Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj holky,
mám 4měsíčního chlapečka a poslední týden se mu rapidně zhoršila pleť, hlavně na hlavičce mezi vláskama a čelo.
Ve vláskách měl původně takové ty stroupky, takže jsem poctivě olejíčkovala a vyčesávala, ale nic nezabralo a zhoršilo se to tak, že stroupky a začervenalou hlavičku už má i nad čelem a po čele má taky červené flíčky.
Byla jsem s tím u dr. a ta mi dala na předpis krém LIPOBASE, ten zabral jen v té hlavičce ve vláskách, ale čelo a nad čelem mám pocit, že je ještě horší.
Máte nějakou radu????? Malého to hodně svědí, na doporučení dr. dávám 3×5kapek Fenistilu.
Díky moc.
Ahoj villo,
stroupky ve vlasech jsou úplně normální a i když to nevypadá moc hezky, nikdy se mi neosvědčilo s tím něco dělat. Možná, že se malému pokožka tím olejíčkováním a česáním ještě více podráždila ![]()
Párkrát jsem zkusila klukům stroupky sundat, ale jak říkáš, zčervenalo jim to, tak jsem toho raději nechala. Mají hodně husté vlasy, takže stroupky mají oba dodnes. Sice méně a skrz vlasy to není na první pohled vidět, ale jsou tam.
Jinak Lipobase je promazávací mast, je to čistý tuk, uškodit určitě neuškodí, ale jak říkám, v těch vláskách bych to nechala na pokoji, určitě se to zahojí a zlepší. Když ho to svědí, tak ten Fenistil by taky měl pomoct.
M byla od narozeni hodne vlasata a stroupku mela dost taky jsem porad zkousela vycesavat ale neslo to- pak sjem se nastvala a proste jsem to poradne promazala olejem vzala jsem si ji na klin a opatrne sundala nehtama- jak je to namazane (nechat chvili odmocit v tom olejovem nanosu
) tak to slo hezky- fakt jemne nehtama- vydrbat a hotovo
na svedeni fenistil a nebo se poradit s Dr- Lipobase by mela byt OK je tojen na to promasteni… tak envim drazdit by to nemelo
Adámek na tom byl stejně, nic nezabíralo, doktorka říkala jen vydržet, že to prostě miminka mají a že to časem zmizí, … když se mu to rozlezlo po celém obličeji a celé hlavičce, kolegyně v práci svorně doporučily emulzi „EXCIPIAL U LIPOLOTIO“ a máme konečně vyhráno - zmizelo vše z obličeje a i z hlavičky. Ta emulze je opravdu super, vřele jí už taky doporučuju.
náš Ada to měl taky , nejdřív nám dala MUdra takovou namíchanou vodu v lékarně, ale to vůbec nepomohlo, drbal se víc a pak mu zabrala emulze EXCIPIAL U LIPOLOTIO.