mám už koupit botičky?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
146
1.3.09 11:44

mám už koupit botičky?

sice se chystám pomalu koupit malému botičky ještě sám nechodí jen za jednu ruku.ale myslím ,že by už mohl mít má 13 měsíců-jak jste to měli vy? a jaké jste koupily.Já se chystám na elefanty jsou pohodlné starší dcerka je měla a milovala je-jenže už chodila od 9 měsícců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6545
1.3.09 12:24

to s věkem nesouvisí. Pokud nemá problémy s nohama, tak dokud nebude víc chodit a sám, tak je nekupuj. Vydržela bych do jara, bude chodit sám, venku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
1.3.09 12:54

Já mám trochu jiný názor, botičky na doma jsem kupovala, když malé bylo 9 měsíců, chodila taktéž za ruku (stačil jí i prst) - měla to jako pro jistotu, ale na nohou byla rozhodně víc, než na všech čtyřech (ona tomu lezení nikdy moc nedala). Kdy jsme kupovali na ven, to už si nepamatuju, ale mám fotky, kdy jsme se Zuzkou venku na její 1. narozeniny (v dubnu), a tam už normálně běhá v botičkách po hřišti. Souhlasím, že s věkem koupě botiček nesouvisí. Botičky byly ze zdravotních potřeb, značku už si nepamatuju - takové ty kotníčkové zavřené kožené.
Názory jsou na to hodně různé, tady už taky nějaké diskuse na tohle téma prošly. Já jsem si to tenkrát hledala na internetu, a našla jsem názory předních ortopedů a pediatrů jak ty, že se má dítě nechat běhat doma bez botiček jen v ponožkách, tak ty, že se mají koupit botičky, jakmile dítě začne víc chodit. A teď babo raď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
1.3.09 13:12

tak já vycházela z informací od rehabky.

Bára první boty dostala, až opravdu chodila zcela sama, do té doby byla bez bot, ač za ruce uměla a kolem nábytku taky. Takže na 11m.

Aneta je měla ale o dost dřív, na 9m, ale proto, že ona stála od 7m, od 8m chodila kolem nábytku (sama se zcela rozchodila před 2 týdny), ALE tady byla indikace v tom, že stoupala na špičky a vtáčela nohy. Má / měla problém s nohama. Takže tam nám to rehabka a neurolog doporučili. Ale nemá je moc ráda, takže většinou je bez nich stejně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2257
1.3.09 14:39

Já jsem dávala boty u starší když začala tak nějak chodit za ruce (byla letní), doma jsme jí je ale nedávala, měli jsme protiskluzky, ale střídala jsem to. U mladší, protože je zimní, jsme je koupili ve chvíli, kdy jsme si jí jednou zkusili pouštět mezi sebou s manželem a ona šla a pak to začala zkoušet sama a bylo to. Utekla roku. Dávám jí je i doma, protože v zimě máme plovoučku studenou (jsme v přízemí), ale teď, když už chodí dobře to střídám. Mě zase doktorka říkala, že bosky by měla chodit hlavně venku ( v létě), když jsou nerovnosti, to prý má pak ten pravý efekt. A nekupovala jsem klasické bačkory, ale kožené od DPK, stáli sice hodně, ale je fakt, že se to vyplatí :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
364
1.3.09 16:16

Ahoj,
zrovna to taky řešíme. Matěj sice ještě nechodí, ale stoupá si u nábytku a stojí. Je to vetšinu dne - největší zábava. Bohužel stojí jen na šičkách a ty má ještě ohnuté. Tak nevím ????? Možná ty boty by byly jepší ???? Nevím jak ho to odnaučit? Jen pro spestření : Nevím kdo bude chodit dřív ??? Matěj nebo máma ??? Mám totiž zlomenou nohy ..... to je peklíčko !!!

Pěkný den všem a dobrou volbu. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3492
1.3.09 17:18

Boty mají mít děti až samostatně chodí dřív určitě ne a už vůbec ne když teprve stojí u nábytku apod. něco jiného jsou boty např. aby netáhlo na nohy v kočárku :) ale pokud se teprve učí chodit a obchází nábytek tak určitě bez bot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1633
2.3.09 11:36

My jsem začali dávat boty, když si začala stoupat, nebyly to úplně boty na chození ,ale kožené s pevnou podrážkou, aby se jim dobře vyvíjela noha, určitě bych nějaké takové koupila nebo bačkorky na doma :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
769
8.12.14 13:48

Dobrý de n, prosím obnovuji diskuzi. Dcerce bude 13 měsíců. Od 11 měsíců obchází nábytek a teď v roce se začala pouštět a udělá, tak bez držení 5-10 kroků. Doma má buď capáčky a nebo ponožky. Všude máme PVC. Chtěla jsem se zeptat zkušených maminek, myslíte že už by jsem ji na doma mohla koupit bačkůrky(samozřejmě se žirafkou či jiné zdravotnické) děkuji moc za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
8.12.14 17:21

@knight Určitě, na tom PVC bude v bačkůrkách jistější, nebude jí to tak podkluzovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
9.12.14 09:00

@knight Doma máme všude PVC nebo dlažbu. Na rehabilitaci doporučeno nechat doma jen v capáčkách.
Jinak dítěti, které ujde jen 5-10 kroků (= samo ještě zcela jistě nechodí) bych zatím vůbec žádné botky nenasazovala. Ta noha potřebuje ještě pracovat, ne být v pevné botě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí