Matyáš

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
27247
18.2.09 19:19

Matyáš

Holky v červenci čekáme první miminko, vybrali jsme pro holku jméno Nina. Pro kluka Matyáš a to je ten zádrhel, tohle jméno není v kalendáři, nevím jak jednou prckovi budu vysvětlovat, že ostatní děti ve školce mají svátek jenom on ne.
Nevím co čekám, protože chceme překvapení.
Prosím poraďte, jestli máte někdo doma Matyáška.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
50725
18.2.09 19:29

Ahoj, moudrá kniha (Jak se bude vaše dítě jmenovat od M. Knappové) uvádí, že Matyáš je variantou jména Matěj (obě jména pochází z řeckého Matthíás), takže má svátek 24. února na Matěje. Takže prcek může slavit v únoru…

Ostatně myslím, že Matyášů se v poslední době vyrojilo tolik, že i když jméno v kalendáři zatím není, tak tam určitě brzo bude :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5021
18.2.09 19:32

Lentilko , Teodora taky není v kalendáři, slavit budeme na podzim, kdy má svátek Teodor…Neteř je Sofie a svátek slaví na Soňu.A nikdy s tím problém neměla. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
18.2.09 19:39

My nejsme v kalendáři ani jedna… A tak jsme sebraly tatínkovi jeho svátek a slavíme s ním společně :) Je to fajn.

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7840
18.2.09 20:23

Jak píše Angua…až bude ve školce tak tam se především všichni chlapečkové budou jmenovat Matyáš, takže na tom budou všichni stejně… Vím, o čem mluvím, skoro se tomu mému už stydím říkat „Matýsku“, protože jsme snad ještě u doktorů, na plavání atd. zatím nepotkali chlapečka, který by se NEjmenoval Matýsek :? To jméno jsem si vybrala po dlouhém rozhodování a protože jsem kolem sebe neměla OPRAVDU ŽÁDNÉ děti, tak mě nic neovlivňovalo… Teď zjišťuji, že tenhle nápad měli všichni…už věřím na kolektivní vědomí národa!! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
18.2.09 20:33

Taky nejsem v kalendáři(Ladislava) a přežila jsem to celkem bez úhony. Holt „známí“ mi k svátku nepřejí, ale zasvědcení vědí, že slavíme na Ladislav a tak to bylo v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5328
18.2.09 20:37

U nás se svátky naslaví :lol: takže taky řešení :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
18.2.09 20:41

Může to slavit taky s Matoušem, pokud mu to vyjde líp vůči narozeninám. Matěj, Matyáš i Matouš se vyvinuly z jednoho jména.
 M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
18.2.09 20:50

Taky mam Matyase :) Matous sice pochazi uplne puvodne taky z hebrejstiny, ale slo to pres rectinu (Mathaois), zatimco Matyas je z hebr. Matatjahu, Matitjah (dar bozi) :) Jiny pramen uvadi rozliseni obou jmen v rectine, odkud se dostaly k nam… Mathias a Mathaios. V podstate je to jedno :)
Matej je ceska odvozenina od Matyase, osobne moc nechapu, proc v kalendari je a Matyas ne… chce to podrobnejsi kalendar, uz taky jsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
18.2.09 21:05

Já jsem nebyla do svých deseti let v kalendáři a fakt mi to nechybělo. Moje mamka je Eva, takže nějaké svátkování též neprobíhalo.

p.s.toho Matyáše máme vybraného taky :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
18.2.09 21:17

Každé jméno má svátek, na každý den jich připadá kolik . nevím, světců má svátek každý den 15. samozřejmě že v tištěných kalendářích se všechna jména neuvádí ale rozhodně každé trochu normálnější svátek má (africká jména a výstřelky typu Paris jsou asi výjimkou)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
18.2.09 21:20

U nas je asi za:,–(ni knizka M. Knappovy: Jak se bude vase dite jmenovat? To je ta pani, ktera ma v CR jmena pod palcem… Jsou tam i data svatku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
18.2.09 21:22

Tak to pozor, Paris (jakože muž - třeba Paris a Helena) má podle italského kalendáře svátek 5. srpna (dle té samé moudré knihy) :lol: Paris žena (jako např. Paris Hilton) v knize není :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24016
18.2.09 21:26

Kamarádka se jmenuje Michala, taktéž není v kalendáři a slaví svátek na kluka, Michala. Nikdy s tím žádný problém neměla, nebo to dokáže dobře skrývat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
18.2.09 21:31

Vida, a já bych řekla, že bude slavit na Michaelu, to by mě dostala :lol: Takže ono je to asi ve finále jedno, prostě se stanoví nějaké datum, o kterém se zpraví zainteresované okolí a je… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí