Od kdy k zubaři?

P.
2302
3.3.09 08:51

Od kdy k zubaři?

ahoj holky, začalynám růst zoubky, pomalu ale jistě :-). chtěla jsme se proto zeptat, od kdy se chodí s miminkem k zubaři, ai až o dost později, že? já jen, abysme něco nezanedbali.a čistit se začínají zoubky hned? i ty ještě ne úplně 100% vyrostlé?děkuju vám!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
642
3.3.09 09:04

Cistit hned :wink: Kontroly jsme tu meli ve skolce, tak nevim, jak je to u vas :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
3.3.09 09:09

Domluv se se zubarem, kam pak budete chdoti. Kazdy to ma jinak. Podle te prukazky myslim, ze prvni prohlidka je v roce, ale tu chce delat jen maloktery doktor. Vetsinou chteji deti az tak od tri let, ale jak rikam co doktor to nazor. My jsme poprve byli v roce a pul a to si jen sedl na zidli a pusu stejne neotevrel to same ve dvou letech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
P.
2302
3.3.09 09:09

takže kontroly věkově az ve skolce, cca tedy od 2-3 let?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
3.3.09 09:16

čistili jsme hned…otírali vlhký hadříkem /takovou gázou/
na první kontrolu jsme šli ve 2 letech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
585
3.3.09 09:22

čistili jsme hned a a k zubaři půjdeme poprvé až teď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
3.3.09 09:29

S malou jsem byla poprvé u zubaře právě teď, ve dvou letech. Pusu otevřela, asi tak 3 měsíce jsem ji motivovala, že dostane od nás za odměnu obrázek nebo čokoládku.
Naše zubařka tvrdí, že dřívější prohlídka je zbytečná.
Zuby čistíme asi tak od 10ti měsíců, nejdřív jen večer, pak i ráno (až jich bylo víc). Když byl problém s kartáčkem (měla období), setřela jsem jí zuby gázou.
Přikláním se k názoru čistit zuby od jejich prořezání.

• Citovat
  • Upravit
P.
2302
3.3.09 09:30

děkuju vám!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
3.3.09 09:36

nam detska dr rikala, ze mame jit ve dvou letech, ale ve zdravotni prukazce jsou chlivecky i na kontrolu ve 12 a 18 mesicich, tak jsem se ptala na zubnim a rikali, ze berou od roka, tak jsme tam byli s Emcou uz trikrat. Ale pravda ze prvni dve prohlidky kricela tak, ze se pan zubar nemohl ani dopocitat zubu… :roll:
Ve dvou letech uz byla uzasna a nechala se prohlidnout bez problemu.
Zoubky jsme se snazili cistit obcas kdyz vyrasily prvni, pak pravidelne kdyz vyrostly stolicky, ale Emicka na sebe nedala sahnout, tak jsem je vypucovala tak jednou tydne nasilim :? Od roka a pul nadherne otevira pusu a dvakrat denne si necha zuby nadherne vycistit :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
3.3.09 09:53

Čistit hned, k zubaři až dítko otevře pusu. Starší holky v cca roce a půl, Eli to poprvé čeká teď - v roce neotevřela… Trénujeme ukazování zoubků, tak uvidíme.

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
3.3.09 09:57

My měli první zoubek zhruba v 6,5 měs. Prvně jsme Matýska sebou vzali k zubaři v roce. Sedl si na křeslo, sestřička ho povozila :D . Pak se u taťky na klíně díval, jak mi zubař prohlíží zuby a nechal si taky kouknout do pusy. Chodíme tak jednou za půl roku, když jsme objednaní. Spíš jde asi o to, aby děcko vydrželo mít chvilinku otevřenou pusu a doktor, nebo alespoň sestřička tam mohli kouknout nebo i sáhnout nástrojem. Ale nejdýl bych šla ve 2 letech - pokud nebudete mít potíže. Čistili jsme od prvního proříznutí - nejdřív masážním kartáčkem, když povyrostli tak kartáčkem bez pasty a když začal jíst kousky, tak s troškou Elmexu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3504
3.3.09 10:05

Poprvé jsme byli kolem jednoho roku, chodíme pravidelně každý půlrok, tj. teď ve dvou letech už byli třikrát. Nejde tak ani o tu prohlídku (i když dr.kontrolovala jak jim rostou zoubky a tak, tak si myslím, že to není na škodu) jako spíš o to, aby si zvykli, že je to v pohodě. Vezmu si je vždycky na klín a řeknu ať ukážou zoubky a většinou poslušně otevřou pusinu :wink: . Dr. je povozí na křesle a jdeme :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
3.3.09 10:24

My byli se synem poprve asi ve 2,5 letech, uz otevrel pusu a nechal si tam i rypat, s dcerkou pujdem taky tak, mozna to zkusime hned jak ji budou dva. Cistime od prvniho zoubku jak se nam podari, asi od tech 2,5 roku uz jsme zavedli pravidelne rano a vecer (hlavne to vecerni je dulezity a pak uz nejime)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2661
3.3.09 10:45

My jsme šli těsně po roce v rámci celorodinné preventivní prohlídky. Zoubky ukázal, když viděl jak otvíráme všichni. S čištěním zoubků bojujeme. Nerad si nechává sahat do pusy. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
3.3.09 11:36

Vojtovi vyrostly první dva tesáčky v 6 měsících, což bylo v lednu. Já jdu k zubaři v dubnu, tak jsem se při objednávání ptala, kdy ho tam mám vzít s sebou. Dr pravil, že klidně v tom dubnu, ale spíš než o prohlídku půjde o to, aby si to dítě 2× do roka zvyklo, že se mu do pusinky někdo dívá. Nedělám si ale iluze, že to půjde :P .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí