Co k pití 6m mimču?

P.
2302
15.2.09 11:05

Co k pití 6m mimču?

ahoj, mám 5,5m holcicku, ja jsme alergik, takze s prikrmama cekame az od 7.m.jen kojim a uz bych ji chtela naucit pit i obcas neco jineho. dr. nam rikal vodu nebo caj, ale oboje nam plive…co jste davali mimcum vy? a jak dlouho trva az se nauci pit z lahve? nam to porad nejde..:-(
dekuju vam za rady!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1264
15.2.09 11:23

Ahoj malou jsem ucila rovnou z nekapajiciho hrnecku a pije jen vodu a jinak kojim.Flasku nikdy nemela a mit nebude.Chce to cas ale nauci se,u nas hodne pomaha chvaleni a kdyz se napiju nejdriv ja :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
P.
2302
15.2.09 11:39

dekuju. a davas ji porad na teplotu tech cca 38C? nebo studenou, neprevarenou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21642
15.2.09 12:10

no tak my jsme také začínali rovnou nekapacím hrnečkem - flašku nikdy nevzala na milost. a rovnou jsme teda dávali ovocný neslazený čaj v pokojové teplotě. zkoušela jsem i různé dětské čaje, ale ty nechtěla kvůli anýzu. takže pije klasické ovocné čaje jako já :-) jinak teď už dávám i klidně nepřevařenou vodu přímo z kohoutku, ale Klárka je už výrazně větší. ale jinak pokud plně kojíš, tak dítko žádné jiné tekutiny nepotřebuje. kor teď v zimě… já jsem začínala dávat pít z hrnečku až když jsme začali s příkrmy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
15.2.09 13:00

Ahoj P.
Domca jako alergik zacinal jist prikrmy az tesne v 7.mesici. Do te doby nepil nic jineho, nez MM. :wink: Flaska upadla v nemilost nekdy ve 4 mesici :lol:
Ted uz skoro nekojim, jen rano a pred spanim, tak se do nej snazim neco nacpat, takze jak psaly holky, pouzivam nekapaci pitko Avent, ale s tou vyndanou blanou, takze to kape, ale aspon neco vysosa :wink:
Vypije denne cca 30 - 100 ml, podle toho, jak se mu chce… :roll:
Davam bud Tekanee detsky caj nebo Ovocny caj Hipp (Fenykl + ovoce tusim), nebo takova ta mala Hami piticka, ale hodne redena vodou. Stejne to dopijim ja :wink: Ma to radsi studene, teple moc nejede.
Jelikoz nema skoro zadne mlecne vyrobky (krome obcas Hollandie nebo vecer kasi z UM pro alergiky), tak jsem se ted rozhodla, ze odpo po svacine (kolem 17 h) ho trochu nakojim, aby nemel zizen a mel treba nejake ty vitaminy navic :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Efa
208
15.2.09 15:07

Ja zacla davat jine piti nez MM az s prikrmy. Stejne jako holky z hrnecku s pitkem, flasku s dudakem odmital. Davala jsem fenyklovy caj od Alnatury nebo Babylove, pozdeji pak detske bylinkove od Alnatury a hermankovy. Ovocne plive do ted, jsou na nej kysele. Vodu zacal pit az pozdeji asi az v 10. mesici, driv ji odmital.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2986
15.2.09 15:28

Já jsem začala dávat pití až ve chvíli kdy příkrmy převažovali kojení. Do té doby má dost tekutin z kojení.
Jinak k pití detský čaj na dobré trávení, případně jsou i ovocné dětské čaje, ale je na nich napsáno, které jsou vhodné od kolika měsíců. Taky jsem sem tam dávala lipový, ale ne moc dlouho luhovaný. A jinak čistou vodu, tu nejčastěji. Nijak neohřívanou, pokojovou teplotu.
Flašku jsme vůbec nepoužívali a z hrníčku s násoskou neuměla pít, takže od začátku z normálního hrníčku, zezačátko trošku brindá, ale to zachytí plínka nebo brindáček a pak se rychle naučila krásně pít. Dnes už pije z obyčejného hrníčku téměř sama. Jakmile jsme ukončili kojení, nebyl problém přejít na UM podávané v normálním hrníčku. Na cestách mám s sebou pití v skleničce od přesnídávky a pije přímo z toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1209
15.2.09 18:30

Ahoj, my dávali převařenou kojeneckou vodu z nekapajícího Aventu. Když byla o trochu větší tak byla zvědavá, co mám v hrnečku, dostala ochutnat a od té doby pije stejný čaj z normálního hrnku (ale ten z mého hrnečku je pochopitelně pořád lepší :P ). Čaj vařím pro kojící matky od Lerosu nebo Babio, ale vody dávám dvakrát tolik než je v návodu, myslím, že jí to chutná, protože zná tu chuť z mého MM. Taky jí dávám napít vody, když se koupe (pochopitelně ji nenabírám ve vaničce :twisted: ). A ještě můžete zkusit lžičku.

Tak hodně štěstí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2986
15.2.09 21:25

to maxak
Nejsem si moc jistá jestli čaj pro kojící matky je vhodný pro děti. Samozřejmě některé pří:,–(y určitě ano, ale některé netuším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2986
15.2.09 21:25

smazat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1264
16.2.09 10:43

Ja davam tu vodu normalne pokojovou teplotu,nekdy i chladnejsi,podle toho kde to mam.A davam jak kojeneckou tak obyc pitnou vodu kupovanou ,ale u segry v novem dome(s novymi trubkami) dam i primo z kohoutku. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1209
16.2.09 22:39

Cancerko, já si nemyslím, že by v čaji pro kojící matky bylo něco, co by mimi nemohli, vem si, že všechno, co maminka sní a vypije včetně zmíněného čaje přejde do MM. Navíc ho dělám z dvojnásobné dávky vody a T. toho vypije 50 - 100 ml denně (jinak pije MM s příchutí čaje pro kojící matky :P)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2986
17.2.09 11:53

Jo je mi jasné, že to co pije máma, se v určité části dostává do mléka. Ale nevím jestli by to mělo pít přímo. Ono záleží, z čeho se který skládá, teď už žádný doma nemám, ale tehdy jsem se myslím dívala a zdá se mi, že tam byla určitá bylinka, kterou by děti přímo dostat neměly. Samozřejmě pokud je to hodně slabý čaj a nedostává ho často, tak se nic neděje. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí