Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj,chci se zeptat jak vam meri rychlobezka.Ja si ted jednu rozslapla
,ale mam zkusenost,ze na ni zustala teplota namerena(rtut se pri vyndani ze zadecku ani nehla).Ted mam teplomer novy,a ten jak vytahnu po mereni,rtut hned jede zpatky dolu.Je to normalni??Jde mi o to,ze se s dcerkou pri mereni trosku peru,a nez pak zamerim oci na rtut,uz je davno jinde
.Jake rychlobezky mate vy?dekuji
rychloběžku jsme měli vždycky takovou jak píšeš - tj. rychle ukáže teplotu, ale stejně tak rychle „spadne“ rtuť když teploměr vyndáš, proto je rychloběžka vhodnější pro dospělý než pro děti
Normální rychloběžka hned padá dolů, ještě že my už ji nemusíme používat ![]()
ahoj,rychloběžku vubec nepoužívám,je k ničemu,hned to spadne a ani mi to nějak celkově nejde.
koupila jsem si ušní teploměr a měří skvěle a přesně i když jsem četla že na něj hodně lidí nadávalo,tak já měřila rychloběžkou,v podpaždí a pak ušním a teplota byla všude stejná,takže já doporučuji ušní.Nemusíš dítě v noci budit vsklékáním,za vteřinu je to naměřený ![]()
Já mám koupený digitální teploměr pro děti od Hartmann Rico,měří do 10s,ale teplota na něm,narozdíl od rychloběžky,zůstane.
Tak uvidíme,jak se osvědčí.
Ahojky,
tak my budeme asi rarita, páč rychloběžkou měříme v zadečku doteď:-))) Já si na to tak zvykla, prtě spolupracuje a digošům nějak nevěřím… Je to taková, co rtuť jede hned dolů… Ale naši mají takovou, co naměřená teplota zůstává… Tak se asi při nákupu v lékárně informovat, vypadá to, že existujou obě:-)
P.