Šátkování

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
218
18.2.09 14:15

Šátkování...

Ahoj holky, vy co nosíte mimča v šátku mi možná poradíte.
Od šátku jsem si slibovala, že do něj uvážu malou a budu mít přes den volné ruce (jinak se jí musím věnovat skoro pořád a nic neudělám). Začali jsme klasickým křížem s kapsou
http://www.vbavlnce.cz/index.php?… ale jí se to moc nelíbí, protože nevidí kolem sebe a je nucená koukat mi do hrudníku - takže většinou sebou mele, zaklání hlavičku, kope nožkama a vzteká se. Kříž s kapsou mi teda přijde vhodný jen když je mimi unavené a chce spát, což ale moje nespavá holka rozhodně není. Takyjsem zkusila nějaké kolébky, ale ty mi nejdou, dcera je nějaká moc dlouhá a nechce se mi skrčit do klubíčka, furt natahuje nohy a brání se. Neznáte nějaký úvaz, ze kterého by viděla ven, potřebuje prostě pozorovat a tím se zabaví. Upozorňuji, že ješte nedrží sama hlavičku na 100%. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2390
18.2.09 15:20

Detto já mám doma také nespavce,v šátku, když nespí,vydržela až kolem toho čtvrtého měsíce.Jinak jak popisuješ,kroutí se,zaklání a pod.Ale mám pocit,že jiný ůvaz pro takhle malé děti není,jen kolépka,kříž,nebo na zádech,ale z odtuť také nic neuvidí.Zkuz zajít na Baby-cafe,tam je šátkařek mnohem víc a dokážou i dobře poradit.Třeba někdo bude vědět o nějakém úvazu,také by mě to docela zajímalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
18.2.09 15:24

Ahoj - máš vnější popruhy stažené na bocích, anebo do plochy?
Dá se taky vázat na bok, např. klokan na bok nebo smyčka na bok, ale vyžaduje to určitou zručnost.
Kolébku jsi zkoušela jakou? Z kolébky v kříži na boku, anebo ve dvojitém kříži je vidět pěkně, když se za tím záměrem naváže. Já kolébky moc nemusím, ale zrovna ten dvojitý kříž je hodně variabilní a hlavně z něj koukají nožky ven, takže tam dítě není jak sardinka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
18.2.09 15:34

pokud ještě nedrží hlavičku, tak mě jiná varianta než kolíbka nebo kříž s kapsou nenapadají.
Kdysi jsem měla k šátku brožurku s návody na několik různých úvazů, ale už jsem jí předala i s šátkem sestře, tak bohužel nemůžu ani zalistovat a poradit.

Nevím, jestli to je co platný, ale našla jsem při hledání info na webu návody na tychle úvazy, ale to je přesně to co už znáš, nebo ještě není pro vás aktuální (na zádech), no ale třeba to pomůže někomu dalšímu:
kolébka /> kříž s kapsou /> kříž na zádech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
18.2.09 15:34

Ahoj, jak je miminko staré? Nejlépe je vidět ze zad, ale k tomu je potřeba dost zkušeností. Pak je řešení poloha čelem dopředu budha, tj. do klubíčka se zkříženýma nohama a vložit jako do kolíbky v kříži s kapsou. Můžeš si ji opřít o hruď (mezi prsa) nebo ji dát na šikmo. Pro tuto polohu musíš mít kříž s kapsou uvnitř volnější, jde o cvik. Taky jí můžeš nechat nohy koukat ven, ale to pak trochu překáží. Další možnost jsou úvazy na bok, třeba klokan, tam vidí do strany. Hlavně to nevzdávej :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
18.2.09 15:49

tak jsem našla návod na vázání, který je doporučený od 12ti měsíců (viz odkazy) a na těch stránkách mají návody i na spoustu dalších úvazů, tak se koukni

na boku /> klokánek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
18.2.09 22:49

Do buddhy bych dítko v žádném případě nestrkala. Jednak to dělá s kyčlemi psí kusy (větší děti to asi přežijou), páteř není dokulata ani omylem, a hlavně hlava je u toho nejištěná naprosto naprosto. Když se dítě dostatečně zanoří do šátku při úvazu na bok, tak tam tu oporu hlavy má. Ale to vázání s aktivním miminem je dost mazec. Já mám cvik z prvního dítěte, ale napoprvé si to neumím představit, i když jsou takové talenty. Spíš si říkám (a to jsem šátkařka Šátkařka - závislost je krutá :lol: ), jestli by takhle aktivnímu dítěti nebylo líp na dece se spoustou hraček, tak, aby viděla, co děláš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2390
19.2.09 05:25

Tady jsem našla podobnou diskusi,u takhle malého mimča moc variant není http://www.baby-cafe.cz/modules.php?… ,musíte vydržet pár měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218
19.2.09 14:18

Holky, děkuji za odpovědi. Len-til-kah: Dcerka je fakt dost divoká, největší neštěstí při vázání do šátku jsou ty její nožky, pořád s nima kope a natahuje je. Na dece se spoustou hraček právě nevydrží, sama si vůbec nehraje a jakmile ji nechám samotnou, začne brečet a vyžaduje mě. Proto jsem chtěla začít s nošením v šátku, abych celý den nemusela u ní sedět a vymýšlet blbosti k zabavení. Fakt za celý den vůbec nic neudělám, kolikrát ani nejím, musela bych ji nechat řvát :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
19.2.09 14:28

Detto - a co s ní děláš, když je navázaná? Děcka v tomhle věku v šátku obvykle potřebují pohyb, nejlépe rytmický (rychlejší chůze, pohupování na balóně, houpání ze špiček na paty, poklepávání po zadečku…) víc než výhled. Když si to navykneš, uděláš i doma dost práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2589
19.2.09 14:30

Nevím, moc zkušeností s nošením nemám, neb J byl moooc spokojený v kolíbce (teda té šátkové, to zas jo :) ), ale mám pocit, že i když byl občas v kříži s kapsou- jako malý, nebo teď velký, tak prostě koukal bokem, na jednu či druhou stranu. Tak možná to bude v tom, jak psala Lentilka, mít ty postranní pruhy vedené ne přes mimčo, ale kolem něj a hlavičku prostě jistit jedním z nich, podle toho, na kterou stranu zrovna nekouká… Neboj, cvikem se to vázání hodně zjednoduší, takže už ti to pak půjde razdva a holčičce se to začne líbit. Anebo ti i navzdory tomu času dá najevo, že se jí to ani tak nelíbí a bude jasné, že prostě není šátkovací typ, i tak to může být, ale teď na začátku se to prostě určit nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218
20.2.09 11:01

maxik: než usne, tak s ni hopsám, chodím, houpám - přesně jak píšeš. Když už spí, tak si sednu a jsem v klidu. Ale jinak než na spaní to fakt zatím nevidím, když nemůže usnout, tak pláče a kroutí se, prtostě se jí to nelíbí. A budí se mi s pláčem, občas zapláče i ze spaní, jakoby ji něco bolelo :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4874
20.2.09 16:56

Detto, me jeste napadlo, jestli mas dobry satek a umis ho uvazat. Nemuze treba malou nekde skrtit nebo naopak, ze je ji v nem nepohodlne?
My jsme taky od malinka vazali kriz s kapsou a jak uz bylo receno, Klare nevadilo koukat do boku a nez drzela hlavicku tak jsme ji postrannim pruhem jistili a pak prehazovali.

Na zada se da vazat az deti drzici hlavu a nic by to neresilo…

Pokud u toho treba varis, tak se deti proste krouti, protoze ti chteji videt pod ruce, videt zdroj zvuku a pod.....

Co lehatko na linku? Uvidi na tebe, bude s tebou.....a neco udelas…Ja si takhle Klaru nosila í k zachodu a na zahradu, kdyz byla mensi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218
20.2.09 18:19

Endy: lehátkem to také občas řeším, nosím si ji s sebou do koupelny, když si myju vlasy atd… S tím šátkem fakt nevím, myslím, že je dobrý a vážu ho správně, ne moc natěsno, aby ji to táhlo a ještě kontroluju v zrcadle ze všech stran, jestli to někde neřeže. Třeba prostě nejsme šátkoví… :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2390
21.2.09 10:28

Detta jak jsem psala,my jsme na tom byly úpně stejně,přesně jak popisuješ,malá všátku chtěla být jen na spaní,i venku když nespala,tak brečela,kolem toho čtvrtého měsíce se to zlomilo a postupně si zvykla.Nelámej to přes koleno,když tam nechce být tak jí nenuť.Já jsem také skoro nic neudělala,postupně jsem se naučila uklízet a vařit jednou rukou :wink: .Ale teď už je to lepší.
Určitě ji nic nebolí, neboj,děti pláčou ze spaní i když leží v postýlce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí