Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
prosím poraďte mi.před 2 dny jsem Filípka odstavila ,přes den to je ok,ale v noci mi vstává co 2 hod.jako u kojení a vypije 120 sunaru,když dám čaj řve ,když ho konejším řve prostě dokud nedostane mléko.Pochopila bych jednou,ale to je moc. jsem vyčerpanější než u kojení.Můžete mi prosím písnout nějaké postřehy?.Jídlo už papá celkem vše krom pečiva to mu nejede a taky se tím dáví.Tak du se připravit na další maraton chjo ![]()
Ryko , a tys ho kojila v roce po 2 hodinách v noci? My řešili stejný problém (mám taky ročního syna) asi před 3 měsíci a krásně se to vyřešilo Estivillovou metodou, čili vyřváním. Jak jsem tady pochytala rady, nebudí se děti hladem, ale zvykem. Takže být tebou, nepřestávám v noci kojit, ať nemá těch změn moc, teda nakojím ho před spaním a my kojíme v 5 ráno, pak ještě usne. Dřív vstvával snad každou hodinu, spal hrozně lehce, teď vytuhne v 8 a probudí se až v těch 5. Tak nastuduj estivilla. Já teď přemýšlím, jak zrušit to kojení v 5 ráno, protože bych ho už ráda odstavila taky.
Já myslím, že je jen ZVYKLÝ - právě z kojení. Naše malá se také stále v noci budí. Někdo to řeší tak, že prostě nechá dítě ječet až za pár dní pochopí, že v noci se prostě nejí, někdo postupně snižuje dávky mléka , až přejde jen na vodu. Na noční koncerty rozhodně nejsem zvědavá, takže mléko dáváme,postupně snižujem ty dávky. Momentálně jsme na 6ti dávkách na 3OO ml vody.
Jinak naše chodí spát ve 20 hod, budí se kolem 23,2 a 5 hod. Přijdu, položim, vrazim do ruky flašku, odcházim. V těch 23 jsme ještě vzhůru, ve 2 krmí taťka a v 5 já. Malá vstává v 7 hod. Někdy si ráno připadám jak praštěná cihlou
Tak sme mali rovnaky problem ale s kojenim.Bolo to na nervy.Bol furt hore,Keď som mu zobrala prso,tak začal řveť.Jak už napsala Emanka ten Estvill je super.Taky satak Samik naučil spinkať.Pred spanim ho nakojim.Spať chodi o 19:30 a vstava o 6-7:30
Sice to trvalo skoro mesiac než sa to naučil (medzi tim bol němocný),ale už prva noc bola lepšia.
Tady maš link na toho Estvilla
http://maminky.eu/…toda-24.html
Držim palce,hlavne vydržať.Lebo keď ustupiš je to na prd
![]()
jee tak to znam, zrovna to resim … od minuleho tydne uz mam hodne malo mleka takze jsme presli na UM od te doby se mi budi na jidlo po 2h ..... vypije 120 a zase usne …vubec nevim jak ho to odnaucit … na kojeni se budil nekdy po 2, po 3 nebo po 4 ale na UM je to po 2
ve dne ji fakt super, obed velka porce, presnidavku odpol, mezi tim da mlicko .....vecer kase a pak proste nocni maraton … blby je ze ho nemuzu moc nechat vyrvavat … je atopik a po tom jeceni se mu to zhorsuje a jeste se u breceni strasne drbe ..... tak nevim jestli mam zkouset tu Estvillovu metodu ..... porad si rikam ze by se mu to mohlo srovnat samo ale asi jsem naivni ...... u dcery tohle problem nebyl … po odstaveni v 9m se prestala na to prso budit sama .....
emanko-ano kojila jsem po 2 hod.Nemůžu pokračovat v kojení protože mě začal moc hryzat a nedal si říct moc mě to bolelo
a taky mám nějaké zdr.problemy tak už prostě kojo ne.Tu metodu jsem už studovala,ale chybí mi odhodlání ale budu muset.díky holky
Mně se do toho taky nechtělo, ale nelituju. Mám ještě dceru, která byla od malička na UM a 10× za noc byla vzhůru snad do 3 let. Řekla jsem si, že tohle už nemůžu dopustit, bylo to strašný. Ale fakt ten Estivill zafungoval rychle, přesně, jak tam psali, 2 dny nejhorší a pak to šlo. Chce to být ale přesvědčená a dělat to přesně, jak je v tom návodu.