Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj všichni.Potřebuju poradit.Mám 4,5 měsíčního chlapečka a jsme na UM-Nutrilon.Do teď jsme měli Nutrilon 1 a přešli jsme na Nutrilon 2 z důvodu toho,že nám přestal stačit.Pil 240-270 ml- jedna dávka.Vážíme 7,800 gramu a měříme 66 cm.Chci se zeptat zda můžu dát u Nutrilonu 2 dávkování jako u jedničky,protože na krabici Nutrilonu 2 je napsáno jen dvojí dávkování.Ale on to nevypije a skoro vždycky trochu nechá.Je možno dát míň i když to není na krabici napsané,
ahojky davkovani u Nutrilonu 2 je uplne stejne jako u Nutrilonu 1,tj. na 30 ml vody jedna odmerka mlicka ![]()
Aha.Tak to to je dobře.Já jen jestli něco nedělám špatně.Díky.
Kočko kolik dávek denně mu dáváš? Mám zhruba stejně starého kluka a taky řeším, kolik a čeho, no po pravdě Filip je ještě těžší ![]()
Ahoj.Já mu dávám zhruba 5 dávek.Přes den 180 vody a 6 dávek to je 210 ml a na noc než jde spát tak 210 vody a 7 dávek to je 240 ml..Ale teď mi třeba snědl 240 ml.Taky ještě zkouším co mu bude vyhovovat.Ale spíš nám bude vyhovovat čtyři dávky po 210 ml a jedna po 240 ml.Teď řeším jeho stolici,asi má zácpu.Před tím chodil každý den,ale ted dva dny už nebyl.A má jí takovou tužší.Asi je to proto že má jiný mlíko.Co myslíš?
Jestli jsi měnila krmení, i když jen jedničku na dvojku, tak je to podle mě normální, do čtyř dnů se nic neděje. Pokud ho to tlačí, zkus mu podráždit svěrač, buď rektální rourkou, nebo opatrnou masáží malíčkem kolem dírky. Kdyby to bylo víc jak 4 dny, doktorma nám (měli jsme taky potíže) doporučila probiotické kapky (pozor, stojí přes 600 a vydrží jen měsíc) nebo Duphalac, prostě laktulózu.