Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj, mám 5,5m holcicku, ja jsme alergik, takze s prikrmama cekame az od 7.m.jen kojim a uz bych ji chtela naucit pit i obcas neco jineho. dr. nam rikal vodu nebo caj, ale oboje nam plive…co jste davali mimcum vy? a jak dlouho trva az se nauci pit z lahve? nam to porad nejde..:-(
dekuju vam za rady!
Ahoj malou jsem ucila rovnou z nekapajiciho hrnecku a pije jen vodu a jinak kojim.Flasku nikdy nemela a mit nebude.Chce to cas ale nauci se,u nas hodne pomaha chvaleni a kdyz se napiju nejdriv ja ![]()
dekuju. a davas ji porad na teplotu tech cca 38C? nebo studenou, neprevarenou?
no tak my jsme také začínali rovnou nekapacím hrnečkem - flašku nikdy nevzala na milost. a rovnou jsme teda dávali ovocný neslazený čaj v pokojové teplotě. zkoušela jsem i různé dětské čaje, ale ty nechtěla kvůli anýzu. takže pije klasické ovocné čaje jako já
jinak teď už dávám i klidně nepřevařenou vodu přímo z kohoutku, ale Klárka je už výrazně větší. ale jinak pokud plně kojíš, tak dítko žádné jiné tekutiny nepotřebuje. kor teď v zimě… já jsem začínala dávat pít z hrnečku až když jsme začali s příkrmy…
Ahoj P.
Domca jako alergik zacinal jist prikrmy az tesne v 7.mesici. Do te doby nepil nic jineho, nez MM.
Flaska upadla v nemilost nekdy ve 4 mesici ![]()
Ted uz skoro nekojim, jen rano a pred spanim, tak se do nej snazim neco nacpat, takze jak psaly holky, pouzivam nekapaci pitko Avent, ale s tou vyndanou blanou, takze to kape, ale aspon neco vysosa ![]()
Vypije denne cca 30 - 100 ml, podle toho, jak se mu chce… ![]()
Davam bud Tekanee detsky caj nebo Ovocny caj Hipp (Fenykl + ovoce tusim), nebo takova ta mala Hami piticka, ale hodne redena vodou. Stejne to dopijim ja
Ma to radsi studene, teple moc nejede.
Jelikoz nema skoro zadne mlecne vyrobky (krome obcas Hollandie nebo vecer kasi z UM pro alergiky), tak jsem se ted rozhodla, ze odpo po svacine (kolem 17 h) ho trochu nakojim, aby nemel zizen a mel treba nejake ty vitaminy navic ![]()
Ja zacla davat jine piti nez MM az s prikrmy. Stejne jako holky z hrnecku s pitkem, flasku s dudakem odmital. Davala jsem fenyklovy caj od Alnatury nebo Babylove, pozdeji pak detske bylinkove od Alnatury a hermankovy. Ovocne plive do ted, jsou na nej kysele. Vodu zacal pit az pozdeji asi az v 10. mesici, driv ji odmital.
Já jsem začala dávat pití až ve chvíli kdy příkrmy převažovali kojení. Do té doby má dost tekutin z kojení.
Jinak k pití detský čaj na dobré trávení, případně jsou i ovocné dětské čaje, ale je na nich napsáno, které jsou vhodné od kolika měsíců. Taky jsem sem tam dávala lipový, ale ne moc dlouho luhovaný. A jinak čistou vodu, tu nejčastěji. Nijak neohřívanou, pokojovou teplotu.
Flašku jsme vůbec nepoužívali a z hrníčku s násoskou neuměla pít, takže od začátku z normálního hrníčku, zezačátko trošku brindá, ale to zachytí plínka nebo brindáček a pak se rychle naučila krásně pít. Dnes už pije z obyčejného hrníčku téměř sama. Jakmile jsme ukončili kojení, nebyl problém přejít na UM podávané v normálním hrníčku. Na cestách mám s sebou pití v skleničce od přesnídávky a pije přímo z toho.
Ahoj, my dávali převařenou kojeneckou vodu z nekapajícího Aventu. Když byla o trochu větší tak byla zvědavá, co mám v hrnečku, dostala ochutnat a od té doby pije stejný čaj z normálního hrnku (ale ten z mého hrnečku je pochopitelně pořád lepší
). Čaj vařím pro kojící matky od Lerosu nebo Babio, ale vody dávám dvakrát tolik než je v návodu, myslím, že jí to chutná, protože zná tu chuť z mého MM. Taky jí dávám napít vody, když se koupe (pochopitelně ji nenabírám ve vaničce
). A ještě můžete zkusit lžičku.
Tak hodně štěstí!
to maxak
Nejsem si moc jistá jestli čaj pro kojící matky je vhodný pro děti. Samozřejmě některé pří:,–(y určitě ano, ale některé netuším.
Ja davam tu vodu normalne pokojovou teplotu,nekdy i chladnejsi,podle toho kde to mam.A davam jak kojeneckou tak obyc pitnou vodu kupovanou ,ale u segry v novem dome(s novymi trubkami) dam i primo z kohoutku. ![]()
Cancerko, já si nemyslím, že by v čaji pro kojící matky bylo něco, co by mimi nemohli, vem si, že všechno, co maminka sní a vypije včetně zmíněného čaje přejde do MM. Navíc ho dělám z dvojnásobné dávky vody a T. toho vypije 50 - 100 ml denně (jinak pije MM s příchutí čaje pro kojící matky
)
Jo je mi jasné, že to co pije máma, se v určité části dostává do mléka. Ale nevím jestli by to mělo pít přímo. Ono záleží, z čeho se který skládá, teď už žádný doma nemám, ale tehdy jsem se myslím dívala a zdá se mi, že tam byla určitá bylinka, kterou by děti přímo dostat neměly. Samozřejmě pokud je to hodně slabý čaj a nedostává ho často, tak se nic neděje. ![]()