Šátkování

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Durina
14.8.12 08:45

Dobrý den, mám 3měsíční dítě a 2letého kluka. Chtěla jsem jít dnes někam dál. Tak se chci zeptat jestli nosíte 2leté dítě ještě v šátků. Vzala bych si do šátku malou, ale mám strach, že ji bude zima a umím vázat jen do kolíbky a to se mi zdá, že je tam strašně moc pokrčená. Co myslíte?

• Citovat
  • Upravit
711
14.8.12 09:49

@Durina
Zima v tomhle počasí? To snad nemyslíš vážně. Přece jí tam nedáš nahatou a myslím si, že i tak by jí bylo akorát. Ohledně úvazu neporadím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
14.8.12 10:28

Miminko bych klidně už uvázala do kříže vertikálního - my vážem kříž s kapsou uvnitř a spokojenost velká. Na netu najdeš plno návodů jak na to - třeba vonzino má perfektní videonávody http://www.youtube.com/watch?…

Zima teda ještě rozhodně není - já dávám bodyčko s dlouhým rukávem a teplejší polodupačky, pokud nemám zrovna vypraný teplejší dám ponožky a normální bavlněný polodupačky nebo jen tepláčky bez ťapek na konci. Ani čepici ještě nedávám.

Co se týká dvouletého, buď bych vázala na záda nebo si pořídila manducu či něco podobnýho - na dovolené jsem teď nosila mimčo v šátku na břiše a skoro tříletou na zádech v manduce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
21.8.12 17:22

Maminky šátkařky.. nechce se mi otvírat nová diskuze kvůli hloupému dotázku :) Je nošení v šátku pro děti stejně návykové jako nošení na rukách? Mám trošku problémy s dcerou, sama neuleží, navíc ji trápí bolení bříška, tak jí je nejlíp u mě… už jako těhotná jsem si pořídila šátek, teď jsem k tomu ještě dokoupila manducu, setkávám se ale často s názorem, že si ji na to učím sama a at se pak nedivím, že je závislák… co vy na to???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10862
21.8.12 17:44

Ahoj, tak naopak bych řekla, že moje malá je daleko samostatnější a to jsem jí v šátku nosila často. Jako malá byla hodně uplakaná a měla problémy s nadýmáním. V šátku mi spala a pak šla v pohodě odložit, nebo se prospala a byla spokojená. Pak jsem jí vypustila (položila na deku či do postýlky) a buď spala nebo koukala. Takže řečí, že „si na sebe šiješ bič“ si nevšímej. ;) Budou chvíle kdy bude chtít být jen u tebe, ale to je naprosto normální. To jsou vývojové etapy, kterými si projde každé dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
21.8.12 21:16

Kdepak, naopak mam pocit, ze moje deti, vsechny znaji kocar spis z dalky, jsou krasne samostatne, nemaji problem si sami hrat (uz prvni s tim nemel problem), miminko momentalne nema potrebu byt neustale chovano, ale klidne lezi i hodinu pod hrazdou ci na brisku a hraje si samo. Blizky kontakt male nechybi, ma ho dostatek. Deti ani jedno nemely separacni problemy. Kocar golfac jsme sklidili u vsech deti zhruba v roce a pul, bo chodily bez problemu sami i delsi vzdalenosti, zadne chteni neustale nosit se nekonalo. A posledni co mi ted sdelila svagrova (doktorka, taky nosi)bylo, ze studie prokazaly velmimpozitivni vliv noseni deti jak na deti tak i nosice - telo produkuje behem fyzickeho kontaktu jakysi hormon, ktery priznive ovlivnuje pamet, mysleni, emoce. Z kecu si nic nedelej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5842
13.11.13 17:54

Ahojte maminky, potřebovala bych radu…nosím miminko v šátku téměř od narození, kočárek jsme vytáhli dosud tak jednou za 14 dní, když chtěl jít s námi tatínek…
Má otázka zní, zda si pořídit fusák do kočárku (nechce se mi utrácet penízky, pokud ho nevyužiju)…takže, nosily jste v šátku i celou zimu bez obtíží? Mám na mimčo ušitou teplou kapsu, v tom problém nevidím…ale, já vlastně nevím…koupit ho pro jistotu, nebo se na to „vyprdnout“ a prostě nosit jen v šátku? Malá bude mít v lednu půl roku…
Omlouvám se, pokud můj dotaz působí zmateně :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693
13.11.13 18:08

@March7 Pokud vozíte minimálně tak bych do kočáru dala dítě v kombinéze a přes něj peřinku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5883
13.11.13 18:11

Záleží na tobě. Nosit se dá bez problému v každém počasí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
13.11.13 18:15

Já být tebou taky nosím a když dáváš do kočárku jen občas tak stačí tepleji obléct a zabalit do deky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
13.11.13 18:19

Odnosit celou zimu se bez problémů dá. Jestli chceš využívat i kočárek a zda se ti vyplatí kupovat fusak ti asi nikdo neporadí. Nám se hodil na hlídání babičkami nebo tátou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5842
13.11.13 18:45

Děkuji vám za názory ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie