6:30. Ale většinou ráno už jen leží v postýlce a kouká okolo nebo na ruce.
Jen v posledním týdnu jsem začala trochu sledovat kojení a snažím se dodržovat 2-3 hodinové intervaly mezi (předtím chtěl i častěji). V noci kojím podle toho jak se vzbudí.

Ale musím říct a zaklepat, že v tomhle ohledu mám velmi spolupracující dítě a zatím nebyl výraznější problém. Hrozně to záleží na nátuře dítěte. Myslím, že nic se nemá přehánět. Ono pravidelnost to chce do toho života začlenit, ale všeho s mírou. Já osobně nechápu maminy, co se snaží režim nastavit za každou cenu - kojení, noční spaní, denní spánek atd.(mám i takové kamarádky a ty většinou maj problém, že se jim dítě pořád vzteká a nebo brečí)

Beru to hodně podle sebe…mám ustálený čas, kdy chodím spát a kdy stávám a přibližně, kdy jim…ale taky to nedodržuju úplně přesně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21560
5.3.09 21:36

Misutko, buď ráda za vzorné dítko ;-) je to jedině dobře. klárka taky tak fungovala (kromě nějakých drobných výjimek, které jsme jí vysvětlili - jako například v 5 měsících se chtěla v noci kojit co 1.5 hodiny a to jsem pak nedávala… ale na to jsou taky metody ;-) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí