Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Malá dostala po třech měsících první dávku hexa a první očkování Prevenarem, od té doby brečí, nechce jíst, nespí a včera řvala celý den tak, až se dusila. Jeli jsme s ní na pohotovost, doktorka nám předepsala nějaká homeopatika - prý má malá ojedinělou reakci na to očkování. Nemáte někdo podobné zkušenosti? Doktorka co malou očkovala říkala, že ani po jedné injekci reakce nebývají, maximálně trošku teplota…
Ahojky,to jsou keci že na hexa nejsou žádné reakce
,kromě vysokých horeček,můžou být i daleko větší.Mohla bych ti vyprávět,jak to prožívala kámoška se synem.Málem skončili v nemocnici a je ráda,že má jen drobné následky.A to už jsou malému skoro čtyři roky.
My jsem neměli nic, ale kamarádka absolvovala jen první dávku a pak její holčičce museli dát jiný typ vakcíny. Hexu prostě nesnesla - teplota, zvracení, no pěknej mazec. Každý dítě je jiný. Určitě bych zašla k Mudře, kdyby se to rychle nezlepšilo.
http://www.ockovanideti.cz/…akcepook.htm
Jinak to možné je. Navíc dohromady s prevenarem. Už hexa je záhul. Když už musí být očko obojeho, tak to dávat zvlášt a ne dohromady, odstup aspoň 2 týdny mezi jednotlivými dávkami. Očko doporučuju nechávat s větším odstupem (mezi 1 a 2 dávkou může být až 3m, mezi 2 a 3 až 6)
Nám druhá hexa v 6m rozházela na hodně dlouho spaní (mmch třetí nemáme a je to už 8m…)
Taky koukám, že doktorka dala obě očkování současně, já bych to dala určitě zvlášť.
Jinak u Hexy jsme to měli postupně horší. První dávka jen slabá teplota večer. Druhá dávka vyšší teplota večer a ráno. Třetí dávka dva dny vysoká teplota. A bála jsem se čtvrté dávky, že to bude ještě horší a ejhle, malá vůbec u očkování nebrečela, sestřička říkala, že měla nožičku úplně uvolněnou, takže na místě žádná zarudlina a teploty taky vůbec žádné
![]()
Bára neměla po hexe (tehdy jsme jí platili, tehdy jsem si myslela, že je to lepší pro dítě) žádnou reakci, jen po druhé dávce 38 (ale lezly jí i zuby a asi byla trošku nachlazená, těžko říct, čím to bylo).
Aneta po první neměla nic (bohužel ani tu spavost, co měla Bára
), po druhé to spaní. Plus teda to TBC, no…(což Bára měla zhojené, tý to zreagovalo i zhojilo se to mezi 2 a 3měsícem)
Tak my po prvni hexa zvysena teplota, po druhe nic, po prevenaru 38teplota a ted po druhe taky nic. Malej ma reakci na ockovani akorat nechutensti, takze uplne odmita mlicko.
u nas tiez.. horucka az dva tri dni..a enchutenstvo..teraz sa vcelku drzal super..teploty dva a pol dna a uz sa rozpapal..ockovanie bolo vo stvrtok ale minule ockovanie nechchel moc jest tyzden ![]()
Tak my byli minulý týden ve čtvrtek na očkování 1. hexavakcíny a proběhlo to naprosto ok… (ťuk ťuk ať to nezakřiknu). Malej neměl teplotu, normálně dlabal, no ale možná o 3 dny později byl dva dny po sobě dost mrzutej - ale to vypadá, že není způsobeno očkováním, on prostě občas mrzout je … ![]()
Po prvním Prevenaru cca před měsícem to bylo všechno taky ok.
My jsme měli hexu a perevenar najednou - dr nám dala vybrat zda chceme obě naráz nebo zvlášť, řekla nám rizika i výhody očkování v jednom dni a rozhodla jsem se, že to riskneme. Vše proběhlo bez jakýchkoliv komlikací. Ani jednou (máme za sebou už všechny dávky) se nestalo, že by malý měl teplotu, byl plačtivý, podrážděný nebo cokoliv jiného. Je to strašně individuální, každé dítě je jiné.
Nám očkovali Hexu i Preve dohromady. Poprvé byla reakce horečka a ospalost. Druhé očkování v poho a třetí nás čeká příští týden. ![]()
Prosím o radu: minulý týden ve čtvrtek jsme byli s dcerou na očkování(4.dávka hexy a synflorixu) den po očkování se nic nedělo, další den dostala horečky(kolem 38) a byla velmi spavá, další den už horečky neměla, ale od té doby nechce jíst, je velmi mrzutá a uknouraná a stále velmi spavá…mám o ní velký strach, vůbec to není moje veselé dítě, jak předtím..myslíte, že to je reakce na očkování, nebo příznak nějaké nemoci
má taky asi 3dny průjem